Objavljeno: 01/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Jeste li kad razmišljali o značaju kamenčića koju imamo priliku vidjeti svuda oko sebe? Ima ih raznih oblika i boja i svaki kao da priča jednu jedinstvenu priču.

Danas Vam donosimo jednu jako jedinstvenu priču o umjetninama stvorenim pomoću kamenčića.

Uspješna Belma Ljubuškić iz Sarajeva stoji iza brenda “ B-ROCK” za koji kaže da je prepoznatljiv prvenstveno po pričama o porodici, prijateljima, ljubavi, podršci. Oslanjati se na nekoga, biti oslonac nekome. Ručno rađeni radovi koji vas vode na neočekivana mjesta, na Trebevićku žičaru, na obalu mora, u Pariz na čaj ,u Dubai u pustinju…ma gdje god zamislite.

Šta nam je to još Belma rekla o sebi i svom brendu možete pročitati u njenom predstavljanju.

“Moje ime je Belma Ljubuškić, živim u Sarajevu. Kćerka, supruga i majka, sa punim radnim vremenom, koja pronađe vrijeme i za svoj neki svijet – tako kreativan da jedva čekam da uronim u svaku priču i uveselim mnoge. Kao kad pogledate neki film sa sretnim krajem. Ja sam pronašla svoj ROCK (u prevodu : oslonac, kamen) u svima onima koji dijele svoje priče sa mnom, a svaka je posebna i obuhvata uvijek ljubav, sreću i  pažnju. 

Kreativnost je nešto što sam uvijek posjedovala. Da li je za to zaslužan i moj horoskopski znak, vrlo moguće. Vodolije su empatične i kreativne. Ne samo da  slušamo, nego i suosjećamo. Malo je onih koji mogu da uđu u naš čarobni svijet. Ali ovo nije priča o horoskopskim znakovima. Trebate imati inspiraciju i motivaciju, a zatim kreativnost ,kao mentalni proces, koji posluži da stvorite neku novu ideju . I sama kada poklanjam, uvijek mi je bio fokus na nekom kreativnom okviru, više nego na samom poklonu, jer u njega baš unesem dušu. Tom okviru se na kraju i najviše dive, a onda smatram da je moja misija obavljena – nekom sam izvukla osmijeh na lice.

Ono u čemu sam se ja pronašla jeste pebble art ili radovi sa kamenčićima. Nije mi bio cilj nikakav uspjeh u finansijskom smislu. Jednostavno radim ono što volim i radim onoliko koliko mi je dovoljno za bijeg u neki drugi svijet. Ovaj prvi je svakako moja porodica. Ne želim se zamarati aktuelnim temama koje znaju biti jako opterećavajuće. Radije pratim radove drugih kreativaca kojih ima jako mnogo, a malo im se pažnje poklanja. Tu se uvjerim da ima dosta motivisanih, koji  pronađu inspiraciju u nečemu što znači da je možda i više nas koji se ne damo negativnostima. Svakim novim pratiocem dobijem potvrdu da trebam nastaviti, a svakom narudžbom uviđam da ustvari ima mnogo više brižnih porodica, ljubavnih parova i sretnih povoda nego što bi pomislili gledajuću stvarnost. Jako me to veseli da sam dio tih pozitivnih priča. Sa malim obrtom kao što je ovaj, nastavljaću uveseljavati one koji tragaju za originalnošću i koji su prepoznali moje radove kao idealan poklon.

B-ROCK brand je prepoznatljiv prvenstveno po pričama o porodici, prijateljima, ljubavi, podršci. Oslanjati se na nekoga, biti oslonac nekome. Svaka je priča za sebe i svakoj damo dašak nečeg što je prepoznatljivo samo za određenu porodicu što je čini još personalizovanijom…samo njihovom. Zato je tu već prepoznatljiv slogan “THE RIGHT ROCK – B-ROCK”.  Radovi obuhvataju sve priče pa smo tako imali one koje su služile nekome za inspiraciju, sa inspirativnim tekstom, za godišnjice braka, za odlazak u penziju, za učiteljice, za sestre, za diplomce,za prve ljubavi, za drugarice, za prinove, za tek vjenčane. Uglavnom, najviše zavisi od povoda. Uživala sam u svakoj priči jer prije same izrade dobijem sve upute i opise ,tako da se osjećam kao da ih već sve poznajem lično. Zato na kraju rad i izgleda tako vjerodostojno.

Inspiracija su mi uvijek zanimljive priče, da li je to za nekoga ko jednostavno želi dati do znanja da mu je stalo, da li je to radni kolega u kancelariji koji slavi rođendan, da li je to par koji seli iz svoje države u neku drugu i želi ponijeti uspomenu svoga grada, uspomena učiteljici na jednu generaciju  i sl.
Unaprijed radim nešto jedino kada dobijem inspiraciju u toku dana pa napravim, onako za sebe, jedan šaljivi rad sa šaljivom porukom. I takvi radovi na kraju nađu mjesto na nečijoj polici.

Ako ste u potrazi za originalnošću, dugotrajnom uspomenom koja će na svaki pogled izmamiti neko sjećanje, onda nam ispričajte svoju priču, a mi ćemo izabrati pravi kamenčić”.

Radove naše Belme možete pogledati na facebook profilu, facebook stranici Be Rock i Instagramu @_be_a_rock.

Leave a Comment