Objavljeno: 03/03/2023 Objavio: admin omentari: 0

Darija i Krešimir Petrić su već dobro poznati i uigrani dizajnerski par koji stoji iza prvog mirisnog nakita u Hrvatskoj. Darija za sebe kaže da je kreativac u duši, voli istraživati uvijek nove stvari, vrlo znatiželjna, energična i romantična po potrebi. Za kreativnost Darija nam je rekla da je to ono što je nekako prati još od njenog djetinjstva. Kao mala Darija je izrađivala odjeću za svoje barbike od krep papira. Uvijek je tražila načina kako da se kreativno izrazi. Iako je po struci ekonomista život ju je več odavno odveo u umjetničkom smjeru. Darija nam je također rekla da su njena prva ljubav crtanje i pisanje. Najviše uživa u kreairanju novih kolekcija uz koje osmišljava posebne priče.
Darija je zajedno sa svojim mužem osnovala tvrtku imena Lykke što na danskom znači sreća. U Lykke je utkano sve ono što i sama Darija voli, cvijeće, parfeme i nakit i tako su nastali mirisni medaljoni. Oni su svojom pričom poimanje nakita podigli na višu razinu – nakit nije samo modni dodatak već donosi nešto više, s mirisom budi osjetila, a iza dizajna se skriva priča svakog medaljona. Miris je nešto što teško možete dočarati putem fotografije, a sami naziv proizvoda vas navodi na razmišljanje jer niste sigurni što očekivati.
U Lykke priču Darija i njen suprug krenuli su kako kažu iz čiste ljubavi i bez velikih očekivanja. Zapravo sve je počelo od jednog projekta u kojem su se upoznali sa svim čarima eteričnih ulja i mirisa. Potaknuti time posvetili su se istraživanju čula mirisa. To je bio njihov prvi korak koji ih je doveo do saznanja o mirisnom nakitu. Najveći izazov im je bio na samom početku upoznati tržište s do tada relativno nepoznatim proizvodom kao što je mirisni nakit.
“I sada ponekad imam osjećaj da sanjam, izuzetno sam sretna kada vidim da je mirisni nakit prepoznat u Hrvatskoj i šire, i da smo uspjeli steći povjerenje svojih kupaca”, isprićala nam je Darija te dodala da je njen poslovni put zapravo započeo prije 13 godina dok je još radila u jednoj velikoj korporaciji gdje je stekla vrijedna znanja, ali i usvojila velike lekcije.
Zahvaljujući tom poslu otkrila je svoje najveće strasti te je tako prije 4 godine u potrazi za višim smislom života odlućila spojiti svoja znanja i zatomljenu kreativnost i upustiti se u poduzetničke vode.
Za svoj brend imena “Lykke” ovaj mladi bračni par je kazo da je najviše prepoznat po personaliziranim mirisnim medaljonima koji imaju jedinstven dizajn u svijetu. Kada pričamo o medaljonima najčešće se svi sjete svojih baka ili majki od kojih su ih naslijedili i to je smjer u kojem Darija i Krešimir grade svoju priču. Žele biti prepoznatljivi u tom segmentu.
Osim medaljiona koji su zapravo pečat njihovog brenda izrađuju i drugi nakit poput naušnica, ogrlica, narukvica. Nakit je izrađen od hirurškog čelika s 18 karatnom pozlatom koji dolazi u kompletu s dva eterična ulja po izboru i posebno kreiranim spužvicama različitih boja. Dodatnu čar mu daje personalizirana gravura na poleđini koja nosi emocionalnu vrijednost.
Darija nam je odala kako je njoj lično najdraži mirisni medaljon naziva “For Her” koji je uradila za svoju pokojnu majku, te u njega utkala sve svoje najdublje emocije.
“Priroda je moja najveća inspiracija. Odrasla sam uz majku koja je bila velika ljubiteljica cvijeća te je tu ljubav prenijela i na mene. Još od malena pamtim da su me mirisi mogli vratiti u trenutak nekog drugog vremena, oživjeti stare emocije i pobuditi neki poseban osjećaj. Tako smo moj suprug Krešimir i ja zajedno odlučili da Lykke mora biti brend koji odiše cvijećem i kojim prenosimo sve ono što i sami volimo”, kazala nam je Darija.
Do kraja ove godine želja im je plasirati Lykke nakit na europsko tržište i proširiti broj poslovnica. Svakodnevno u svom poslu daju najbolje od sebe i vjerujeu da će im sve doći u svoje vrijeme i najboljem trenutku onda kad to bude suđeno.
Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Budući da se posvuda nalaze stvari koje nas čine sretnima, samo ih trebamo pronaći, željeli smo da kroz personalizirani Lykke nakit naš kupac dobije priliku pokloniti nakit koji se nosi, ali i osjeća. Lykke mijenja poimanje nakita kao modnog dodatka i donosi nešto više, s mirisom budi osjetila, a iza dizajna se skriva priča svakog pojedinog medaljona. Tako kupac poklanja uspomenu koja prvenstveno nosi emocionalnu vrijednost i budi draga sjećanja.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Naš posao od narudžbe do dostave se sastoji od puno malih koraka budući da nakit personaliziramo prema želji kupca. Mirisne i mini medaljone imamo na zalihi budući da se dio elemenata radi strojno, a ručno se nakit po potrebi spaja, polira, čisti. Sve te radnje obavimo prije narudžbe za određenu količinu tako da uvijek imamo nakit spreman za isporuku. Nakon što dobijemo narudžbu na webshopu, Lykke medaljon se gravira laserski po želji kupca, nakon gravure se čisti i polira te slaže u kutijicu s popratnim karticama, uputama za korištenje i jamstvenim listićem. Uz mirisne medaljone pakiramo i 2 eterična ulja po želji kupca i 10 raznobojnih spužvica (koje otpuštaju miris eteričnog ulja ili omiljenog parfema nakon što se nanesu na njih). Kada je paket spakiran u kutiju, printamo adresnicu za kurirsku službu koja dostavu vrše u roku 48 sati unutar Hrvatske ili unutar 7 dana u zemlje izvan Hrvatske.

Kako se pripremate za nove kolekcije?
Što se tiče novih kolekcija uvijek imam spremne ideje za barem 1 godinu unaprijed. Nekada mi je žao što dan ne traje 48 sati jer često gorim od želje da sve realiziram u što kraćem roku. Ne pratim slijepo trendove, radim iz srca slušajući svoju intuiciju.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Imamo nekoliko uspjeha na koje smo jako ponosni, no izdvojili bismo posebno priznanje koje smo dobili 2020.godine za Lace of Pag medaljon. Među različitim motivima medaljona Lykke Lace of Pag proglašen je originalnim suvenirom grada Paga 2020. U Pagu su prepoznali njegovu vrijednost i originalnost, a s motivima paške čipke medaljon je pravo malo umjetničko djelo.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Za nas je radost vrhunski stvaratelj, možda se upravo zato naš brend zove Lykke što u prijevodu s danskog znači sreća. U momentima dok crtam volim da me prati lakoća iz koje se rađa radost. Kada krenem raditi na nekoj skici bez obzira na to što imam ideju, ako osjetim grč, ostavljam u tom trenutku sve i čekam novu inspiraciju ili bolji trenutak za stvaranje. U kreativnom stvaranju, kao i u ostalim stvarima u životu, oslanjam se na svoju intuiciju koja me do sada nikada nije iznevjerila.
“U današnje vrijeme brze mode ljudi ponekad zaborave na vrijednost ručnog rada. Zato bih savjetovala svima koji se bave ručnim radom da snimaju proces nastanka svojih rukotvorina i tako svojim kupcima pokažu koliko je truda i vremena uloženo u nastanak njihovih radova. Mislim da je itekako potrebno educirati i osvijestiti kupce o vrijednosti koju dobivaju prilikom kupnje ručnog rada. Moramo biti svjesni da pružanjem podrške malim proizvođačima pogotovo onima koji se bave ručnim radom pomažemo u ostvarenju njihovog sna. Pridonosimo i tome da ručni rad nastavi živjeti i da ga ne zamjene strojevi u potpunosti”, poručila je na kraju ragovora Dijana, a njihove radove možete pogledati na njihovom webshopu www.lykke.hr, Facebook stranici te u Lykke Gift Shopu u Petrinjskoj 28 u Zagrebu. Dio asortimana je dostupan i u dućanu Indestructible Shop u Zagrebu, te u Azul butiku u Rovinju. Također su dostupni u jednom dućanu u Italiji, Crnoj Gori, Češkoj i Bukureštu.

Leave a Comment