Objavljeno: 16/06/2022 Objavio: admin omentari: 0

Amina Hećimović ima 22 godine, rođena je u Gradačcu i trenutno je na prvoj godini master studija na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu. Voli biti kreativna, koristiti boje u svemu što stvara i njegovati djevojčicu u sebi. Stoji iza brenda „Comfy Candles“ , a bavi se izradom svijeća od sojinog voska.

„Već dugo vremena sam pored studiranja željela raditi nešto čime bih ispunila svoje slobodno vrijeme ili bila korisna, te svakako kako bih zaradila dodatni džeparac. Sasvim slučajno sam došla do ideje za handmade svijećama od sojinog voska zato što je prirodan i ne šteti kao parafin. Pošto volim da imam slobodu u kreiranju, tako sam na osnovu nekih profila vidjela kako mi svijeće to dopuštaju te sam se odlučila na taj korak – pokrenut ću svoj maleni biznis – a kasnije sam se dosjetila imena Comfy Candles“, objašnjava nam Amina.

Zašto baš Comfy?
Naime, tip sam osobe koji često voli da bude sam, boravi u svojoj komfor zoni, da se izolira i radi šta želi. Nije mi potreban konstantan kontakt s drugim ljudima. Volim se ušuškati u taj svoj lijepi osjećaj, što naravno nije dobro u velikim količinama, ali je potrebno s vremena na vrijeme. Iz razloga jer želim da mi je sve „comfy“ željela sam baš taj naziv jer želim i drugima da pružim isti taj osjećaj kroz moj proizvod.
Aminin razvojni put je započeo tek prije 2 mjeseca i malo više, njihov biznis je još uvijek vrlo mlada „fabrika“ kako se vole nazvati. Amini velika pomoć i podrška je njen dečko. On je zapravo bio taj koji je Aminu natjerao da napokon realizuje svoju ideju na čemu svom dečku veoma zahvalna.

„Ni jedan posao ne uspijeva preko noći ali mi vjerujemo u našu ideju i rad. Itekako smo vjerovali i vjerujemo da ono što želimo da predstavimo i pružimo može naći put do većeg broja kupaca, govori za naš portal Amina i dodaje da je njihov brend prepoznatljiv i unikatan baš po tom čuvenom „comfy ugođaj-u“ koji toliko žele pružiti preko sadržaja koji plasiraju na Instagram profilu.

Ovo dvoje mladih ljudi se zaista trude da predstave svoje svijeće kao nešto zaista multifunkcionalno i neobično, šaroliko, a da se nalazi na našem tržištu. Što se tiče naše ponude, nude nekoliko oblika svijeća koje mogu biti u raznim bojama, sa aromom lavande, jasmina ili nekog drugog mirisa. Pored standardnih kalupa, pokušali su i sa nekoliko setova gdje prave mirisne svijeće u zanimljivim šoljicama ili staklenkama/teglicama, čak su i crtali po svijećama kako bi im dali „unique touch“.

Ono što ovih dana pokušavaju da ožive jesu „Wedding svjećice“ za koje smatraju da su zaista jako lijep i originalan poklon od mladenaca za goste.

Koja svjećica je vama lično omiljena?
Svaka od naših svjećica nam je u trenutku omiljena jer zaista ulažemo ljubav i pažnju, kao i svi kreativci koji stvaraju svojim rukama, ali evo trenutno smo oduševljeni našom novom svjećicom „Djevojka s povezom na očima“ koja zaista odiše elegantnošću i može biti veoma lijep ukras u domu ili divan poklon.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Kada bi morali predstaviti naše svijeće u nekoliko crta, rekla bih da bi to bilo ovako – slatke, comfy, unikatne, potrebne.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Što se tiče procesa od narudžbe do dostave, kod nas to ide onim standardnim putem – potencijalni kupci nam se mogu javiti privatnom porukom na Instagram profilu ili fb stranici gdje kupac poruči svijeće po želji te se dogovorimo za lično preuzimanje ili slanje poštom.

Njihova najveća inspiracija u radu odaju nam je inovativnost. Od onih su koji često uvode neke novitete u ponudu ili da postojeće svijeće poboljšaju na određeni način. Pored ovoga inspiraciju nalaze prateći radove stranih brendova koji na razne načine donose život svijećama.
„Kada dobijemo neku ideju idemo da je isprobamo i odaberemo dan kada ćemo se posvetiti izradi te pravimo photoshooting i predstavljamo publici naše svijeće. Ulažemo truda u vizualnu prezentaciju jer znamo da je za današnju prodaju na društvenim mrežama veoma bitan što profesionalniji pristup kada je riječ o kvaliteti foto ili video sadržaja“, ističe Amina i dodaje kako svaki biznis ima svoj životni tok i oscilacije pa tako zna da će i njen oscilirati – ponekad će biti određeni pad u prodaji, a ponekad i nagla potražnja, tako da će se iznimno truditi da poveća zainteresiranost publike za proizvode i da stvori zajednicu umjetničkih duša koje razumiju ono što oni prenose i nude.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
S obzirom da je naša mala fabrika tek rođena, ne možemo se pohvaliti nekim iznimnim uspjesima ali vjerujte da je za nas veoma velik uspjeh svaka poruka oduševljenja i pohvale našim svijećama, te zadovoljstvo naših dragih kupaca. A svakako da vjerujemo da nas čekaju super suradnje i uspjesi u narednom periodu. Prošlog mjeseca imali smo Pop-up market u Sarajevu gdje smo sa drugim kreativcima sudjelovali i prezentirali svoj rad, tako da željno iščekujemo sljedeća druženja.

„Svaka osoba nešto svoje kida od duše kako bi prenijela na nešto što stvara svojim rukama pa tako i ja – volim da otisnem na svaku svjećicu onu svoju djetinju stranu, odnosno da djevojčica u meni živi kroz sve te boje i ukrase tako da ja osjećam i radost i uzbuđenost i mir kada radim na svijećama. Upravo iz ove činjenice koju sam navela, imam poruku za sve one koji se bave ručnim radom ili bi željeli napokon započeti nešto, da uvijek ostavljaju svoj pečat na svojim radovima, da prenose ljubav i taj neki divan osjećaj koji živi u handmade proizvodima. Trudite se, vjerujte u svoj rad i učite, poboljšavajte, stječite nove vještine u svemu što vam je potrebno pri vođenju vašeg biznisa. Uspjeh ne dolazi preko noći i ja sam sa takvim stavom započela svoj biznis, ali ne i sa tim da ću odustati ako vidim da se desilo određeno zatišje. Vjera, trud, ljubav i učenje su za mene ključ“ proučila je na kraju razgovora ova mlada kreativka čije radove možete vidjeti na njenom Instagram profilu @comfycandles.bih kao i Facebook stranici Comfy Candles.

Leave a Comment