Objavljeno: 21/02/2023 Objavio: admin omentari: 0

Nejla Omerović- Ihtijarević (26 ) je studentica Filozofskog fakulteta na odsjeku Psihologija. Uloge u kojima se ostvarila i na koje je najponosnija su uloga majke i supruge. Javnosti je od prije poznata po izradi dječijih ramazanskih kalendara, a i mi smo itekako oduševljeni njenim radovima pa smo to željeli prenijeti našim čitateljima.
Nejla nam je kazala kako je njen najveći uspjeh taj kad vidi sretnu djecu koja jedva čekaju ramazan da dobiju svoje kalendare, a prilikom izrade svojih radova istakla je kako se osjeća sretno i ispunjeno.
Šta je to još Nejla ispričala za naš portal o kalendarima koji stavljaju osmijeh na lica mališana možete pročitati u njenoj priči.
“Ja se Nejla Omerović- Ihtijarević i imam 26 godina. Uloga na koju sam najviše ponosna je ta da sam majka dvije djevojčice, a nakon toga, supruga, kćerka, sestra… Studentica sam Filozofskog fakulteta na odsjeku Psihologija, iako mi posljednjih godina nije bio u fokusu, planiram svakako da ga završim. Bavim se izradom unikatnih dječijih ramazanskih kalendara.
Ja sam neko ko uvijek imao veliku količinu ideja koje sam u glavi analizirala i razrađivala, ali nisam ih realizovala do prije par godina. Obzirom da je priroda posla kojim se bave moji roditelji takva da sam imala pristup materijalima I mašinama koje mogu realizovati jako kreativne ideje, tako sam počela. Kada sam postala majka, željela sam osmisliti nešto što će djeci približti osjećaj ramazana.
Dječiji ramazanski kalendar smo prvi put realizovali prije dvije godine, kažem “mi” jer to je timski rad cijele porodice, a sada spremamo ako Bog da treći dječiji ramazanski kalendar. Prve godine kada smo objavili dječije ramazanske kalendare, nisam zaista imala nikakva očekivanja, planirala sam obradovati svoje djevojčice i djecu svojih prijateljica, ali kasnije kada sam vidjela da se ljudima zaista svidio koncept i proizvod bila sam jako sretna.
Dječiji ramazanski kalendar je plasiran kao samostalan proizvod, zamišljen je da djeci približi osjećaj I poruke mjeseca ramazana, da im svaki dan ramazana uljepša slatkišem ili nekim edukativnim poklonom. Pored toga potrudili smo se da ukomponujemo i zadatke sa dobrim djelima kako bi djeca osjetila draž činjena dobra, naročito u najboljem mjesecu od svih.
Dječiji ramazanski kalendar je u našem asortimanu za sad jedini proizvod, ali naravno u planu su nam i drugi proizvodi vezani za ramazan.
Dječiji ramazanski kalendar je proizvod edukativnog i zabavnog sadržaja kojem je cilj približiti djeci ramazanske poruke.
Što se tiče narudžbi njih primamo preko društvenih mreža. Nakon narudžbe i dogovora oko svih detalja kalendar se izrađuje ručno sklapa i pakuje, zatim se svaki dječiji ramazanski kalendar personalizuje i šalje brzom poštom na adresu mališana.
Moja najveća inspiracija u ovom poslu je pomisao da pridonosimo tome da se naši najmlađi kroz naš proizvod još više raduju mubarek mjesecu ramazanu i da kroz njega nauče nešto novo o našoj lijepoj vjeri I mjesecu ramazanu.
Kad su upitanju planovi i očekivanja za neredni period mogu samo reči da planiram raditi na nekim projektima, ali smatram da je rano još o tome govoriti dok se sve ne realizuje i ne pusti u prodaju.
Za kraj moje priče moja poruka za sve one koji se bave ručnim radom bi bila da sve što rade da to rade s ljubavlju, da daju svoj maksimum jer u vremenu masovne proizvodnje velika je blagodat blagodat imati pristup radovima koji su rađeni s ljubavlju i gdje je svakom proizvodu posvećena pažnja i puno vremena.
Nejline kalendare možete naručiti na Fecebook stranici te na Instagram profilu.

Leave a Comment