Objavljeno: 22/08/2023 Objavio: admin omentari: 0

U našem dosadašnjem pronalaženju kreativnih žena uočili smo da je grad Jajce nepresušan izvor kreativnih i inovativnih žena, a to pokazuje i primjer Amire Julardžija. Ona je vlasnica obrta Magična igla” koji se bavi ručnom izradom šatora, posteljine, ukrasnih jastučića, vezom imena na jastuke i mnogim drugim proizvodima kojim Amira svakodnevno proširuje svoju ponudu.
Amira živi u povratničkom naselju Donji Bešpelj koji je od opštine jajce udaljen 23 kilometra. Amira je završila ekonomsku školu,porodična žena i majka koja ima troje djece.
Amirina ljubav prema kreativnom radu vuče korijene još od njenih djetinjih dana. Zbog nemogućnosti pronalaska zaposlenja u ruralnom dijelu u kom živi odlučila je želju za zaradom i ljubav prema kreativnom radu spojiti i napraviti nešto korisno.
Prvo s čim je počela bila je izrada potrepština za malu djecu kao što su posteljine jastuci, ljulje, šatori… Rad za mašinom i sam proces šivenja ju kako kaže opuštaju.
Prije tri godine ukazala joj je se prilika da registruje obrt kao kućnu radinost pod nazivom “Magična igla”. U samim počecima svog rada kaže bila je veliki optimista. Imala je nadu, volju i želju da uspije. Da postigne to da su njeni proizvodi traženi, a kupci zadovoljni.
Svoje radove reklamirala je na svojoj facebook stranici i instagram profilu, ali u širenju njenog biznisa pomogle su i preporuke njenih kupaca te se tako i pročulo za Amiru i ono što ona radi.  
Amira je tu da svojim proizvodima ispuni sve željice naših najmlađih pa tako u asortimanu njenih proizvoda možemo naći radove sa likovima iz crtanih filmova, likovima omiljenih životinja, a od nedavno radi i vez tako da se na poklon može dodati i ime djeteta, Njoj lično najdraži radovi su oni sa likom jednoroga koji je mnogo popularan među djevojčicama.
Zbog svega navedenog Amira svoje radove opisuje kao unikatne radove u čijoj izradi mogu učestvovati i kupci tako što mogu odabrati materijal i dezen kojim će se izrađivati njihovi radovi. Kupci mogu da zahtijevaju određeni oblik, boju, dimenziju i materijal.
Postupak izrade je kao i kod svih personalizovanih stvari. Nakon što do detalja s kupcem dogovori sve pristupa izradi. Nakon završenog posla rad slika kupcu i ako je sve onako kako su se prethodno dogovorili rad šalje brzom poštom, a u okolini grada Jajca dostavlja lično.
U budućnosti se nada da će ostvariti suradnju sa tržnim centrima, u planu joj je proširiti asortiman proizvoda tako što će u ponudu uvrstiti lazy bag vreća raznih oblika.
Dok radi sve te divne stvari za naše najmlađe jedina misao joj je osmijeh i sreća na licu djeteta za koje trenutno radi određeni proizvod. Njena najveća inspiracija upravo i jesu zadovoljni i sretni kupci.
“Ručni rad je odmor za dušu ako radite sa ljubavlju”, poručila je na kraju Amira čije radove možete pogledati na Facebook stranici.