Objavljeno: 12/04/2022 Objavio: admin omentari: 0

Kako ideju pretočiti u djelo i iskazati svoju kreativnost, svjedoči i primjer iz Goražda. U Goraždu smo upoznali Adviju Podžić, nezaposlenu majku i suprugu. Iako je po struci mašinski tehničar Advija nažalost nikada nije radila.
Sa Advijom smo uradili jedan lijep intervju u kojem nam je ona otkrila čime se danas bavi, koje su njene želje, planovi i uspjesi.
Recite nam nešto o sebi!
Zovem se Advija Podžić, supruga i majka, nezaposlena, trenutno nastanjena sa porodicom u Goraždu. Po zanimanju sam mašinski tehničar, nezaposlena i već dugi niz godina na birou i pošto živim u malom gradu gdje je veoma teško doći do posla odlučila sam da se bavim kreativnim radom. U početku je to bio hobi, ali pošto sam imala sve više slobodnog vremena počela sam ozbiljno da se bavim izradom ručnih radova.

Čime se bavite – kojom kreativnošću ?
Bavim se ručnim radom, izradom ruža, lampa-ruža, cvjetnih buketa za koje koristim materijal eva pjena (materijal koji je mekan, ne mijenja boju i može se tretirati vodom). Također, izrađujem cvjetne bukete od hladnog porculana (materijal koji kada se osuši je krut, ne mijenja boju i oblik). Izrađujem i torte i bukete od slatkiša kao i stolnjake od mrežice i cirkona koji su veoma traženi, razna dekorativna srca sa natpisima, orhideje od porculana i dr.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Prilikom realizacije ideje vezane za izradu ručnih radova nisam imala predstavu da ću postići bilo kakav uspjeh jer je sve krenulo kao hobi.
Koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Brend „Home made pokloni“ u ponudi imaju lampa-ruže, ruže, flower box-ove, stolnjake, torte i bukete od slatkiša kao i stolnjake od mrežice i cirkona koji su veoma traženi, razna dekorativna srca sa natpisima, orhideje od porculana kao i izrada poklona po narudžbi i želji kupaca. Asortiman proizvoda je veoma šarolik i sve predmete izrađujem sa puno ljubavi i strpljenja.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Putem Facebook i Instagram stranica „Home made pokloni“ „advija_hmp“ komuniciram sa kupcima i zaprimam narudžbe od istih, nakon zaprimljenih narudžbi pripremam materijal i pristupam izradi naručenih proizvoda. Sve proizvode radim s puno ljubavi i predanošću, nebitno da li neki proizvod košta 10KM ili 100KM. Proizvode kupcima dostavljam putem brze pošte, a u Goraždu isporuka se vrši lično. Naručene proizvode šaljem putem brze pošte na teritoriji cijele BiH.

Na poslovnom planu u tekućoj godini Advija planira da proširi asortiman svojih proizvoda prateći trenutnu potražnju kupaca. Kao svoje posebne uspjehe istakla je ručnu izradu ruža-lampi koje su postale poznate i van granica BiH, njeno gostovanje na kantonalnoj televiziji Goražde i objave reportaža o njenim radovima na više portala u BiH.
Svi Advijhini radovi u vidu videozapisa i fotografija mogu se pogledati na Facebook stranici Home made pokloni, kao i na instagram profilu @advija_hmp.

Leave a Comment