Objavljeno: 30/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Natalija Novaković je majka jedne prelijepe djevojčice Mice. Mica je jedna posebna djevojčica a ujedno I najveći krivac za biznis svoje mame. Naime Natalija radi kao vaspitačica u grupi djece sa poteškoćama u razvoju, a ujedno izrađuje ukrase za kosu za sve uzraste od beba do odraslih..
Ideja da se počne baviti ovim poslom rodila se iz želje da svojoj posebnoj djevojčici omogući posebne mašnice, trakice i šnalice za kosu, te je time željela postići da sva pažnja drugih umjesto na njenu posebnu djevojčicu sa različitim pitanjima I čuđenjem bude usmjerena na ukrase na njenoj kosi. Kako nigdje nije mogla da nađe da kupi nešto posebno i originalno sa izradom istih je započela sama.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Nisam imala ideju uopće o tome koliko mama traga za nečijim drugačijim, ali mi je drago da se ženama sviđaju naše masnice i da ih rado kupuju.

Kad je riječ o prepoznatljivosti Natalija ističe kako je prepoznatljiva po svojim krunicama sa tilom i unikatnim mašnama na rajfovima. Pored njih od proizvoda u njenoj radionici možemo naći mašnice različitih veličina i modela, cvjetiće od eva pjene i tila, čuvene bombice od tila trakice sa krunicom, za nas velike plišane mašne…

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
O svojim proizvodim mogu samo reci da su rađeni sa puno ljubavi i uživanja…

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Proces nastajanja mašni izgleda tako da mi kažete koju boju i model želite, da li želite na trakici, rajfu, šnali ili gumici. Nakon 3,4 dobijete baš ono sto ste želeli

Natalijina najveća inspiracije je njena Mica koja je i glavni pokretač ovog šarenog carstva. Kad je riječ o planovima za neki naredni period očekivanja su joj ta da će “Micine mašne” postati prepoznatljiv brend te da će jednog dana imati svoje prodajno mjesto.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Uspeh imam svaki dan kad mi se jave mame i pošalju slike oduševljenih devojčica, nema većeg uspeha nego usrećiti dete.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Za osobe koje se već bave nekim ručnim radom nemam posebnu poruku jer svi mi znamo koliko je to zahtevno i koliko vremena i energije traži.

Mašnice se mogu pogledati na na Facebook i Instagramu, a Natalija često izlaže radove na dječjim sajmovima, koncertima generalno gdje god je neko dešavanje vezano za djecu.

Leave a Comment