Objavljeno: 24/02/2022 Objavio: admin omentari: 0

Bilo bi tako lijepo da se promijeni koncepcija kupovanja poklona u našem narodu i da umjesto industrijskih sokova punih štetnih hemikalija i bombonjera u goste nosimo unikatne, praktične, korisne rukotvorine koje prave naše vrijedne žene. Jedna od takvih u moru kreativnih žena je Mirnesa Pintol-Priliplija, rođena Sarajevu prije nešto više od 33 godine. U sretnom je braku već 15 godina i majka dva dječaka i dvije djevojčice. Bavi se crtanjem na alu-foliji. To je tehnika koja zahtjeva preciznu ruku, smirenost, strpljenje i sate rada. Od nje izrađuje slike, satove, ukrašava kutije za nakit, stolove… Odnedavno se bavi i prodajom odjevnih predmeta sa printovim koji su uglavnom povezani sa našom kulturom i tradicijom. Otkrila nam je jednu neobičnu stvar a to je da je inspiriše naša lijepa BiH. Svaki motiv koji je utkan u naše ćilime, svaka građevina koja prkosi vjetrovima, sve naše rijeke čarobnih boja, naše rodne mahale, kuće i dvorišta.

O svom prvom susretanju s kreativnim svijetom i razvoju onog što danas radi rekla je sljedeće:Uvijek sam voljela crtati i stvarati svojim rukama. To je ono što mi pričinjava zadovoljstvo. Kreativnost koristim u svakodnevnom životu jer život je s njom ljepši. Kreativnost daje čar i toplinu okruženju u kojem živimo. Nakon rođenja četvrtog djeteta osjetila sam veliku želju i potrebu da stvaram a rad sa aluminijumom je bilo ono u čemu sam se pronašla i što sam odlučila podijeliti sa drugima.

U momentima kad je počela da crta i objavljuje svoje radove  na online platformama nije imala velika očekivanja niti planove, samo je željela svoju ljubav prema ovoj tehnici podijeliti sa prijateljima. Napravila je stranicu pod nazivom „Moja percepcija“ koja je kvalitetno alo polako rasla godinama. Temelji biznisa ove mlade kreativke su izgrađeni na preporukama zadovoljnih kupaca, a to Mirnesu zaista čini ponosnom.  

Kad govorimo o prepoznatljivosti „Moja percepcija“  brenda, onda možemo sa sigurnošču reči da je prepoznatljiv po jedinstvenom dizajnu, preciznim linijama, brzini rada i kvaliteti. Tu možete pronaći slike inspirisane ljepotama Bosne i Hercegovine, personalizirane slike, levhe, unikatne satove i predmete od drveta ukrašene alu-folijom. Što je najljepše u radu ovog brenda i naše Mirnese je to da vi sami birate dizajn slike, izražavate sebe kroz motive, tekst i tako dobivate unikatan predmet za sebe ili da ga poklonite dragim ljudima.

Kad govorimo o brendu printane odječe s motivima naše kulture i tradicije„MP wear“ možemo reči da je još uvijek u povojima. Sama Mirnesa nam odaje kako brend „MP wear“ ne dobija dovoljno pažnje ni od nje kao kreatora jer je njena zaokupljenost aluminijumom veća. T

Mirnesa je kroz razgovor istakla da nema omiljen rad iz kolekcije svojih brendova te da joj je drag svaki personalizirani proizvod koji pokrene lavinu emocija i riječi. Ono što izlazi iz njene radionice opisuje unikatne proizvode ručne izrade u koje je uloženo puno ljubavi, truda, vremena  i materijala.  Planovi za neki naredni period su bazirani na tome da prenese svoju percepciju do većeg broja ljudi, i das a svojim radovima pređe veći broj kilometara i granica.

Najveći uspjeh joj predstavlja svaka obnovljena rodbinska veza, ojačano prijateljstvo i njegovana ljubav. Proizvodi “Moje percepcije” nerijetko vežu, jačaju i njeguju veze. Ono što Mirnesa lično doživljava radeči svoje radove opisuje kao splet emocija od  ljubavi, predanosti do motivacije, treme, slatkog umora. Sve te emocije se prepliću u toku same izrade, a nakon pozitivne reakcije klijenta prepletu se sreća i zahvalnost.

Mirnesina poruka za naše pratioce:“ Unesite “sebe” u svoje proizvode, radite s ljubavlju, budite predani, iskreni, trudite se uvijek da budete unikatni, najbolji u onome što radite i uspjeh neće izostati”..

Radove naše Mirnese možete pogledati na fb stranicama “Moja percepcija” i “MP wear” kao i istoimenim instagram stranicama.

Leave a Comment