Objavljeno: 11/10/2023 Objavio: admin omentari: 0

Andrea (28) i Biljana (52) Anđić dolaze nam iz mjesta Domaljevac. Andrea se bavi pjevanjem i radi u kladionici, a njena mama ima jako neobične hobije, a to su treniranje odbojke, sakupljanje sukulenata i drugog cvijeća.
Njihov brend nosi naziv “Candles4U ” te već iz imena možemo zaključiti da se bave izradom mirisnih svijeća.
Za svoj brend kažu da je prepoznatljiv po  svijećama raznih oblika, boja i mirisa, naravno i po tome što su svijeće zdrave za ljude i okoliš.
Ono što rade mama i kćer možemo pogledati na njihovoj Facebook stranici te na Instagram profilu.
Njihova poruka za sve oni koji uživaju u izradi kreativnih radova, ali i za one koji o kreativnim radovima vole čitati glasi:”Ne bojte se riskirati, ulagati u sebe i sanjati velike snove”!
Ako želite još nešto saznati o svijećama koje rade Andrea i njena mama pročitajte do kraja Andreinu priču koju je poslala za naš portal.
“Moje ime je Andrea Anđić, imam 28 godina i živim u Domaljevcu. Bavim se pjevanjem ( pjevam u rock band-u „Fair Play“) i radim u kladionici. Ime moje mame je Biljana Anđić i ima 52 godine. Hobi joj je treniranje odbojke i skupljanje sukulenata i raznog drugog cvijeća.
Bavimo se izradom mirisnih svijeća od 100% prirodnog sojinog voska, pod nazivom Candles 4 U.
Moja obitelj i ja lako smo osmislili naziv našeg brenda. Ma koga ja to lažem ?! Kao i u svakoj velikoj obitelji vijećali smo par dana, i na kraju odlučili za nama najljepše.
O kreativnom radu tj. izradi ručno rađenih mirisnih svijeća razmišljala sam neko vrijeme, a posebno kada je moja mala sestra Anja (15 god.) počela sakupljati mirisne svijeće. Ubrzo sam i ja dobila otkaz na poslu, a pošto nisam navikla ništa ne raditi jer posao u kladionici radim od završetka srednje škole, to me još više potaknulo da pokrenem naš mali biznis.
U kući smo svi veliki ljubitelji svijeća, pogotovo mama i sestre, a kako u trgovinama u ponudi imaju većinom parafinske svijeće koje su jako štetne, tako se otprilike i rodila ideja da radimo zdravu verziju mirisnih svijeći. Prvo sam trebala mamu nagovoriti na ovaj veliki poduhvat, zato što je po prirodi mnogo tvrdoglava. Na sreću nagovor nije dugo trajao te je brzo pristala. Realno mama igra veliku ulogu u proizvodnji, ona je ta kreativna osoba koja izrađuje naše svijećice, a ja sam tu da pomognem, iznesem ideje i mišljenje itd.
Prvi silikonski kalup koji smo kupile bilo je lice žene, a kako tada nismo uopće znale odakle krenuti i sa kojim zdravim voskom ćemo uopće raditi, testirale smo kalup sa parafinskim voskom čisto da vidimo kako će izgledati. U tom trenutku samo smo htjele i imale ideju da naše svijeće budu drugačije od drugih i zdrave bez štetnih isparavanja, to nam je bio fokus.
Pošto nismo imale potrebnog materijala za izradu, morale smo se snaći pa smo iskoristile masnu bojicu ljubičaste boje da bi naša prva svijeća dobila boju. Prvo smo pravile  parafin, pa dodale masnu bojicu i kada se bojica istopila provukle smo stari fitilj u kalup i izlile svijeću. Trebalo je 2-3 sata da se stisne, te smo sa uzbuđenjem čekale. Kada se stisnulo, izvadile smo svijeću i ostale ugodno iznenađene oblikom. Naravno svijeća je mnogo smrdila jer je parafinska, ali bile smo sretne jer je oblik bio divan.
U momentu kada smo krenule ovo raditi nismo ni pomislile da će naše svijeće biti tražene ili da će se ljudima toliko svidjeti. Mislile smo raditi onako čisto za nas doma i nama drage ljude. Prvih dvadesetak sojinih svijeća koje smo napravile poklonile smo bližnjima, a nakon toga posao je pomalo krenuo. Čak smo imale nekoliko narudžbi i iz Njemačke, a pošto tata i sestra rade u Njemačkoj za dostavu su se oni pobrinuli.
Naš brend je prepoznatljiv po svijećama raznih oblika, boja i mirisa, naravno i po tome što su zdrave za ljude i okoliš. U našoj ponudi možete pronaći mirisne svijeće u teglicama, limenkama, svijeće iz kalupa i još mnogo toga. Također imamo i jedan novitet, mirisne vrećice za ormare. Vrećica se sastoji od sojine mirisne pločice, prirodnog mirisnih ulja lavande, suhe lavande i riže. Sastojci u vrećici pomažu da odjeća u ormaru miriše svježe i čuva ju od moljaca i vlage.
Naš asortiman proizvoda je poprilično velik, imamo svijeće u raznim teglicama, u staklenim posudama / čašama, svijeće iz kalupa u raznoraznim bojama i oblicima, svijeće u šoljama za kavu, i u malim saksijama. Mami su najdraže svijeće u mini saksijama u koje izlijemo vosak i odozgo ukrasimo sa malim sukulentima u svakakvim bojama koje smo prethodno napravile u kalupima sa sojinim voskom, bojama i mirisnim uljem. Meni su ipak nekako najdraže svijeće u šoljama za kavu, zato što ih baš napravimo da izgledaju kao kava sa šlagom i tu se uvijek nekako nađe miris cimeta ili kokosa. Ako sam na išta slaba, slaba sam na kokos i cimet, moja dva najdraža mirisa. Kad smo kod mirisa u ponudi imamo sljedeća mirisna ulja : kokos, cimet, jagoda, jorgovan, narandža, lavanda, magnolija, miris žvake bubble gum, breskva, vanilija, anis, eukaliptus, višnja, karamela, čokolada, med i mlijeko, ruža, kupina/mošus, nar itd. Nabavljamo ih na našem BiH tržištu preko stranice Volimo prirodno, kao i sojin vosak i fitilje.
Kada bih morala opisati naše proizvode, rekla bih da su veseli, šareni, unikatni, čarobni, kvalitetni, zdravi i nadasve mnogo mirisni jer na mirisu ne štedimo.
Proces izrade svijeće ide od pripremanja tegli ili slikonskog kalupa, ako je kalup u pitanju njega prvo iznutra namažemo jestivim uljem, fiksiramo fitilj, pripremimo soju i boju, topimo vosak i dodajemo mirisno ulje na određenoj temperaturi, te izlijevamo vosak u tegli ili kalup i ostavimo da se stisne. Kada se stisne nakon otprilike 3-4 sata, izvadimo svijeću iz kalupa i podrežemo fitilj, i svijeća je spremna.
Želim Vam i objasniti zašto radimo baš sa sojinim voskom. Sojin vosak ne sadrži u sebi materije vještačkog podrijetla u odnosu na parafinski vosak koji ispušta štetne materije u zrak tijekom sagorijevanja. Sojin vosak je prirodan i nije toksičan, što ga čini boljim za životnu sredinu, okoliš i naše zdravlje. Nastaje od biljke soje, ekološki je prihvatljiv, ne stvara čađ tijekom sagorijevanja, ljepše miriše i gori duže i do 50% za razliku od parafinskih.
Kada kupac naruči svijeću željene boje, oblika i mirisa, nakon izrade svijeće na fitilje stavljamo male kartice koje sam ručno izradila sa natpisom handmade (ručno rađeno) i na poleđini ispisala miris svijeće. Zatim ih pakujemo u male vrećice i unutra stavljamo posjetnice sa našim podacima i opisom proizvoda koje sam isto ja ručno izradila. Također sam nacrtala i osmislila naš logo, koji će se od sada nalaziti na vrećicama i na svijećama u teglicama i limenkama. Htjele smo da sve što radimo isključivo bude izrađeno našim rukama, zato što mislim da kupci više cijene kada je nešto sa srcem napravljeno.
Naša najveća inspiracija je naša velika obitelj koja nam je najveća podrška i pozitivan pogled na život. Tijekom izrade svijeći inspiraciju pronalazimo oko sebe, u kući, u maminom cvijeću, u bojama, mirisima, u glazbi, na Pinterestu, jednostavno svuda. Neke od ideja smo dobile od naše Jelene, djevojke koja mami i meni radi nokte. Ona nas je među prvima i podržala, tako što je prodavala i izlagala naše svijeće kod sebe doma u svom poslovnom prostoru. Tako nekako i nastane neka nova kolekcija svijeća, kada imamo inspiracije na pretek i doslovno ju u svemu možemo pronaći.
U narednoj godini nadamo se da ćemo posjetiti što više sajmova, gdje možemo ispromovirati naše divne svijeće i da će nam prodaja procvjetati, i također da nam neće ponestati ideja i inspiracije za nove stvari. To su neke naše skromne želje.
Neke od naših uspjeha koje možemo podijeliti sa Vama su dva sajma kojima smo prisustvovale. To su sajmovi u Domaljevcu i Šamcu, gdje smo upoznale mnogo kreativnih starih i i mladih osoba, te ponijele kući jedno nezaboravno iskustvo i lijepu uspomenu. Možda to i nije neki veliki uspjeh, ali mi se jako ponosimo time s obzirom da ništa od ovoga nismo planirale, niti smo se nadale da ćemo doći do ove točke da možemo izlagati i pokazati svijetu nešto što smo mi svojim rukama stvorile.
U trenutcima kada pravimo svijeće osjećamo se toliko uzbuđeno, nemoguće je opisati taj osjećaj iščekivanja da napokon vidiš kako je na kraju svijeća ispala. Naravno da nekad ne ispadne kako smo zamislile, bude tu i poneka grba, ali nekako baš ono nesavršeno je zapravo savršeno ako to uopće ima smisla – a nama ima.
Za kraj bi svima preporučile da se ne bojite riskirati, ulagati u sebe i sanjati velike snove”