Objavljeno: 07/02/2023 Objavio: admin omentari: 0

Mersiha nam dolazi iz Sarajeva, majka je dva odrasla dječaka i zaposlena je. Za sebe kaže da je još u duši dijete, veliki ljubitelj ručnog rada i kreativnosti. Talenat za kreativnost pokazala je još kao djevojčica šivajući haljinice za lutkice.
Danas se Mersiha bavi pletenjem igračaka, izrađuje korpe i torbe od pamučnog konopa.
“Ljubav za pletenim igračkama se pojavila sa modom za unikatnim igračkama, a opet napravljenih od prirodnog materijala koji ne šteti zdravlju djece”, kazala nam je na samom početku razgovora Mersiha te dodala kako je u sve ovo krenula isključivo iz radoznalosti, odnosno da vidi da li ona svojim rukama može da isplete igračku.
Prvu igračku je poklonila i vidjevši tu radost taj dječji osmjeh rekla je sama sebi – to je to.
Svoje proizvode opisuje kao jedinstvene i napravljene od prirodnih materijala.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Mogu se pohvaliti samo sa svojim radovima koje sam napravila, a da sam postigla neki uspjeh nisam. Nekako je tržište prezasićeno izradama igračaka, ali niko ne obraća pažnju na kvalitetu te se zbog toga omalovažava i rad i ljubav prema onom što pravite sa ogromnom ljubavlju.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Kvaliteta je ono što mi je glavni i osnovni cilj po kojem se nadam da će nekad moj rad doći do pravih ljudi koji cijene ručni rad.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Asortiman je šarolik, a čine ga, korpe i torbe za mame i djevojčice. Sve je to jedna ljubav, možda bih izdvojila igračke zbog dječje radosti i neodoljivih osmjeha.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Većinom su to preporuke od prijatelja. Preko stranica su to samo lajkovi kao podrška i po neki kupac. Obično je dostava poštom ili ako smo u istom gradu dogovorimo se negdje da se nađemo i izvršimo primopredaju naravno pakovano sa mašnicom 🎀

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu ?
Iskreno ideje nalazim na internetu ili ako neko ima svoju ideju,prihvatim je kao novi izazov.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Pošto sam ja zaposlena i pletenje mi je nešto usputno tj. hobi nisam razmišljala o nečem većem. Naravno negdje u glavi imam volju i ideju za nekom malom sobicom okićenom samnogo polica sa vunicama i mojim igračkama. Nadam se bar toliko.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Kao djevojčica kojoj se obeća nova haljinica pa je jedva čeka da vidi. Nekad znam cijelu nedjelju, koja je jedini slobodan dan u sedmici, provesti u pletenju pored, svakodnevnog umora, igračke i pletenje me odmaraju.

Koja je vaša poruka za sve naše ali i Vaše pratioce?
Moja poruka bi bila da trebamo svoje talente pokazati, ne skrivati ih, pa makar nam oni i nedonijelii neku zaradu bitno je da smo mi i naša duša zadovoljni u tome što radimo.Mersihine radove možete pogledatina njenoj Facebook stranici.

Leave a Comment