Objavljeno: 22/04/2022 Objavio: admin omentari: 0

U svim zemljama svijeta žene se zato odlučuju na pokretanje hobija koji im mogu donijeti osnove ili dodatne prihode.U dosadašnjim pričama upoznali smo mnogo žena ali i muškaraca različitih starosnih dobi koji su jako kreativni i na čijim radovima zaista ostaju oči.
Jedna od njih je i Selvedina Rezaković. Selvedina je, po struci diplomirani professor pedagogije, a zaposlena je kao profesor u srednjoj školi. Za svoju kreativni priču kaže kako je započela davno, Šta nam je još Selvedina ispričala o svojoj kreativnosti možete pročitati u njenoj priči.
“Zovem se Selvedina Rezaković, majka sam dvoje predivne djece, sretno udata . Po struci sam diplomirani profesor pedagogije, zaposlena kao profesorica u srednjoj školi. Moja kreativna priča je počela davno, ali je posebno do izražaja došla nakon porođaja, kada sam bila nezaposlena , i kada sam u svome slobodnom vremenu odmarala u “svijetu kreativnosti”.
Put kojim idem je raznolik, i vremenom sam istraživala i pronalazila za sebe ono što mi odgovara. Na početku su to bile samo svadbene dekoracije, zatim izrada broševa, nakita, dekupaž , i crtanje na staklu, izrada i crtanje na maramama s različitim motivima.
Posebno uživam u izradi levhi, lijepog pisanja arapskog pisma, kaligrafiji. Volim poklanjati svoje radove, jer je u njima utkan moj trud, ljubav, vrijeme , dio mene. Također uživam prenoseći svoje znanje na druge, posebno na djevojke s kojim radim kroz sekciju koju vodim, jer znam da će im znanje koje im prenesem koristiti i poslije srednje škole, i uz malo truda baveći se nečim od navedenog svoj hobi mogu pretvoriti u biznis.
Tokom radionica se družimo, radimo nešto novo, učimo, upoznajemo se, i stvaramo super neobične priče čiji rezultat budu naše posjećene prodajne izložbe.
Dosta radova prodam na osnovu preporuke drugih, prijatelja , porodice i osoba koje su ranije naručivale od mene. Poznato nam je da je “zadovoljan kupac najbolja reklama” .
Narudžbe primam i preko svoje stranice , kao i grupe u kojoj objavljujem radove.
Ono što bih voljela u narednom periodu je naučiti više o ebru umjetnosti, i usavršiti se u kaligrafiji.
Na putu uspjeha nas kreativaca veliku ulogu igra podrška porodice, prijatelja, okoline.
Ono što bih poručila kreativcima je to da “vjera u uspjeh je pola uspjeha”, da ne odustajete, budete uporni, usavršavate se , istražujete… Svaki vaš rad je svjedokom o trudu, ljubavi, vremenu koje ste potrošili dok ste taj rad i napravili.
Najbolji poklon koji drugima možete dati ste vi, vaše vrijeme, i vaš unikatan rad”.
Selvedinine radove možete pogledati na Facebook stranici.

Leave a Comment