Objavljeno: 10/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Ukoliko želite da u svakoj prilici izgledate savršeno, morate voditi računa o svakom detalju i svakom posvetiti podjednaku pažnju. To se odnosi kako na garderobu tako i na modne dodatke ili aksesoare, kao što je torba koju nosite. Izbor torbe koju ćete ponijeti u određenom trenutku mora biti u skladu sa prilikom.  Danas je na tržištu dostupan veliki broj ženskih torbi najrazličitijih oblika, boja, materijala, veličina, kao i cijena odgovarajućih za svačiji džep. Prosječna žena treba da ima bar tri torbe koje su obavezne. Nekada je nepisano pravilo također bilo da boja ženske torbe mora biti ista kao i boja obuće. Ali u moru istih torbi zar ne bi bilo lijepo imati svoju jedinstvenu i unikatnu torbu. Torbu kojoj vi  birate veličinu, oblik, detalje i boju. Odično zar ne ?

Naša Dženita Koluh Mulić koja uspješno stoji iza svoje stranice “Unikatne torbe Dženita” Vam upravo daje mogućnost da imate tu unikatnu torbu u svojoj kolekciji, torbu po vašoj želji, oblika kakvog želite veličine, boje pa i detalja na njoj.

Dženita Koluh Mulić (25) iz Zenice, već 3 godine u sretnom braku i majka jednog prekrasnog dječaka. Bavi se izradom unikatnih torbi, ručno rađenih, od detalja do podstave. DŽenita je s nama odlućila podijeliti svoju priču u kojoj nam je mnogo toga ispričala o sebi i svojim unikatnim torbama, a mi vam njenu priču u cjelosti donosimo.

“Ja sam Dženita, živim u Zenici, imam 25god. Udata sam već 3god. u sretnom braku, imam sina 16 mjeseci. Radila sam od svoje 18 god. do rođenja moga sina. S njegovim rođenjem rodilo se i nešto “slobodnog vremena” koje je trebalo upotpuniti. Jednog dana mi je došla ideja za pravljenje unikatnih torbi, ručno rađenih, od detalja do podstave. Na društvenim mrežama sam gledala proces, tj. kako da krenem, korak po korak te na kraju odlučim da pokrenem svoj mali biznis ‘od kuće’.

Prva torba je bila “kreacija mene” iznjela sam sebe kroz tu prvu torbu. Naravno podijelila sam na društvenim mrežama, gdje sam dobila super komentare I pohvale. Kroz nekoliko dana sam dobila i prvu narudžbu, ta narudžba mi je dala “vjetar u leđa” izazov, razmišljanje, novu kreaciju. Kupac je bio i više nego zadovoljan, a mene je to naravno motiviralo za dalji rad.

Dan po dan pristizale su narudžbe, zahvale, preporuke. Iskreno, bilo me je “strah” započeti bilo šta, jer  imam malu bebu, moram da imam za nju. Iako je majčinstvo važna uloga za cijelo odrastanje dijeta, ja se ipak usudim da krenem prema svom cilju i da budem “super mama i super supruga”.

Za ono što radim smatram da se zaista prepoznaje po ogromnoj količini ljubavi koju u svoj rad unesem. Kupac samo poželi ja napravim, kreiram ono što želi, ali sa mnogo uložene ljubavi i vremena.

Na mojoj stranici “Unikat torbe Dženita” svaki, kupac pronađe nešto za sebe. Asortiman je raznolik, počevši od dječijih ruksaka do torbi za zrelije dame. Za svaku starosnu dob se može pronaći po nešto. Meni lično je omiljena “black bag” tako sam je nazvala, rađena je od polisterskog makramea, crvene postave i detaljima u boji zlata. Ona je prepoznatljiva i po divnim “rukama” koje su rađene od “uvrnutog boda”, svaki detalj je na svom mjestu i pokaziva divnoću i unikatnost, nešto što se ne može kupiti. Pored nje su torbe rađene od pamučnih traka, perfektne za svaku prigodu, poklon, imaju sasvim dovoljno prostora za svaku “stvar u vašoj torbi’. Naravno razlikuju i se po veličinama, radim ih isključivo kako kupac želi, dimenzije, detalj, boju itd.

Pored torbi pletem i kape, trake i više namjenske “pletene kutije za odlaganje”. Uglavnom ih kupac želi za odlaganje, peškira, šminke kako bih dobili na prostoru i urednosti, a uz sve i dekoraciju.

Svaki proizvod iz moje radionice je kreiran po nečijem doživljaju gdje ja malo dodam i svojih ideja. I to je zapravo ono što se kupcima kod mene najviše i dopada.

Kao i svako I ja imam svoje vizije i ideje, želim da otvorim svoj lični poslovni prostor gdje mogu da pokažem svoje kreacije i unikatne proizvode, da dokažem da male ruke sve mogu ako se želi i ako imaš volju.

Podsticaj i podrška je najbitnija kada se krene u svoje snove, a moja najveća podrka su mi moja porodica, prijatelji, a po najviše moj muž. Zbog sebe, ali i njih se i dalje borim i radim, te polako, ali sigurno idem prema svojim ciljevima”.

PROFIL
GRUPA

Leave a Comment