Objavljeno: 15/03/2023 Objavio: admin omentari: 0

Musić Belma ima 20 godina, rođena je i odrasla u Tuholju, selu u blizini grada Kladnja. Studentica je na Medicinskom fakultetu Univerzitetu u Tuzli. Za kreativnost kaže da se kod nje ljubav prema istoj probudila još dok je bila mala djevojčica. Svo njeno slobodno vrijeme provodila je crtajući. Međutim kako to ponekad biva život nas odvede na sasvim drugu stranu te je tako i dvadesetogodišnju Belmu odveo ka drugom kreativnom radu, a to je pletenje.

Za sve naše pratioce Belma je ostavila poruku koja glasi:”Uvijek budite ustrajni i trudite se da sve obavljate najbolje što možete. Iako nekada nešto ne uspije iz prve, ne trebate odustati od svog cilja”, a njene radove možete pogledati na njenom Instagram profilu kao i na Facebook stranici.

Šta nam je to Belma još ispričala o sebi i svom radu možete pročitati u njenoj priči.

“Ja sam Musić Belma,imam 20 godina. Studentica sam na Medicinskom fakultetu Univerzitetu u Tuzli. Rođena sam i odrasla u Tuholju, selu u blizini grada Kladnja. Za sebe mogu reći da sam oduvijek bila uredna, vrijedna i marljiva. Volim čitati, crtati, praviti razne dekoracije i aranžmane. Svoje slobodno vrijeme uvijek iskorištavam kreativno.

Od malena u meni se probudila ljubav prema umjetnosti, a vremenom je samo rasla. Svoje slobodno vrijeme provodila sam crtajući, bila sam  zaljubljenik u slikarstvo.

Međutim život me je odveo na stranu suprotnu slikarstvu.  Nakon što sam upisala fakultet, svaki vid novčanih prihoda bio je dobrodošao. Te sam iz tog razloga odlučila pokrenuti svoj vlastiti biznis. Iako ranije nisam plela, mamu koja je već iskusna u tome zamolila sam za pomoć, pomogla mi je i napravila sam svog prvog medu, zatim sam počela plesti mekane dekice, papice za bebe i vezice za cuclu.

Kada sam počela plesti svoje prve proizvode, plela sam ih na poklon.

Jednog dana sam odlučila otvoriti stranicu na Facebooku pod nazivom “Mekani kutak”, shodno tome da su proizvodi namijenjeni za mlađi uzrast i premekani su. Na stranici sam već od prije napravljene radove slikala i objavila.

Nedugo nakon otvaranja stranice dobila sam svoje prve narudžbe, personalizirane mede koje su za sada i najprodavaniji proizvod na mojoj stranici. Mede su napravljene od mekane antialergijske vunice,i shemu pletenja sam sama smislila i visina jednog mede je 30cm. Također i kutije za pakiranje pravim sama kako bi sve bilo savršeno i kako bi kupci bilo zadovoljni

Moram istaći kako zaista nisam očekivala toliku potražnju. Danas sam jako sretna i zadovoljna svojim radom, jer svaki put proizvodi budu sve ljepši

Inspiracija jednostavno dođe sama, sve što zamislim mogu napraviti, ali i ideje  i želje kupaca rado realiziram.

Moji ručni radovi rađeni su sa mnogo ljubavi, a asortiman proizvoda čine: dekice, pletene igračke, papice za bebe i vezice za cuclu su proizvodi koje imam u ponudi. Pored pletenih stvari, pravim i ruže od krep papira, dekoracije za kuću, cvijetne i čokoladne aranžmane i torte.

Najveća podrška u svemu jesu moji roditelji i moj momak koji mi je oslonac u svemu.
Ono što smatram da je važno da se istakne u mom radu je to da kroz suradnju sa kupcima još uvijek nisam naišla na neugodne situacije, i kada kupci preuzmu svoje narudžbe većinom budu zadovoljni,ali i ako bi se u budućnosti desilo da neko bude nezadovoljan mojim radom, ja sam osoba koja je uvijek spremna za dogovor i mislim da se svaka greška može ispraviti.

Svojim najvećim uspjehom smatram to što su moji proizvodi tu da usreće one najmlađe, da izmame osmjeh na njihova lica.

S obzirom da je moja stranica trenutno bazirana na proizvode za bebe, planiram i u budučnosti da se zadržim na tome, ali i da proširim svoju ponudu. Planiram šiti posteljine i ogradice za dječije krevetiće, te gnijezda za bebe. Najveća sreća je kada vidim da sam usrećila nekoga, a dok pravim sve te stvari ja sam itekako sretna i ispunjena.”. 

Leave a Comment