Objavljeno: 16/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Nemanja Đukić živi u Ravnom Polju blizu Ugljevika, elektrotehničar energetike po struci, za sebe kaže da voli da istražuje te da je radoholičar. Radio je razne poslove od komercijaliste do programera, a hobi mu je izrada ukrasnih predmeta od drvenih materijala. Nemanja je vješt u oblikovanju drveta i kupio je nekoliko mašina pomoću kojih izrađuje presonalizovane predmete od drveta sa porukama s različitom tematikom. Sve to nastaje uz pomoć laserske CO2 mašine koja siječe i gravira sve nemetale, a drvo do 20 mm, maksimalne radne površine 1m x 60cm. Također, Nemanja se vješto koristi i sa svim drugim drvnim alatima (cirkular, ručna hoblarica, dihtarica, testera modelarka za izradu dječjih igračaka itd..)

“Razvojni put je bio veoma težak s obzirom na to da sam bio zaposlen, ali uz puno žrtve i odricanja uspio sam da skupim sredstva za kupovinu laserske mašine koja mi je bila neophodna za rad i nakon toga ideje su se počele nizati. Veoma sam zahvalan što je publika kojoj sam prezentovao jedino preko socijalnih mreža (fb, Instagram) moj rad podržala i ljudi su polako počeli da naručuju moje proizvode”, objašnjava ovaj radoholičar te dodaje kako na početku svog rada nije ni sanjao nit razmišljao o tome kako će jednog dana u tome što radi ostvariti veliku uspjeh te da će od hobija doći do otvaranja puta koji vodi u jedan poslovno – kreativan svijet.

Skromno nam je kazao kako u svemu ovom što on radi dosta toga treba da se promjeni, nauči, proširi, ali I da svakom novom narudžbom se osjeća ispunjenije te ga impounuje činjenica da su on I njegovi radovi dio nečijeg lijepog trenutka.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Moj brend je Drvenarija N&N prepoznatljiv je po tome što svaki proizvod je unikatan, jedinstven i personalizovan .

Kad govorimo o proizvodima iz vaše radionice koji je vama lično omiljeni?
Meni su svi proizvodi omiljeni jer svaki je na poseban način pravljen svaki rad zahtjeva posebnu pripremu, a kad bih trebao da izdvojim to bi bilo biciklo kao stalak za vino.

“Kada primimo narudžbu sagledamo sve aspekte i način pripreme zatim ako šta nedostaje uskladimo sa klijentom i onda tu dolazi do grafičke(digitalne) pripreme koja jako dosta vremena uzima jer sve mora biti u milimetar. Nakon toga priprema se prosljeđuje na lasersku mašinu koja izvršava sve zadano i nakon toga brisanje sklapanje ljepljenje pakovanje i slanje brzom poštom osim ako nije lokalna dostava u pitanju”, objasnio nam je Nemanja ukratko put od narudžbe do isporuke.

Najveća inspiracija su mu kako kaže digitalni mediji, prati trendove u ovom domenu i pokušava da stvori u glavi ideju šta bi to bio idealan poklon ili stvar koja bi bila jedinstvena i funkcionalna u istom momentu u jednom domu.

U narednom period očekuje da će se njegov posao znatno proširiti, da će sudbina do njega dovesti još mnogo novih klijenata čija će očekivanja uspješno ispuniti.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Pa prosto osjećaj je nevjerovatan jel’ toliko truda se uloži za pripremu i kasnije prilikom sklapanja ako ne dobijem baš kako sam zamislio vraćam se na crtanje pa ponovo uglavnom osjećaj je poseban kad sve sklopi i dobije zamišljena ideja u stvarnosti

“Svim postojećim i budućim osobama koji se bave kreativnošću moja poruka jeste da vjeruju u sebe i da iskoriste svoj dar na poseban način nikada ne odustajte od ideje i čuvajte živce jer puno, puno truda ste ili ćete uložiti do završenog proizvoda”, za kraj razgovora poručio je Nemanja, a njegove radove možete pogledati na Facebook I Instagram stranicama.

Leave a Comment