Objavljeno: 08/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Jasmina Ovčina dipl žurnalistica, supruga i majka troje djece, dvije prekrasne djevojčice i jednog dječaka za koje kaže da su smisao njenog života, njena vječita inspiracija, pokretači svega lijepog u njenom životu. Jasmina se bavi digitalnim marketingom i izradom čokoladnih boxova.
Ulazak Jasmine u kreativni svijet bio je spontan. Naime njena najstarija kćerka došla je na ideju da svojoj prijateljici za rođendan pokloni kutiju sa čokoladicama i popisima u roze boji. Za Jasminu ta ideja je zvučala zanimljivo, ali neostvarivo jer za izradu su bili potrebni kalupi, koje nije imala. Nažalost Jasmina je morala odbiti svoju kćer zbog nemogućnosti izrade te joj rekla da kupi nešto drugo. Malena nije odustajala, čak naprotiv bila je uporna, i imala je zanimljive ideje, koje su se svidjele i Jasmini.
„Krenule smo u izradu čokoladnog boxa. To je bio prvi box, napravljen od improviziranih kalupa, za mene poseban i drag. Složila sam ga u kutiju, ja sam bila oduševljena, a tek moja kćerka. Oči su joj se caklile, od radosti dok ga je gledala rekla je „Bravo mama, pa ti si čarobnica“, objasnila nam je Jasmina te dodala kako je baš rečenica njene kćeri bila pokretač svega što danas ima i radi.
Poklon Jasminine kćeri njenoj prijateljici svidio se njihovim vršnjacima te su se tako nizale njihove želje za čokoladnim boxova kao poklon za rođendane i druga slavlja njihovih drugara.
Kad je osjetila da bi ovo što čini za tu malu raju moglo zaživjeti i svidjeti se i starijoj populaciji otvorila je svoju stranicu na društvenim mrežama, koju sam vodi i uređuje. Naziv njene stranice nosi naziv „MEZA“. „MEZA“ je istkana od najljepših boja i oblika, posebno biranih čokolada. Složena u kutije primamljiva je kupcima, a nakon degustiranja budi sva čula okusa.
Takvo ime njene stranice na početku je zvučalo malo čudno za čokoladu, ali kako kaže kada složi u box sve te male sitne zalogaje baš bude prava Meza, ali čokoladna.
„Kada pravim neki box, ukućani traže uvijek višak. Tako da ja pravim odmah dva, djeca obožavaju moje čokoladne čarolije a i muž također“, osmijehom govori Jasmina te dodaje kako i sama voli da ekspermentiše, miješa boje, kombinuje neke pastelne i jarke, sa mnoštvom detalja, perlica, čokoladica, dugmića, cvjetića te dobije savršen sklad MezaBox-a.
Njena „MEZA“, njena mala čokoladna čarolija je ta koja je poslije svih standardnih obaveza i poslova domaćice opušta i dođe joj kao odmor i terapija. Naravno uz samo izradu neophodna je i neka lagana muzika u pozadini.
Vjerujemo da ste do sad napravili mnogo čokoladnih box-ova, da li možete da izdvojite omiljeni i da nam kažete zašto baš on ?
Svaki box je poseban na svoj način, ali FK Željo mi je nekako poseban, iako nisam neki navijač niti ljubitelj fudbala njega bih izdvojila. To je bila posebna narudžba, jedan dječak je za svoj rođendan poželio puno Željo čokolade i ispunila sam njegova očekivanja. Bio je presretan i oduševljen.

Na samom početku najteže joj je bilo kaže doći do određenih kalupa, kojih kod nas baš i nema. Mal je i siromašan izbor. Uspostavila je saradnju sa susjednim zemljama, tako da je sve potrebno dobila iz Beograda od jedne divne gospođe kojoj se ovim putem i zahvaljuje.
„Od Marta mjeseca kada je sve krenulo pa do danas, Meza je napravila mnogo slatkih iznenađenja, različitih boja i oblika. Mjesec Ramazana je bio također zanimljiv, hurme punjene različitim filovima utopljene u čokoladu bile su prava poslastica uz kafu poslije iftara“, na kraju razgovora ističe Jasmina te dodaje da radi sve po želji svojih kupaca, njihove želje istopi i prenese u box! Oni biraju boje, oblike, natpise, piće uz box..
Sve što radi možete pogledati na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Leave a Comment