Objavljeno: 03/02/2023 Objavio: admin omentari: 0

Ajla Avdihodžić je učenica četvrtog razreda Hemijske škole u Tuzli. Svoje slobodno vrijeme voli da provodi na pravi način. Pored mnogih hobija, dizajn nakita je ujedno i biznis kojeg je utemeljila svojim trudom i zalaganjem. Za sebe kaže da je ambiciozna , kreativna i društvena i kao takva planira da pored obrazovanja stječe nova iskustva i navike.
Dizajn nakita je njena ideja koja je dostigla najbolje ciljeve. Početkom ove godine pokrenula je realizaciju vlastitog brenda s time da je na početku svog rada nakit radila za vlastite potrebe.
Nije joj trebalo dugo vremena da počne da se promoviše na društvenim računima, a zatim pokrenula i naloge samog brenda na istim te dostigla zapažene rezultate na teritorijama naše države.
“Kao prepoznatljivost istakla bih produkt sa poludragim biserima koji je proslavljen kod mladih djevojaka. Naravno svodi se na originalnost gdje svaki kreator želi nešto inovativno za svoje djelo, pa tako i ovdje je biser obilježio kod mladih djevojaka svoju važnost, odnos i ženstvenost što i jeste cilj”, ispričala je Ajla učenica 4. razreda srednje škole te dodala da su proizvodi uglavnom bazirani na kolekcijama u kojima prevladava godišnje doba te boje koje on nosi kako bi kupci upotpunili svoj izgled u trenutnom periodu.
Njen brend imena “_avvis_ “najpoznatiji na Instagram platformi na kojoj broji preko 800 pratitelja, ali tu je i na Facebook i TikTok platformama. “Avvis brend je veoma mlad brend koji je na “tržištu” tek nekih 7 mjeseci a već imaju veliki asortiman proizvoda.
Iako je još na samom početku svakim danom dobije još više motivacije i ideja kada vidi da je jedna od njenih kreacija na osobi koja je nosi sa osmijehom. Ovim projektom radila je na sebi i svojim vještinama. Dostigla novi nivo samopouzdanja i bila u raznim situacijama gdje je testirana njena kreativnost i strpljenje.
Ajla je mišljenja kako je najteže je krenuti, ali kako kaže teško je i opstati i boriti sa danima u kojima nema narudžbe i slično. Kao u svakom poslu potrebno je susresti se sa raznim preprekama, raznim iskušenjima i crnim danima.
Iz svog iskustva nam je rekla kako je taj teški početak njoj bio jaka potpora za ono što slijedi. Bila je sigurna u sebe, a veliki vjetar u leđa bili su joj prijatelji koji su joj uveliko pomogli da postigne cilj.
“Danas, kada sam na neki način formirala siguran rad u ovom poslu mogu da kažem da se sav trud isplati. Prihodi ovog posla su prava motivacija za ostvariti još više jer ovim poslom sam ostvarila i hrabrost, zapravo ono da ne zavisim od roditelja za svaku sitnicu”, ispričala nam je Ajla te dodala kako planira sve ovo pretvoriti u dodatan posao koji će joj donositi dodatni prihod.
Ova mlada, ali možemo reći veoma uspješna kreativka svoje proizvode opisuje kao privlačne. ženstvene, kvalitetne i originalne. Svaki njen proizvod gradi svoju priču i posebne stavke jer kako nam kaže sam proces do cilja je veoma grub i naporan, a ujedno i definicija ljubavi koja se manifestuje gotovim proizvodom.
U materijal na početnom nivou je uložila je manju suma novca koji je skupljala u srednjoškolskim danima kako bih mogla uložiti. Svaka narudžba koju bi dobila bila je uložena u nabavku kvalitetnog materijala i razvijanje brenda.
“Neke svoje uspjehe koje na koje sam ponosna izdvojila bih mjesec novembar prethodne godine koji je obilježio prezentaciju na Visokoškolskoj Ustanovi Finra u Tuzli gdje se obilježio Dan Ženskog poduzetništva gdje je Avvis predstavljen u ime srednjoškolaca uz prezentacije velikih firmi i biznisa. Pored toga uspjeh je i povjerenje kupaca, prepoznatljivost i riječi hvale kod drugih”, ispričala nam je mlada kreativna Tuzlanka čije radove možete pogledati na Instagram stranici.
“Za efikasan početak potrebno je raditi na onome što će biti zapaženo kod ostalih a ono što Vas ističe kao jedinstvenim. Logo i sam naziv je prvi dojam o svakom produktu pa tako i u mom opisuju kratku i jasnu prezentaciju u blagim bojama kao što i jeste dizajn. Realizujte svoje ideje! Ne strahujte od neuspjeha i padova. Oni su tu da nas nauče jačim i hrabrim”. je Ajlina poruka na kraju razgovora.

Leave a Comment