Objavljeno: 31/01/2022 Objavio: admin omentari: 0

“IMAGINE = ZAMISLI“ brend koji je posvećen pletenju dječijih višenamjenskih prostirki I jastuka raznih oblika. Iza ovog brenda stoje dvije najbolje prijateljice Saudina i Erna. Druže se fakulteta i zajedno su magistrirale Predškolski odgoj i obrazovanje, a vremenom i počele raditi u istoj ustanovi. Za izradu  proizvoda koriste najkvalitetniju i antialergijsku vunicu koja je postala najpopularnija u svijetu. Radi se o Alize Puffy vunici.

Ove dvije prijateljice su svoju priču o prijateljstvu, kreativnosti I brendu neobičnog imena odlučile podijeliti s nama.

“Mi smo dvije najbolje prijateljice Saudina i Erna, družimo se od fakulteta i zajedno smo magistrirale Predškolski odgoj i obrazovanje, a vremenom i počele raditi u istoj ustanovi. U toku ovih godina prolazile smo kroz različite izazove, ali uvijek bismo istrajale uz međusobnu podršku, nadu, pozitivne misli i uz neizostavnu našu prepoznatljivu rečenicu ZAMISLI da uspijemo i ostvarimo ono što želimo, po čemu je naš brend dobio ime IMAGINE (zamisli).

Naš brend je posvećen prvenstveno pletenju dječijih višenamjenskih prostirki i jastuka u obliku različitih životinja. Prostirke se mogu koristiti kao i pokrivači, tepih za dječiju sobu, mjesto za dječiju igru ili prostirka za bebe. Za izradu naših proizvoda koristimo najkvalitetniju i antialergijsku vunicu koja je postala najpopularnija u svijetu. Radi se o Alize Puffy vunici koja predstavlja najmekaniji dodir koji ćete osjetiti.

Rad u vrtiću je nezamisliv bez kreativnosti i mi smo se u tome u potpunosti pronašle, te smo odlučile svoj kreativan rad proširiti na nešto novo i zanimljivo. Postepeno smo dolazile do ideja o proizvodima koje smo predstavili. Prvenstveno smo odlučili da će to biti proizvodi za djecu koji će uljepšati svaki kutak u njihovom domu. Bilo je potrebno uložiti mnogo vremena kako bi pronašli najkvalitetniju i najadekvatniju vunicu pomoću koje smo mogli realizovati naše zamišljene ideje. Naš prvi proizvod je bio prostirka – lav koji je ujedno i najprodavaniji do sada i osvaja srca podjednko djece i odraslih. Postepeno smo proširivale naš asortiman različitim proizvodima, a inspiracija je dolazila od djece, ali i od naših kupaca i njihovih orginalnih ideja i želja. Mnoge želje kupaca predstavljale su veliki izazov za nas, ali to je doprinijelo našem usavršavanju i motivaciji za dalji rad, što je rezultiralo stvaranju orginalnih i unikatnih proizvoda.

Naš brend smo pokrenule sa mnogo ljubavi, entuzijazma i želje za uspjehom, znale smo da je potrebno uložiti mnogo truda i rada kako bi nas prepoznali u moru kreativaca, te možemo reći da smo zadovoljne uspjehom koji smo do sada postigle. U daljem radu težimo ka ostvarenju većih ciljeva i ideja kako bismo postigle još veće uspjehe u radu.

Akcenat u našem radu stavljen je na ručnu izradu prostirki, jastuka, personaliziranih dekica idječijih asesoara, personalizirani ukrasi za zid. U ponudi imamo prostirku lava, koale, ovčice, zeke, mede, mace, sove, psa mopsa I maltezera. Ukrasne jastuke smo izradile u obliku lava, zečića i ribe. Ukrase za zid radimo sa ukrasnim imenima po želji. Posljednja kolekcija proizvoda predstavljaju unikatne kape I šalovi sa različitim motivima koja je izazvala pozitivne reakcije kupaca. Veoma je teško izdvojiti omiljeni proizvod, međutim obzirom da je lav bio prvi proizvod osvojio je naša srca.

Za naše proizvode možemo reći da svojom mekoćom osvajaju srca djece i odraslih jer pružaju toplotu i udobnost u igri, izvor su zabave za mališane i dodatno će uljepšati svaku dječijusobu.

Prilikom narudžbe veoma nam je važna razmjena ideja sa kupcima kako bi zadovoljili njihove želje. Svaki proizvod se radi u bojama i oblicima koje oni zamisle, a mi smo tu da damo svoje sugestije kako bi dobili proizvod koji će usrećiti svakoga. Zavisno od zahtjevnosti izrade, potrebno nam je nekoliko dana kako bi došli do krajnjeg proizvoda. Pored samog proizvoda pažnju posvećujemo i ambalaži proizvoda. Trudimo se zadovoljititi sve potrebe naših kupaca zbog čega posebnu pažnju posvećujemo ambalaži koja zajedno sa proizvodom predstavlja originalan poklon za najdraže. Svi proizvodi se šalju brzom poštom širom cijele Bosne i Hercegovine, što daje mogućnost kupcimabrzu uslugu i preuzimanje.

Naša inspiracija su želje i kreativne ideje djece, ali također internet je neiscrpan izvor idejakoje prilagođavamo našim potrebama i dajemo svoj lični pečat. U narednom periodu pripremamo nove proizvode koji će upotpuniti našu kolekciju proizvoda, smatramo da ćemo dobiti pozitivne reakcije i da će se dopasti djeci, jer upravo je to naš cilj – sretno djetinjstvo. Radi se o dvije kolekcije višenamjenskih prostirki i jastuka koje do sadanismo vidjeli u našem tržištu.

Svaki trenutak u toku izrade proizvoda predstavlja nam zadovoljstvo, ispunjava nas pozitivnim emocijama znajući da ćemo usrećiti jedno dijete i ostaviti trag u njegovom djetinjstvu i odrastanju.

Naša poruka za sve osobe koje se žele baviti ručnim radom jeste da sve što zamislite možete iostvariti. Mi smo uspjele u našoj zamisli iako se nikada prije nismo susrele sa pletenjem, ali su danas igla, vunica i pletenju sastavni dio naše svakodnevnice. Trud i upornost se uvijek isplati”.

Proizvode ove dvije prijateljice možete pronaći na Facebook stranici Imagine kao i na Instagramu pod nazivom @imagine_handmadelove.

Leave a Comment