Objavljeno: 22/02/2022 Objavio: admin omentari: 0

“Handmade by sisters Mujkić” je mini biznis pokrenut od strane dvije prelijepe sestre Mujkić iz Visokog. Starija sestra Enida (1994 ), završila ekonomsku školu. Mlađa sestra Emina (1999), završila je srednju tekstilnu tehničku školu.

Ove dvije prelijepe sestre tačnije starija od njih Enida nam je napisala priču o njihovom životu, malom biznisu, njihovim početcima, uspjesima i još mnogo čemu.

“Za početak bih Vam otkrila šta to mi tačno pravimo. U  pitanju je izrada unikatnog nakita za sve starosne dobi. Nakit je izrađen od drvenih, staklenih i fimo perlica, pa čak i od čeških kristala. Za naše najmlađe tu su i silikonske vezice za dudu i silikonske vezice sa glodalicom i također vezice sa drvenim i staklenim perlama. Kako bismo osvježile naš asortiman odlučile smo dodati izradu tespiha od drvenih perli, staklenih i čeških kristala, raznovrsne privjeske, koji su pogodni za mobitele i ključeve. U našoj ogromnoj ponudi nemoguće je ne pronaći nešto za sebe, nešto što je našem oku primamljivo!

Sve je započelo prije 2 godine. Mojoj sestri je ustanovljena multiipla skleroza, zbog dijagnoze takve kakva je Eminu je zdravlje ograničilo na poslove koji nezahtjevaju veliki napor. Tad smo u izradi nakita uvidjele zabavan hobby / zanimaciju /, ali i zaradu. Vremenom hobby se polahko pretvarao u nešto više.

Prijatelji još od samog početka su nam pružili potpunu podršku i reagovali s oduševljenjem. Svakako su bili naši prvi kupci, samim tim i još bliži srcu. Rado su nas podržali u obliku kupnje nakita i promocije na profilima, kako bismo što brže napredovale. Dodatno nas je motivisala zainteresovanost kupaca i od samog početka smo znale da je ovo biznis koji će zasigurno potrajati i uspjeti.

Motivacija i jeste nešto što pokreće čovjeka ka ličnim interesima i potrebama, pa tako i nas. Naravno, motivacija je uvijek prisutna jer je izrada nakita nešto čime sebe upotpunjavamo i u čemu istinski uživamo. Kada čovjek voli ono što radi spreman je i uložiti svo svoje slobodno vrijeme.

Od tada traje naš predani rad u koji često unosimo novitete i razne kreativne ideje naših kupaca. Volimo eksperimentisati, miješati razne boje, šare ili različite perlice. Samim time dobijamo inspiraciju za neke nove ideje i kreacije.

Svaki naručeni nakit je custom-made, tako da svaki kupac ima mogućnost izabrati tačno ono što se njemu sviđa, a u tome se krije cijena jedinstvenosti svakog kreativca. Nakit je prilagođen svim starosnim skupinama, ali uglavnom su kupci žene i djevojke. Naravno, ponekad se pronađe i neki muškarac koji kupuje poklon svojoj voljenoj.

Posebno nas obraduju kupci koji kupe ponovo, jer smo tada sigurne da su zadovoljni našim radom. Iako je izrada nakita jednostavna potrebno je dosta slobodnog vremena, strpljenja i želje.

Promocija je glavni način ka dobroj zaradi, kako u velikim tako i u malim biznisima. Imale smopriliku izlagati svoje radove na Visočkom Omladinskom Festivalu, što nam je svakako omogućilo još bolju promociju i voljele bismo sudjelovati u mnoštvu ovakih manifestacija!

Naše radove možete vidjeti na našoj Facebook stranici “Handmade by sisters Mujkić” i našem Instagram profilu @handmade_by_sisters_mujkic.

Leave a Comment