Objavljeno: 09/10/2023 Objavio: admin omentari: 0

Medina ima 27 godina i dolazi iz Sanskog Mosta. Udata je i ponosna majka dvoje djece. Po struci je sam diplomirani socijalni pedagog i duhovni skrbnik. Pored majčinstva i ljubavi prema poslu kojeg radi aktivna je na online akademijama koje su tu da joj pomognu da gradi sebe i radi na sebi. Voli i opušta je čitanje knjiga. Za sebe kaže da je veoma organizovana kao osoba, mišljenja je da je sve u dobroj organizaciji te da je dobra organizacija pola posla.

Medina stoji iza Facebook stranice koja se bavi uslugama dizajna i izradom personalizovanih poklona.

Za Medinu je kako kaže  svaka nova narudžba novi izazov, a uspješno savladavanje i rješavanje tog izazova je za nju poseban osjećaj. Iako je nekad teško zadovoljiti potrebe i želje mušterija Medina ističe kako se nakon svakog uspješno odrađenog posla se osjeća kao pobjednik.

Ono što ima u ponudi opisala je  kao posebni i precizni radovi koji traže dosta strpljenja i rada na njima.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Sve je krenulo sasvim slučajno. Počela sam istraživati, učiti i samo pokušala. Vidjela sam da i nisam toliko loša u tome i samo sam krenula dalje. Kad se sjetim prvih radova i sad se nasmijem, ali nisam odustala. Na početku je to sve bio hobi, pomoć i usluga drugima a kasnije je preraslo u nešto veće, što se zove ljubav i želja za radom. Nakon par godina učenja i istraživanja i već nekog iskustva, uz podršku dragih osoba odlučim pokrenuti Facebook stranicu.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Kada sam pokrenula Facebook stranicu M-Prints nisam imala prevelika očekivanja. Prepustila sam da taj tok predstavljanja stranice, iza koje stojim ja, teče prirodno. U vrlo kratkom roku, moji radovi bivaju prepoznati i prihvaćeni. To mi je dalo vjetar u leđa.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Najviše sam fokusirana na DTF print. Zbog toga sam možda i u kratkom roku postigla velika interesovanja. DTF print radim na SheCarry torbi, te staklenim flašama. Također uvrštena je i ponuda printa na željenim artiklima, kao majice, bodići za djecu i slično. Pored toga nudim i izradu postera,vizit kartica, pripreme dizajna i slično.  U ponudi imam, kao što sam navela SheCarry torbe, staklene flaše, M-Prints cekeri, koje šijemo i imamo svoje dezene klasik cekera i cekeri sa džepovima, te usluga šivanja cekera po želji mušterije. Za izradu cekera imam i svoju krojačicu, koja za mene i moju M-Prints stranicu šije cekere. Zatim izrada vizit kartica, rokovnika, bookmarka, te ponuda laminiranja (plastificiranja). Sve se to radi po želji mušterije.

Koji proizvod iz asortimana je vama lično omiljeni?
Ne mogu ništa izdvojiti od proizvoda, jer su mi svi dragi i sve radim sa posebnom pažnjom i preciznošću i svaki artikal ima posebnu pripremu. Hit ove sezone bile su definitivno staklene flaše sa dtf printom po želji. Gdje su dostigle svoj put i do daleke Švicarske.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Način izrade jednog od navedenih proizvoda izgleda tako što nakon javljanja mušterije putem Facebook stranice, saslušamo želje i zahtjeve, zatim dogovorimo rok isporuke. Po njihovim zahtjevima i željama, uradim pripremu i dizajn istog. Nakon odobrenja pripreme, isti pustimo u realizaciju i izradu. Pri završetku proizvoda, isti slikamo i šaljemo mušteriji da potvrdi da li je uredu i da li je to ono što su tražili. Nakon odobrenja proizvod se šalje na adresu ili ako je u mogućnosti proizvod se može preuzeti lično.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu ?
Motivacija za radom jeste što mene prvobitno taj rad čini sretnom i ispunjenom. Također i povratna informacija mušterija nakon preuzete narudžbe, gdje su poruke prekrasne i pune lijepih komplimenata.

Kako se pripremate za nove kolekcije?
Za uvrštenje novih proizvoda, rado se konsultujem sa svojim mušterijama, šta bi to voljele da imaju novo u ponudi, šta nedostaje i šta smatraju korisnim. Naravno uvrstim i nešto što smatram da bi se dobro pokazalo kao super artikal.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Vrlo kratko M-Prints stranica postoji, tako da ne mogu imati velika očekivanja, ali zato uveliko maštam. Želja mi je da se uskoro proširim, kako novim artiklima tako i novom opremom za rad.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Posebno što bih izdvojila jeste rad za firme, kao npr jednu firmu iz Švicarske, Austrije, gdje su tražili svoj logo na staklenim flašama, torbama, također i na majicama. Radila sam i za restorane u BiH, također i neka Udruženja kako u BiH, tako i van BiH.

“Pokažite šta umijete i šta znate, jer vi to možete! Budite sebi najbolji prijatelj i savjetnik i kritičar.  Vjerujte u sebe i volite sebe!”, poručila je na kraju razgovora Medina.