Objavljeno: 11/07/2023 Objavio: admin omentari: 0

Nerma Bučuk Mušić dolazi nam iz Breze. Ona je majka dvije djevojčice, magistar prehrambene industrije. Nerma je vrlo kratko radila u struci. Nakon prestanka rada u struci odlučuje da kupi mašinu za šivanje za vlastite potrebe, bez prethodnog bilo kakvog poznavanja upotrebe šivaće mašine. Upornošću i prateći youtube snimke sam naučila osnove.
Ono što trenutno radi je šivanje dekorativnih jastučnica, jastuka, stolnjaka, baštenskih garnitura, jastuka za ljuljačke, podmetači za stolice. Sve što radi, radi  prema mjerama i željama njenih kupaca.
“Na Vama je da se trudite da budete najbolji, a ono što Vam je određeno će sigurno doći”, poručila je Nerma, čije radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici te na Instagram profilu.
Šta nam je to još Nerma ispričala o svom biznisu možete pročitati u ostatku intervjua.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Prve jastučnice sam uradila za rodicu i tako je nekako krenuo moj put u ovo sve što radim.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Svi mi sanjamo i priželjkujemo neke velike uspjehe u životu, međutim na samom početku nisam imala “povjerenja” u sebe i to da će moji radovi doći u skoro svaki grad u BiH.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv ?
Otvaranjem Facebook stranice nisam davala značaju odabira nekog smislenog imena za moje  radove, tek tako sam upisala naziv “Dekorativne jastučnice i jastuci”. Ponekad poželim da promijenim ime u neko kraće, zvučnije, međutim smatram da to nije najbolja ideja, da su moji radovi i moja stranica koja u suštini i prodaje moje radove postali prepoznatljivi. Ono što čini moje radove prepoznatljivim su moji kupci, koji mi s velikim oduševljenjem šalju slike mojih radova iz svog doma. Svi mi kod online kupovine prvo tražimo zadovoljne kupce, kako bi bili sigurni da ćemo i dobiti ono što tražimo, tako da se ja nekako vodim time da me najbolje mogu predstaviti moji radovi uslikani u nečijem domu. Za izradu koristim materijal koji se odlikuje kvalitetom, te divnim dezenima, što čini moje radove također prepoznatljivim.

Koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi? Koji je vama lično omiljeni?
U asortimanu nudim sve ono što su želje kupaca. Prvenstveno sam bazirana na izradu jastučnica prema željenim mjerama I dezenima. Razne vrste jastuka, stolnjaka, podmetača.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Kvalitet materijala je na prvom mjestu, kao i izrada. Za jastuke mogu da kažem da zaista nude udobnost, dobru napunjenost.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Koristim društvene mreže Facebook(Dekorativne jastučnice I jastuci) I Instagram (Dekorativne jastučnice Nerma) putem kojih me moji kupci mogu pronaći. Nakon javljanja dogovorimo dezene i dimenzije. Rok isporuke zavisi od trenutne zauzetosti izradom drugih narudžbi. Naravno, uvijek ima onih kojima do određenog datuma treba isporuka, pa se I oko toga dogovorimo.

Šta je vaša inspiracija u radu?
Moj fokus su moji kupci, njihovi domovi su moja inspiracija kod odabira dezena. Njihovim povjerenjem u moje odluke i odabire, pokušavam da budem što kreativnija i da nastavim dalje da budem uspješna u ovome što radim.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Oni što trenutno imam je za mene uspjeh I ako bude u narednoj godini kao I sada, odlično!

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Nemam trenutno neke velike uspjehe, ali svaka narudžba je za mene uspjeh. Posebno povratne informacije od kupaca kada preuzmu narudžbu.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
Na tržištu ima jako puno konkurencije u svemu, pa i u ovome što ja radim. Čovjek bude sretan kad mu neko pruži povjerenje I očekuje ono najbolje.