Objavljeno: 15/10/2021 Objavio: admin omentari: 0
kreativni kutak selma drkenda serdžade poklon kovano željezo dekupaž inspiracija kreativnost

Ja se zovem  Selma Drkenda-Salihović. Živim i radim u Sarajevu i sretno sam udata. Po struci sam magistrica menadžmenta. Dajem instrukcije iz matematike. Volim rad sa djecom, a djeca su mi najljepše društvo.

Moji prvi kreativni koraci poceli su u Berise akademiji gdje sam naučila osnove dekupaža. Kako sam po prirodi vesela i radoznala osoba željela sam da naučim I neke nove stvari u svijetu kreativnosti. Igrom slučaja upoznajem gospođu Sabiru Sofić, te me ona podučava krojenju I šivanju.  Uvodi me u taj lijepi čarobni svijet mode.

Kreativni kutak, a ne struka

Dok su svi ostali vjerovali da ću raditi u struci, bili su iznenađeni da ću se prvenstveno baviti kreativnim radom, moja prijateljica Esma Čamdžić je bila moja najveća podrška i motivacija. Ona je najviše vjerovala u mene I uvijek mi je govorila da ću imati svoju firmu. Tad je meni to bilo nestvarno ali danas je to moja realnost.

Na početku sam kao I svako bez iskustva pravila početnićke greške. Uložila sam puno novca u repromaterijal a nisam razmišljala o načinu prodaje.  Hvala Bogu isplatilo se, ali je postojao I rizik. Jednostavno kreativni rad od vas zahtjeva da širite vidike I da svakodnevno razmišljate o puno toga. Takodjer ono što bih navela kao bitno za jednog početnika je nedostupnost informacija i savjeta jer malo ko će vam reći šta, gdje I kako treba raditi. Većina čuva svoje znanje vješto. Ja lično smatram da je to greška. Uredu je ne treba da se otkriva sve o načinu svog rada ali, dati početniku savjet oko nabavke repromaterijala i nekih drugih stinica za rad je sasvim uredu.

Rad i vjera u sebe su se isplatili

Sve bude I prođe, prepreke se savladaju, ono što ne znaš nauči se pa sam tako i ja samo godinu dana nakon svog prvog samostalnog kreativnog rada registrovala obrt “Selmin kreativni kutak”. Taj dan, taj trenutak kad sam registrovala obrt je za mene bio jedan od najljepših trenutaka u životu. To je bio dan u kojem sam ostvarila svoj san.

Kako je moj uspjeh rastao tako su svi uvidjeli da je ovaj posao baš stvoren za mene.

Trenutno sve moje radove možete pogledati na mojoj stranici “Selmin kreativni kutak”.

Selma Drkenda-Salihović

Leave a Comment