Objavljeno: 13/05/2022 Objavio: admin omentari: 0

Za upotpunjavanje outfita mnogih Jablaničanki, ali i žena širom BiH zadužena je Mersiha Šukman. Njen autentični nakit upotpuni i istakne svaku odjevnu kombinaciju. Mersiha je majka dva dječaka. Diplomirani je ekonomista i zaposlena je u struci. U slobodno vrijeme se bavi izradom nakita od polimerne gline. Voli neobičan nakit i unikatne komade. S izradom nakita ove vrste počela je isključivo radi ličnih potreba za nakitom. Odala nam je da ponekad dok radi sama sebi djeluje kao dijete koje se zabavlja omiljenom igračkom. Obično radi uz muziku koju voli da sluša i tako se izgubi u svom svijetu mašte i zaboravi na sve oko sebe.
Možete li nam opisati kako je izgledao Vaš razvojni put?
Prilikom jedne posjete Ohridu naletjela sam na radnju s nakitom koji je probudio u meni želju da pokušam da pravim tako nešto za sebe. Istraživanjem na internetu došla sam do svih informacija koje su mi bile potrebne. Na you tube kanalima nalazila bih instrukcije za rad, zatim na stranicama autora koji se već duže vremena bave ovim vidom stvaralaštva. Na internetu sam nalazila i besplatne knjige te članke iz časopisa koji su mi bili od koristi.

Nakon što je napravila dovoljan broj nakita za ličnu upotrebu, slikala je radove i objavila ih na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Interes za takvu vrstu nakita je bio ogroman te svakim danom postepeno rastao.
„ Svaka nova vlasnica mojih radova je za mene uspjeh. Međutim, najveći uspjeh i satisfakciju pričinjava mi rad u kom sam pronašla način svog kreativnog izražavanja“, odaje nam Šukman koja za svoj nakit brendiranog imena „iLLusion“ kaže da je prepoznatljiv po kombinacijama boja, dezena i oblika.
U ponudi ovog brenda se mogu naći naušnice, ogrlice, narukvice, prstenje, broševi. Ovoj uspješnoj kreativki omiljeni komad nakita su naušnice koje voli da kombinujem uz narukvicu ili medaljon.
Nakit „iLLusion“ je jednostavan i neobičan. Najjednostavniju odjevnu kombinaciju za svaki dan čini posebnom. Najčešće se rade kolekcije prema inspiraciji te se kombinuju boje koje bi i sama vlasnica brenda željela da nosi.
Mersiha za naš portal kaže da je inspiriše odjeća, boje, priroda, simboli, radovi drugih autora. Mnogo primjer za neke nove ideje pronalazi na aplikaciji Pinterest je prepuna. Također njenu pažnju privlače, a ujedno je i inspirišu detalji u radovima drugih autora koji joj se u više navrata učine zanimljivim i izazovnim.
Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Nemam planova za narednu godinu. Radim po inspiraciji. Jedino što bih trebala je da malo više radim na reklami.

Za kraj razgovora Mersiha je za naše pratioce poslala predivnu poruku, a ona glasi“Ne odustajte od svojih snova i vjerujte u vlastite iluzije“. Njeni radovi se mogu pogledati na Facebook stranici „iLLusion“ i Instagram profilu „illusionbymersiha“.

Leave a Comment