Objavljeno: 16/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Kada je vaše dijete gladno, dat će vam to jasno do znanja i vrlo vjerojatno, neće birati mjesto niti vrijeme. Često se takva situacija događa onda kada niste u udobnosti svog doma i kada nema kutka u kojem biste mogli dojiti u privatnosti ako to želite. U tom slučaju, marama za dojenje može vam biti od pomoći!

S obzirom na to da je djetetova koža još uvijek nježna i osjetljiva, birajte maramu od prirodnih materijala, kao što su pamuk, svila ili lan.

U potrazi za nekim ko se bavi izradom marama za dojenje došli smo do Emine iz Tuzle, čija je velika ljubav šivenje i stvaranje vlastitim rukama.

Emina živi u Tuzli , udata je i ima dvije kćerke. Pored svakodnevnih obaveza voli da slaže puzzle, plete, hekla, mnogo voli šetnje u prirodi .

Njena zaista velika ljubav je šivenje i oduvijek je željela da stvara svojim rukama nešto što bi bilo kreativno, a ujedno i korisno. Svoj početak i razvojni put opisuje slijedećim riječima:”U svojoj osmoj godini sam naučila da pletem i heklam od svoje nene. Što se tiče šivenja tu je jednostavno preovladala znatiželja da vidim mogu li ja to. Nakon što sam nabavila mašinu koja je prvo stajala u uglu sobe dvije godine, odlučila sam da se pokrenem . Ispočetka je bilo teško jer nisam nista znala o šivenju. Polako sam počela istraživati kako krenuti jer su početci najteži. Prvi moj rad je bila haljinica za barbike za moje kćerke. Nakon toga sam na nagovor sestre počela raditi marame za dojenje”.

U samim početcima njenog rada joj je bilo jako teško da se istakne i da svoje radove prikaže . Pokušavala je na razne načine, bilo je pokušaja putem nekih portala, ali je odaziv bio jako mali. Onda se javljala na stranice gdje su buduće porodilje  te je tako pomalo proširila krug svojih pratitelja . Bilo je momenata kada je htjela odustati, ali je istrajala uz podršku svoje porodice.

Brend iza kojeg stoji ova Tuzlanka prepoznatljiv po raznolikosti proizvoda. Najviše preovladavaju dječiji dezeni, šareni, veseli pa privlače pažnju javnosti. Za Eminu možemo reči da se trudi maksimalno da u što boljem svjetlu prikaže svoje radove.

“Obzirom da sada imam mnogo toga u ponudi pitali su me zašto ne promjenim ime stranice, ali ipak je to moj brend pa sam ostavila da bude tako kako jest. Mnogi koji me preporučuju ostave link stranice, a ne mog ličnog profila sto je dovoljan dokaz da je prepoznatljiva” , odaje Emina.

Pored marama za dojenje u asortimanu Emininog brenda možete naći: blaznice za dojenje , nesesere za pelene , nesesere za kozmetiku, torbe, novčanike . Za bebe radi i siperčice , trakice za glavu , kapice , trokut marame. Takođe radi kecelje za ugostiteljstvo, kecelje za odrasle i djecu , kuharske kape . Za medicinske radnike u ponudi ima kape za ordinacije i maske u kompletu . Za hladnije dane kape i šalove takođe .

Inspriacije kod Emine kako kaže ne nedostaje. Zadovoljni kupci su najveća motivacija koja se može dobiti za  trud. Na početku su joj, odaje nam, ideje slabo dolazile, a sada ideje nalazi u svemu. Možda će da zvuči nevjerovatno, ali ponekad joj čak i u snove dođu. Za nove kolekcije se priprema u većini slučajeva u skladu sa godišnjim dobima. Pa tako na proljeće uvodi proizvode u dezenima cvijeća. Na ljeto obično gleda da su to stvari koje će koristiti za plažu. Na jesen uvodi kolekciju sa vodonepropusnim materijalima koji su pogodni za kišne dane. Na lijepu i čarobnu zimu uvodi novogodišnje čarolije poput vrećica za paketiće, adventskih kalendara , čizmica za Svetog Nikolu…

Kada krenem da radim svoje proizvode potrebna joj je kako istiće potpuna smirenost  i koncentracija. Tada u većini slučajeva pusti neku muziku, skuha sebi čaj ili kafu pa krene sa izradom.  Sami postupci izrade nekog komada i nije baš tako lak. Svaki materijal je potrebno oprati prije rada da se vidi da li će se skupiti ili nesto drugo desiti. Najteži dio posla je krojenje. Od toga zavisi sve, znači tu mora imat punu koncentraciju i najviše vremena provede na tom dijelu . Nakon toga ide peglanje djelova koje je potrebno presaviti . Nakon toga ide rad na mašini . Kada se sve završi proizvod se fotografiše I šalje slika kupcu. Nakon što kupac konstatuje da je sve uredu dostava se vrši prema dogovoru s njim. Dostavu isporuku u Tuzli vrši lično, a u ostale gradove šalje poštom.

Eminina poruka za sve naše I njene pratioce je:” Najbitnije je da vjerujete u sebe i da kažete sebi da to možete . Svi početci su teški, ali na vama je da sebi dokažete da vi to možete”.

Ukoliko želite poklon za vama dragu osobu, slobodno se javite na njenu facebook stranicu. Sa velikim zadovoljstvom i ljubavlju će da ispuni sve vaše zahtjeve maksimalno trudeći se da to bude baš onako kako ste zamislili”.

Leave a Comment