Objavljeno: 06/06/2023 Objavio: admin omentari: 0

Enisa Hasanić (32g) i Emina Zilkić (33g) su mlade mame, prijateljice, prve komšinice koje mam dolaze iz Tešnja. Obje rade u Tešanjskim firmama. Obje su majke troje djece koje svoje slobodno vrijeme vole da provode sa porodicom, a i velike su obožavateljice ručnog rada.
Na samom početku morate se znati izdvojiti i biti drugačiji i posebni u mnoštvu različitih radova. One su  to prevazišle tako što su samo radile, uživale u radu i kreirale nove radove onako kako su najbolje mogle i znale. Jednostavno su pustile da njihov rad i trud govore o njima. Na taj način su njihovi radovi pronalazili put do svojih kupaca.
Ove mlade mame okušale su se u raznim HANDMADE radovima, ali ono po čemu ih danas ljudi zapamte su mirisni sapuni i svijeće.
Enisa i Emina su za naš portal napisale jednu lijepu priču o njima i njihovom biznisu. Njihove radove možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.
“Mi smo Enisa Hasanić (32g) i Emina Zilkić (33g) , prijateljice, prve komšinice. Završile smo gimnaziju. Živimo u Tešnju, i radimo za dvije Tešanjske firme. U braku smo i majke smo  troje djece. Svoje slobodno vrijeme volimo da provodimo sa svojom porodicom, koja nam je svakako na prvom mjestu..Obje smo veselog duha,i velike obožavateljice ručnog rada.
Oduvijek su nas privlačili kreativni radovi. Naime, obje smo ljubiteljice DIY, odnosno HANDMADE proizvoda, iz razloga što baš tome možemo dati svoj lični pečat. Zaista se svaki put divimo svim ručnim radovima i naravno ženama koje svojim kreacijama daju poseban pečat.
Još od početka smo same sebi pravile ukrase za kuću,razne dekoracije, počevši od korpica od jute, fenjera od raznih materijala, tacni itd… sve što smo sebi same mogle da napravimo, mi smo i uradile.
Kao što smo već rekle, ideja se javila dosta davno..
Mnogo toga izlazi baš iz naše glave, razmjena naših ideja i razmišljanja, s tim u vezi smo odlučile da pravimo sapune i svijeće..
Sve svijeće pravimo od običnog, ali i od sojinog voska..Naime, sve sto radimo, radimo isključivo po želji našeg kupca.
Kupci biraju mirise eteričnih ulja i boje.
Sva naša eterična ulja su prirodna, kao i boje, te samim tim ekološki prihvatljiva.
Trudimo se udovoljiti svima i prilagoditi svačijem džepu, što smatramo da je na današnjem vremenu to zaista potrebno.
Tek od nedavno smo napravile svoju stranicu, te proizvode prodajemo putem društvenih mreža..
Prve proizvode smo prodale svojim prijateljicama, te svima onima koju su preko nekoga čuli za nas, pa se odlučili javiti i naručiti.
Svaka naša svijeća, svaki naš sapun odiše prelijepim mirisima, također i bojama.
Mogu se koristit i samo dekorativno..
Dosta naših setova odlazi kao poklon učiteljicama, roditeljima te imamo u razmatranju i dvije svadbe, gdje će naši proizvodi ići kao poklon gostima, što nam je posebno drago. Sve svoje sapune i svijeće također pored ličnog preuzimanja, šaljemo i poštom u cijelu BiH..
Šta nam nosi budućnost, to ne znamo, idemo korak po korak, dan po dan, miris po miris.
Ono čemu težimo jeste možda otvaranje naše male kreativne radnje gdje bi smo izložile i prodavale naše kreativne radove, također smo u planu raditi  prirodne sapune od raznih ulja, dobivenih hladnim postupkom, te bi iste imale u prodaji kroz  minimalno mjesec dana,zbog samog procesa saponifikacije, također ćemo raditi na našim etiketama, brendu..
Naravno, nadamo se sto većem broju pratitelja na našoj FB stranici, saradnji sa našim kupcima. Otvorene smo za razne ideje, i nadamo se da ćemo ih u najskorije vrijeme ostvariti.
Mi smo svakako zadovoljne našim hobijem, jer u momentu stvaranja, isključimo mozak iz burne svakodnevnice i kreiramo.
Sve pohvale za žene koje se bave raznim kreacijama, svaka  unikatna i posebna na svoj način.
Svakako želimo da naglasimo da svaka žena koja želi i hoće moze da se bavi bilo kojoj vrstom kreativnog rada..Nije bitno ako to i nije savršeno, ako ima mana ,samo nastavite da pokušavate, sigurno će uspjeti..svakako treba da znate sa je svaki vaš rad,samo vaš i niko ga ne može da napravi onako kao što ste vi..to ne vaš osobni pečat..
Kako želimo uspjeh sebi, tako želimo uspjeh svim kreativnim ljudima”.