Objavljeno: 21/12/2022 Objavio: admin omentari: 0

Eldina Čičak dolazi nam iz Tešnja. Veliki je ljubitelj cvijeća te već 3 godine aktivno uzgaja kaktuse,sukulente,ukrasne čuvarkuće i ima ih zaista veliki broj. Ima 34 godine, majka je troje djece. Pored uzgoja cvijeća Eldina se bavi izradom torbi,izradom dekorativnih ruža i svih ostalih ukrasa koji su izradivi od krep papira i eva pjene.
“Radite ono što volite, ustrajte u tome. Prvi, drugi, treći rad neće možda biti nešto posebno, ali svaki sljedeći će biti sve bolji i bolji. Važno je samo uložit puno ljubavi, a ostalo će se vremenom usavršavat”, poručila je na početku našeg razgovora ova Tešanjka.
Eldina za sebe kaže da je neko ko je oduvijek bio zaljubljenik u sve što je kreativno, a posebno je voljela i voli ručni rad. Njeno aktivno bavljenje ručnim radom tačnije izradom dekorativnih ruža počelo je 2020. godine kad se razvela. U ručnom radu je pronašla svoj mir. Sa izradom torbi započela je prije 3 mjeseca.
Iako je sa kreativnim radom krenula iz hobija te da nečim zaokupira svoje misli i nije se nadala nekom velikom uspjehu danas se može pohvaliti da je postigla izuzetno zapažen uspjeh u prodaji dekoracija, ali i torbi koje počela skoro da radi. Ljubav prema hobiju na kraju je postao i njen mali biznis. Tek je na početku ali kako kaže zadovoljna je.
Kad je riječ o asortimanu proizvoda kod Eldine se mogu naći torbe raznih dezena, dimenzija i oblika i dekorativne ruže koje se također rade po željama kupaca i raznim dimenzijama. Ono što možemo primijetiti kad posjetimo Eldinin profil je to da zaista svako može pronaći nešto za sebe, a Eldinin najdraži rad je njena prva izrađena torba na koju je jako ponosna i ponosno ju čuva.
Kad govorimo o nekim planovima ili očekivanjima za naredni period Eldina je istakla kako ona nema neka velika očekivanja, pustit će sve da ide nekim svojim tokom s nadom da će sve biti dobro, a ako i ne bude neće dati da je to pobijedi.

Po čemu su vaše torbe prepoznatljive ili drugačije od drugih kreativki ?
Pa ne znam sad, ali ono što sam zapazila je da sama unutrašnjost torbe kod kolegica je daleko drukčija nego kod mojih. Prva moja torba je urađena s postavom, jest da oduzima dosta vremena, ali je svaka ručno umetnuta postava. Onda i sami vanjski dio je drukčiji, izgled ili kako mi kažemo “mustra” torbe je od žene do žene drugačija.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Ručni rad je uvijek poseban, šta god da izaberete iz mog asortimana nećete se pokajati. Od torbi za sve prilike do raznoraznih dekoracija, znači svaki komadić je poseban i uloženo je dosta ljubavi i truda.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Kada mi se javi potencijalni kupac za torbu,prvo dogovorimo detalje koji će biti na torbi…izbor boje,izgled i dužina kaiša,izgled ručki,boja postave unutar torbe… Kod ruža…visina,boja i broj ruža na stablu,itd.. Kod svake narudžbe navedem za koliko dana je gotova narudžba i po završetku šaljem sliku da vidim je l’ to to što je mušterija poručila.Onda ide slanje brzom poštom i to je to.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Najveća inspiracija,hm…Pa ne znam.Ustanem,napravim sebi kahvu i uz kahvu polahko razmatram šta danas radim.Najvažnije mi je da sam odmorna i bez ikakvih drugih obaveza taj dan,tako da se maksimalno mogu posvetit tome. Što se tiče nove kolekcije i priprema, ništa specijalno. Novu kolekciju u biti mi određuju kupci, kako šta novo naruče tako se odmah svrstavala u novitete.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Sad za sad ništa posebno čime bi se mogla pohvalit.. Moje zadovoljne mušterije su moj najveći uspjeh.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?Izrada radova me smiruje i u tome zaista uživam,baš se rasteretim i baš radim s ljubavlju svaki detalj na svakom mom radu.
Eldinine radove možete pogledati na njenom Facebook profilu.

Leave a Comment