Objavljeno: 23/10/2021 Objavio: admin omentari: 0

S obzirom na vidljive društvene promjene i drugačiju koncepciju igre, te veliki tržišni utjecaj na djecu, zanimljivo je sagledati sjećanja starijih generacija na tu fazu života. Kategorije igre i igračaka iznimno su podlegle izmjenjivosti vremena, odnosno tehnološkom i ekonomskom napretku što je u kratkom roku rezultiralo drugačijom koncepcijom provođenja slobodnog vremena. Ali ljubav prema princezama I Barbie svijetu nikada neće iščeznuti ni iz jedne generacije. Svaka djevojčica će rado zastati kraj izloga gdje su izložene barbike sa prelijepom odjećom, diviti im se i poželjeti od roditelja da im kupe.

Danas vam donosimo priču Dijane Ljubičić koja je svoju ljubav iz djetinjstva prema tom čarobnom svijetu barbika I princeza pretovrila u biznis.

Dijana Ljubičić (27), supruga i majka dva dječaka. Dijana je nezaposlena.  Bavi se Izradom dekoracije i lampi od eva pjene i izolona, za djecu i odrasle.


Ljubav prema ovom hobiju kod Dijane javila se prije 3 godine. Uvijek je imala želju raditi nešto od kuće, ali nikako nije uspijevala pronaći nešto u čemu bih uživala.

Mislim da će se mnogi pravi kreativci pronaći u tome kada kažemo da se nakon duže pauze jednostavno javi potreba  da nešto uradimo, za sebe, za svoju dušu, bez gledanja neke koristi u tome. “Igrom slučaja, vidjela sam sliku jedne ruže od krep papira i poželjela je kupiti sebi. Medjutim, izgledalo mi je lako napraviti je i tu je sve počelo. Naravno, moja prva ruža nije izgledala ni približno onoj kakvu sam htjela napraviti, ali mi je, s obzirom da prvi put napravim, izgledala savršeno. Sada, nakon 3 godine rada, truda, vježbe i učenja, raznih materijala, ruže su dostigle neki novi nivo”, priča nam Dijana.

Njen muž, kao glavna i najveća podrška je zaslužan za njene druge kreacije poput lampi. Ona im daje šarenilo i ljepotu, a on je taj zbog koga one sjaje.

Kroz svoje radove, kroz tu neku svoju kreativnost Dijana pronalazi bijeg od svakodnevnice. Dijana stoji iza profila i stranice “UniqueArt Dijana”, gdje možete vidjeti sve njene radove, takođe na Instagramu pod istim imenom. Ako vas put nanese da pogledate fotografije, vidjet ćete da su radovi jedinstveni, unikatni i nešto što nećete lako naći skoro nigdje u BiH.

Tu se nalazi jedno malo carstvo princeza ili barbi lampi, koje su obučene u svoje balske haljine, ručno radjene, i koje su osvojile srce svih djevojčica. A kako I ne bi?

U ponudi su i druge razne lampe, poput lopte, sove, dvorca itd, ali ono što žene najviše vole su ruže. Da li kao lampa ili kao veliki cvijet koji će krasiti prostoriju u kojoj se nalazi, ruža je uvijek savršen izbor kao poklon za svaku ženu.

O njenim zaista divnim kreacijama možemo samo reći da su radjene sa puno ljubavi, jedinstvene, savršeni pokloni za svaku prigodu.

“Svojom najvećom poslovnom greškom smatram to što sam uvijek sumnjičava prema tome kako će okolina prihvatiti moje kreacije i da li će im se svidjeti, ali naučila sam da ono što osvoji mene, osvojit će i mnoge ljude širom države i da baš svaki proizvod ima svog kupca”. – ističe Dijana

Kao I svako u ovom poslu I Dijana je ta koja ima planove I želje. U narednom periodu Dijana ističe kako očekuje realizaciju novih ideja, te da na jednoj već radi, i nada se da će joj uskoro sinuti I neke druge ideje, da bih publiku održala “budnom”  I da svako pronađe nešto za sebe.

Najveći uspjeh su joj svakako kada se njen rad svidi nekome i kada se neko ponovo vrati da kupi od nje. Tada zna da je kupac zadovoljan. Kada smo Dijanu pitali u kojoj od svojih prelijepih kreacija najviše uživa prilikom izrade ona nam je kazala: ”Iako uživam u svemu tome dok izrađujem, omiljene su mi barbi lampe, jer mi je to ljubav od djetinjstva kao i svake djevojčice sigurno”.

“Najdraže mi je kada se prepustim mašti na volju, čak mislim da te kreacije budu najljepše. Svaki rad ima neku svoju priču i opisuje baš tu osobu za koju je proizvod naručen”, na kraju kaže Dijana. Dijana svoju inspiraciju pronalazim svuda oko sebe.

Leave a Comment