Objavljeno: 18/10/2021 Objavio: admin omentari: 0
semra sehic epoxy reisnart unikatni pokloni virtuelni kafic

“U momentima dok radim osjećam da se vraćam u djetinjstvo, dok se igram sa bojama, šljokicama, suhim cvijećem”, kaže nam Semra Šehić (29).

Semra Šehić je dvadesetdevetogodišnja žena i majka troje prekrasne djece. Semra sa svojom porodicom živi i radi u Tarčinu. Semrin suprug radi u međunarodnom transportu tako da u vrijeme njegovog odsustva sama brine oko svoje djece, ali to je ne sprječava da se igra sa bojama, šljokicama, suhim cvijećem te da od toga nastaju prelijepi privjesci I nakit.

Semrina priča počinje kao što počinju priče većine mladih majki koje zbog djece, a i sopstvene želje da gledaju odrastanje svoje djece počinju u potragu za poslom od kuće.

Naime, prije godinu dana sam vidjela rad sa smolom preko Internet portala. Zatim sam istraživala kako nabaviti materijal, i pošto sam mogla to učiniti samo preko Wisha, nabavila sam prvi početnički set.”

U početku svog rada  pravljenja privjesaka i nakita od epoxy smole Semra se nije željela isticati, ali izlaskom njenog prvog ručnog rada priča je pozitivno odjeknula.  Počele su pristizati I prve naruđbe.

Prije nego je njen najmlađi sin napunio godinu dana imala je priliku da osnuje vlasiti obrt, ali njena želja je bila da sve malo sačeka, jer biti majka je ipak najljepša titula koja nema vrijednost.

Semra za sebe kaže da je snalažljiva, uporna i ambiciozna te kako zna da će joj te njene osobine pomoći da u skorije vrijeme svoje kreacije vidi na policama vlastite radnje.

Njene radove koji su zaista predivni možete pogledati na:

Facebook: Semra ResinArt

Instagram: semra_resinart

Recite nam nešto o sebi!

Moje poštovanje, ja sam Semra Šehić iz Tarčina, imam 29 godina i  majka sam troje djece. Sve obaveze obavljam sama jer suprug radi međunarodni transport tako da većinu vremena provede izvan kuće.

Čime se bavite – kojom kreativnošću ?

Radim privjeske i nakit od epoxy smole, za one koji ne poznaju šta je to, neki ga zovu tečno staklo.

Ukratko nam ispričajte priču o tome kako je počelo Vaše intersovanje za kreativnost ?

Naime, prije godinu dana sam vidjela rad sa smolom preko Internet portala. Zatim sam istraživala kako nabaviti materijal, i pošto sam mogla to učiniti samo preko Wisha, nabavila sam prvi početnički set. Kao i sve drugo nije išlo s početka, bila sam razočarana jer je smola bila ljepljiva i imala je jak miris. Zatim sam nabavila i drugu smolu koja također nije bila dobra pa je sljedeća smola bila moja treća sreća.

Kako Vaši ukućani i Vaša okolina reaguje na Vaš rad?

Nisam mnogo širila priču o tome da želim to raditi, kako su izašli moji prvi gotovi proizvodi tako je priča pozitivno odjeknula.

Da li je ovo što radite samo hobi ili ste pak razvili biznis ?

Rad sa smolom meni je postao bijeg od stvarnosti i odmor za dušu.

Ko ili što je bila Vaša največa motivacija da se počnete baviti kreativnim radom ?

S tim da imam troje djece, trebao mi je posao koji mogu raditi od kuće. Cijeli dan provedem s njima, a navećer kada ih uspavam radim sa smolom.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?

Imala sam priliku da otvorim obrt ali čekala sam da najmlađi sin napuni godinu dana. Sljedeće godine već vidim svoje proizvode izložene u vlastitoj prodavnici.

Koja je Vaša najveća poslovana greška i šta ste iz nje naučili?

Sve greške koje napravimo su ispit, do sada su moje greške bile odustajanje od ideja jer sam mislila da neću uspjeti, ali dok ne probaš nećeš znati.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?

Osječam da se vraćam u djetinjstvo, dok se igram sa bojama, šljokicama, suhim cvijećem i svim ostalim.

Šta Vam je blio najteže u početnom periodu i kako ste to prevazišli?

Najteži period je bio kada sam kupila drugu smolu koja se sušila po 5 dana i dalje bila u tečnom stanju. Mislila sam da to nije onako kako sam gledala na internetu i da nikad neću uspjeti. Još veći problem je bio očistiti smolu iz kalupa. Srećom nisam odustajala i nastavila sam istraživati.

Navedite pet svojih karakternih osobina?

Snalažljiva, uporna, tvrdoglava, ambiciozna i pričljiva.

 Gdje bih se mogli pogledati Vaši radovi i da li možete priložiti 4 – 5 slika Vašeg rada?

Facebook: Semra ResinArt

Instagram: semra_resinart

Leave a Comment