Objavljeno: 28/04/2023 Objavio: admin omentari: 0

Gordana Meštrović (54) sa porodicom živi u Zagrebu i ponosna je majka dvoje djece. Zaposlena je u jednoj Hrvatskoj firmi te aktivno radi kako sa ljudima tako i sa brojevima.
“Zaigrana sam i radoznala, čisti prototip odraslog djeteta koje sa očito nije dovoljno igralo u djetinjstvu. Zato to sad mogu”, opisuje sebe Gordana vlasnica brenda “LILO LILO”.
Gordana se bavi izradom personalizovanih poklona, prazničnih dekoracija, a najdraža tehnika joj je dekupaž jer joj omogučava ukrašavati odbačene predmete i dati im novi život.
Za kreativni rad Gordana kaže da je kreativni rad uvijek bio prisutan u njenom životu, ali životne obaveze su uvijek diktirale koliko i kako se može baviti kreativnim radom.
Izrađuje poklone, vjenčiće za razne prigode, aranžmane, šije lutkice, zečiće, cvjetiće itd. Nastoji svaki dio dekoracije napraviti sama, po mogućnosti od materijala iz njenog kućanstva. Svaki proizvod iz njene radionice je jedinstven i neponovljiv.
Sve više ljudi prepoznaje njen rad i trud. Najviše je raduje to što ima priliku za nekoga izraditi poklon, to je izričito inspirira i otvara joj nove mogućnosti, kako u tehnikama, tako u materijalima.
Asortiman Gordaninih proizvoda je raznovrstan. Kod nje svako može pronači nešto za sebe, i veliki i mali. Svaki proizvod je rađen sa puno ljubavi, a njoj lično je najdraži vijenac za stol – More.
Gordanina najveća inspiracija je prilika da pri izradi bilo kojeg proizvoda uroni u jedan drugačiji svijet, njen svijet, Lilo Lilo svijet. U svom tom svijetu se opusti, a kad “izroni” osjeti se osvježenom i spremnom da pobjedi sve druge obaveze u realnom svijetu.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Točnu predstavu, kako i kuda će me odvesti moja želja da iz ostave uklonim sve prazne staklenke, kutije, tkanine, staro posuđe, stare CD-e namještaj itd., nisam imala. Mnogi od tih predmeta su mi poslužili kao podloga ili nadopuna za moje radove.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Lilo Lilo je brend koji tek razvija svoju prepoznatljivost, kako imenom, logom tako i pozitivnim iskustvom svojih klijenata. Sve to je još uvijek samo jedan lijep hobi koji raduje mene, a i one oko mene. Vjerujem da je dobar temelj za poslovnu priliku. U ponudi su, CD – Božićne kuglice, kutije, stolne dekoracije za razne prigode, vjenčići za vrata ili stol – za svako godišnje doba, torte od slatkiša, buketi od slatkiša, trajni buketi.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Svaki od proizvoda ponese jedan dio mene kao želja klijenta pretočena u stvarnost.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Poseban uspjeh vidim u osobnoj preobrazbi, postala sam strpljivija i pažljivija osoba.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Osjećaj je poseban. Bezvremenski. U takvim momentima ne postoji nitko. Ni vrijeme više nije prisutno.

“Čuvajte i njegujte to dijete u sebi, volite ga i slobodno mu udovoljite”, poručila je Gordana, a njene radove možete pogledati Facebook stranici kao i na Instagram profilu.

Leave a Comment