Objavljeno: 20/04/2022 Objavio: admin omentari: 0

Njeno ime je Anisa Muminović i dolazi iz Olova. Iako ima 13 godina i još pohađa osnovnu školu ova djevojčica umjesto da slobodno vrijeme gubi na društvenim mrežama bavi se kreativnim radom. Bavi se svim i svačim odnosno izradom svadbenih revera,slatkih buketa i poklona,ukrasnih vazi,dekupaža,ukrasnih kutijica-teglica i svijećnjaka. Anisa je još uvijek na početku svog rada, kao i svako na početku puna je ideja, planova i želja.
Anisa je za naš portal ispričala jednu kratku ali lijepu priču o sebi i svom biznisu.
“Ja sam Anisa Muminović i dolazim iz jednog malog gradića po imenu Olovo,i imam 13 godina. Bavim se svim i svačim odnosno izradom svadbenih revera,slatkih buketa i poklona,ukrasnih vazi,dekupaža,ukrasnih kutijica-teglica i svijećnjaka.
Za ovaj posao sam se odlučila iz dosade. To je počelo ove godine za vrijeme mog zimskog raspusta na kojem mi je bilo veoma dosadno,te sam naručila nekog materijala i zaplivala u nepoznate vode. U početku, moram reći, nisam imala osjećaj da ću razviti bilo kakav posao.To je trebao biti samo korisni hobi odnosno spajanje ugodnog s korisnim.
Nakon nekog vremena su počele pristizati i prve narudžbe, a ljubav prema ovom poslu bivala je sve veća.
Prva narudžba je bila jedna vaza s cvijećem,i to mi je veoma značilo. Izrada vazi s cvijećem mi je lično najdraža od svih dekorativnih radova kojima se bavim. Mada volim sve radove iz svoje ponude i planiram da proširim svoj asortiman.
O svojim radovima volim reći da su kreativni kao i svaki radovi jednog djeteta,jer sva djeca imaju maštu, samo je trebaju iskoristiti. Ja je veoma često koristim i primjenjujem na svoje radove. Meni nije u cilju samo prodaja radova, ja zaista uživam dok pravim radove. Ljudi znaju reći da je zaista najbolji posao onaj koji volite.
Poručila bih svim osobama koje se bave ručnim radom ili planiraju da mašta može svašta.
I za kraj moje radove možete vidjeti na mojoj fb stranici @Svadbeni reveri/cvjetići.