Objavljeno: 21/10/2021 Objavio: admin omentari: 0
anita divicic dekupaz poklon unikat

Tetka obično “poludi” od radosti kada dobije tu “ulogu”, mada ni sama nije svjesna šta ju je tog momenta snašlo. Jasno joj je samo da je to maleno biće njena krv i da je tu da se voli. Rijetko će te sresti tetku koja nema vremena za svoje sestriće/bratiće, a još rjeđe onu koja je zaboravila njihov rođendan I što je još važnije, poklon?

Anita Divičič tridesetpetogodišnjakinja iz Sarajeva, po zanimanju optičar i medicinska sestra javila nam se i izrazila želju da napiše priču o “tetkinom blagu” i tome kako je nastalo malo čarobno mjesto.

Anitinu priču vam u cjelosti prenosimo.

Ja sam Anita Divčić, imam 35 godina iz Sarajeva sam. Po zanimanju sam optičar i medicinska sestra i aktivno radim u tom svijetu  već 15 godina. Kroz taj posao postala sam kreativna i morala sam naučiti puno stvari koje nisu direktno vezane samo za posao. Naime prije nekih 7 godina željela sam obradovati tetkino zlato, djevojćicu od moje sestre i došla sam na ideju da joj napravim kutiju. Lijepu uspomenu koju će imat za cijeli život.

U početku bavljena ovim poslom  bilo je dosta lutanja, sve dok nisam našla svoj stil. Išla sam i na razne edukacije kako bi bila što bolja i uspješnija u svom poslu. Najveću podršku sam imala od sestre i od muža. Sestra mi je u startu radila sve dizajne i na tome sam beskrajno zahvalna jer bez nje ne bi bilo sad ovih čarobnih poklona. Muž mi je pokazao tehnike bojenja i kako da to izgleda savršeno, a i dan danas je on moj glavni kritičar.

Na početku je bilo jako teško iskombinovati radno vrijeme, slobodno vrijeme i vrijeme za sebe, muža i porodicu. Sad je sve puno lakše.

Već sam razvila nešto što je prepoznatljivo te imam dosta zahvalnih kupaca. Najveći uspijeh mi je taj što se kupci konstantno vraćaju po još “Anitinih malih slatkih poklona” jer onda doista znam da radim pravi posao.

Jako sam tvrdoglava i smatram da mi je to nekad mana i vrlina, rijetko kad ću popustit dok ne dobijem proizvod koji sam zamislila.

Slijedeći poduhvat koji imam je da se širim na područje cijele Europe, uskoro se selim u Švedsku i nastavljam radit sve ovo na širokom spektru, s tim da će moj tim nastaviti radit ovdje za područje BiH.

Ovo je nešto u čemu stvarno uživam i toliko ima mašte i čarolije da nema stvarno nešto sto se ne bi moglo napraviti.

“Poklon je nešto čemu se svi radujemo neovisno na godine”- poručila je na kraju Anita.

 Moje radove možete pogledati na :

Facebook stranici : Anitini mali slatki pokloni

Instagram: Anitini mali pokloni

Leave a Comment