Objavljeno: 29/05/2023 Objavio: admin omentari: 0

“Zbog nedostatka posla u struci, htjela sam da zaokupiram svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način. Pošto u mojoj porodici moj djed se bavio izradom proizvoda od drveta, taj hobi je nastavio moj amidža koji i dan danas pravi šta poželite od drveta, prava umjetnost. Tako sam se i ja odlučila da napravim svoj prvi proizvod koji je bio organizer za nakit. Kao svaka žena zbog količine nakita koji posjedujemo i koji stoji po kutijama, na koji zaboravimo, htjela sam da nakit imam organiziran na jednom mjestu” ispričala nam je na samom početku mlada Zagrepčanka Hana Krečinić magistar prehrambene tehnologije.

Kao što smo mogli zaključiti iz onog što nam je na samom početku Hana kazala ona se bavi izradom ukrasa od drveta.

Za svoj brend Hana kaže da je prepoznatljiv po po unikatnim ručno rađenim proizvodima. Asortiman proizvoda čine razne stvari kao što su: organizeri za nakit, stalak za medalje, tabla sa datumima, stalak za nož, stalak za slušalice, stalak za konce, drveni podmetači, stalak za laptop, ukrasna polica, magneti, privjesci, ukrasi za jelku, slike na stalku..

Na početku svog rada Hana ističe kako je radila samo za sebe.

“Na početku sam pravila stvari samo za sebe, ono za šta sam smatrala da mi je potrebno i korisno, znajući da kraj sebe imam mentora koji mi može pomoći u svemu, trudila sam se svaki korak uraditi sama i dobiti proizvod kakav želim. Kada sam svoje proizvode pokazala svojim prijateljima, na njihov nagovor sam napravila instagram i facebook stranic. Pošto se ovim hobijem bavim tek godinu dana, kao početnik sam zadovoljna svojim uspjehom” ispričala nam je ova mlada kreativka te dodala da se zaista trudi ispuniti svaku želju svojih kupaca te se takvim njenim pristupom uz pomoć kupaca rađaju ideje za neke nove još neke unikatne proizvode koje do tada nije radila.

Omiljeni proizvod iz njenog asortimana joj je prvi urađeni organizer za nakit. Hana svoje proizvode opisuje kao unikatne i jedinstvene. Proizvode koji su rađeni po želji kupaca, sa puno ljubavi i posvećenosti svakom proizvodu.

“Na početku dogovor sa kupcima, koji proizvod žele naručiti da li je proizvod koji smo do sada imali u ponudi ili nešto novo. Nakon toga u zavisnosti ako je kupac zainteresiran npr. za organizer za nakit dobija informacije u kojim dimenzijama se može uraditi, sa kojim detaljima, da li želi finalni proizvod da bude zaštićen samo bezbojnim lakom ili želi da se drvo obradi paljenjem kako bi godovi bili uočljiviji i sl. Ukoliko naručuje proizvode sa slikom, kupac pošalje željenu sliku na e-mail, facebook ili instagram zavisno od rezolucije slike, jer trudimo se da slike budu dobre kvalitete kako bi samo preslikavanje slika bilo uspješno, nakon toga se dobijaju informacije o dimenzijama u kojima slike mogu biti izrađene. Zavisno koji proizvod naručujete dobijete informaciju koliko je vremena potrebno da se uradi, gotov proizvod slikamo i šaljemo slike kupcu da vidi prije samog slanja proizvoda na adresu”, ukratko nam je Hana objasnila proces komunikacije s kupcima, dogovor s njima i na kraju dolazak finalnog proizvoda u njihov dom.

Kod ove mlade Zagrebačke kreativke inspiracija je nešto što dolazi samo po sebi. Neobičan oblik drveta koji je unikatan sam po sebi kod nje rađa ideju za napraviti nešto novo, a naravno tu su i kupci sa svojim idejama koji puno pomognu.

Sve ovo što Hana radi je trenutno u fazi hobija u kojem uživa. Istakla je kako nema nekih prevelikih očekivanja i da samo želi da proizvodi budu kvalitetni, posebni svaki na svoj način i da kupci to na kraju prepoznaju.

Kada smo Hanu pitali da li je do sad u svom radu ostvarila neki uspjeh vrijedan pažnje ona nam je rekla da postoji nešto, a to je da su njeni magneti, privjesci i slike na stalku, dospjeli na prodajna mjesta/suvenirnice u Jablanici.

Na kraju razgovora za naš portal, za sadašnje, ali i buduće kreativce Hana je ostavila poruku koja glasi: “Prvenstveno radite ono što volite, što vas ispunjava, da se ne opterećujete da li će se to svakom svidjeti, jer to je nemoguće ili da li ćete imati negativne komentare za svoj rad. Svaki uložen trud se na kraju isplati, a to pojedinci znaju da cijene”.

Hanine radove možete pogledati na facebook stranici kao i instagram profilu.