Objavljeno: 24/04/2023 Objavio: admin omentari: 0

ChicArt Studio – obrt za izradu personaliziranih poklona. Vlasnica ovog obrta je tridesetpetogodišnja Kristina Kupčić iz Varaždina. Kristina je završila srednju ekonomsku školu, ali nikad nije radila u struci. Bila je 15 godina zaposlena u proizvodnji te prošla razne faze proizvodnje, administracije, usvojila rad na mnogim mehaničkim i cnc strojevima i računalnim programima. Najviše voli vrijeme koje provede s njenom djevojčicom s kojom zajedno crta, pleše, igra se i izrađuje razne ukrase.

“Bavim se izradom rukotvorina za prigodna darivanja, izradom cvjetnih dekoracija,
vjenčića i cvjetnih košarica od trajnog cvijeća, te radim i tisak na šalice u sklopu
poklon programa, ali i kao poslovni asortiman za poslovne korisnike”, ispričala nam je ukratko Kristina o tome čime se bavi.

Kristinina poslovna priča započela je prije nešto više od godine dana kad je vrijeme za porodiljnog odsustva počela izrađivati drvene kutije obojene i ukrašene. Te drvene kutije na početku je poklanjala, a vremenom započela i njihovu prodaju. Ukrasne kutije su bile te koje su Kristini donijele prve kupce koji joj se i danas vraćaju.

Nakon povratka s porodiljnog nastavila je i dalje da radi na svom kreativnom biznisu. Nakon nekog vremena takvog rada vidjela je da to nije ono što ispunjava sve njene želje i da bi trebala napravit neku promjenu. Željela je da radi od kuće. Česte vrtićke viroze njene djevojčice bile su okidač da napusti posao i da počne raditi od kuće. Rad od kuće pružio joj je mogućnost da sama sebi kreira radno vrijeme, a i vrijeme koje može da posveti svojoj djevojčici.

Za svoj brend Kristina kaže da je prepoznatljiv po šarenilu.  Na njenoj Facebook stranici i Instagram profilu možemo vidjeti mnogo šarenih predmeta. Kristina je istakla kako vjeruje da šarenilo u ljudima pobuđuje pozitivu I radost.

Najveću inspiraciju u svom radu Kristina pronalazi u prirodi i ljudima oko sebe. Također inspiracija joj dođe dok pregledava radove drugih kreativaca putem društvenih mreža.  Često joj je kako istiće najbolja inspiracija kada se probudi sretna, kad je dan  topao I lijep, kad joj se jave dobro raspoloženi ljudi..

Kad joj se javi kupac i poruči istakla je kako je razveseli to povjerenje koje joj je ukazano od strane tog kupca. Sretna je što može biti dio nekog važnog događanja. Vrlo često u svom radu radila je poklone koji kriju zanimljive priče: majka daruje svoju odraslu djecu bez ikakvog velikog povoda, prijateljica naručuje svojoj prijateljici iznenađenje jer joj je pomogla u veoma teškom životnom periodu i slično.

“Posebno me razveselila priča u kojoj sam nedavno sudjelovala, gospođa je u svojim 50-im godinama završila fakultet, te je za poklon prilikom proslave diplome dobila moju poklon kutiju u njezinoj omiljenoj boji i sa detaljima studentske kape i knjiga. Kada sam objavila njezinu kutiju i priču, sama se javila da se zahvali za iznenađenje, te naglasila da nikad nije kasno za školovanje ni novi početak! Volim biti dio takvih pozitivnih i inspiritativnih životnih priča. Kada znam da sam nekoga usrećila i nekome izmamila osmjeh na lice, osjećaj je predivan i to je divna motivacija za daljnji rad”, ispričala je Kristina za naš portal te dodala kako je još sasvim nova na tržištu te da se ne može pohvaliti nekim ogromnim uspjehom, ali da je ponosna što je već u prvoj godini stekla kupce koji joj se ponovo vračaju i preporučuju njen rad drugima.  To joj je pokazatelj da radi kvalitetno, koristi dobru sirovinu i materijale.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Izrađujem drvene poklon kutije koje bojam I ukrašavam po želji kupaca, one se
najčešće naručuju u nekim jednostavnijim varijantama, kupci dosta često naglase da
žele nešto decentno I što jednostavnije, odnosno svevremensko, što neće ubrzo izaći iz mode I što se može uklopiti u svaki interijer. Međutim, ono što najviše obožavam raditi su kućice kasice. S njima se mogu skroz razigrati sa bojama I detaljima, one su
najčešće naručene kao poklon djeci za rođendan, te kako god ih obojaš I ukrasiš one će uvijek biti zanimljive. Šarenilo će se uklopiti u svaku dječju sobu I upotpuniti njihove svjetove snova I mašte. Uz to ih može potaknuti na štednju za želje I planove I pomoći roditeljima u edukaciji djece o važnosti novca I štednje.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Sa naručiteljem u početku dogovaram vrstu poklona, namjenu, detalje poput boja,
imena, datuma, te neke sitnice koje bi se trebale uklopiti u cijelu priču darivanja. I kroz samu izradu komuniciram sa naručiteljem da vidimo idemo li u željenom smjeru. Često prilikom izrade fotografiram proizvod, pa dođemo zajedno do zaključka da neke detalje treba promijeniti, boje drukčije ukomponirati I slično. Uglavnom je cijeli process izrade postupak međusobne komunikacije u kojoj kupac može, naravno ako želi, sudjelovati. Ima I onih koji sami kažu napravi kako misliš da će biti najbolje I na kraju su ipak zadovoljni, a vole I taj faktor iznenađenja. Nakon što naručitelj daje svoje odobrenje, paket ide na slanje, te nakon preuzimanja slijedi meni najdraži dio: povratna informacija, dojmovi I feedback kupca.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Nedavno sam pokenula projekt  “Sunchica Sunny”- digitalnu lutkicu Sunčicu koju sam
kreirala sa željom da postane sinonim radosti, a sa ciljem promocije pozitivnih misli,
citata I motivacijskih poruka za svaki dan. Nadam se da će I ona zaživjeti u mislima
mnogih I postati srećonoša I razlog za smijeh.

“Kreativnost je vrlina I često se skriva u nama I ne puštamo je na vidjelo jer nemamo
dovljno vremena ili volje. Bez obzira da li želite pisati, crtati ili ako želite stvarati nešto predmetno, uzmite si vremena I ostvarite svoje želje. Takvi trenuci mogu biti opuštajući, oslobodit ćete se stresa I napetosti, a ujedno I biti sretni I zadovoljni jer ste učinili nešto novo, prvenstveno za sebe. Ako se već bavite kreativnim radom I željeli biste unovčiti svoj rad, pretvoriti hobby u dodatan ili stalan posao, pokušajte biti autentični I pronaći svoje mjesto pod suncem. Educirajte se o zakonskim obavezama, pripremite kalkulacije troškova I sagledajte situaciju iz svake perspektive. Ne kopirajte druge kreativce I tuđe radove, budite posebni I radite na svojem izričaju I potpisu sa kojim ćete biti prepoznatljivi u gomili. I, vjerujte u sebe I svoje snove! Ovo možda zvuči kao klišej, ali upornotnost se isplati, ako volimo to što radimo, ako smo dovoljno predani svojim obavezama I dosoljedni u svojim planovima”, poručila je na kraju vlasnica obrta ChicArt Studio, a njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici kao i na Instagram profilima @chicart.bykika i @sunchica_sunny.

Leave a Comment