Objavljeno: 05/09/2022 Objavio: admin omentari: 0

Ako ste do sada imali problem šta pokloniti prijateljima, poslovnim partnerima, djeci, darovni dućan „DARBOX“ nudi rješenje. DARBOX dućan pripada mladom bračnom paru Adisu i Saneli Žiško. Ovo dvoje mladih ljudi svoju priču započeli su u vrijeme pandemije korona virusa jer su htjeli svojim sugrađanima, a i ostalima koje put nanese u Zenicu dati kutak kojeg će rado posjetiti i kom će se opet vračati s namjerom da obraduju ili izmame osmijeh sebi ili nekoj dragoj osobi.
Vidjevši na društvenim mrežama sve divne stvari koje možemo pronaći u DARBOX dućanu kontaktirali smo ih, a Sanela je u ime porodice za naš portal pristala da napiše njihovu kreativnu priču.
„Mi smo mladi bračni par Adis Žiško i Sanela Ruštić-Žiško koji dolaze iz Zenice, Adis Žiško, hotelsko-turistički tehničar i Sanela Ruštić-Žiško, diplomirani ekonomista.
Svoju priču pričamo u našem kutku DARBOX od Augusta prošle godine. Pomalo hrabro i ujedno nesigurno, u vrijeme kovida koji je vladao, odlučili smo dati našim sugrađanima kutak koji će rado posjećivati kako bi kupili poklon da bi izmamili osmijeh dragim osobama.
Naravno, to nije jedini razlog nastajanja DARBOX-a. Jedan od razloga jeste i želja da osiguramo jedan izvor prihoda za našu porodicu na koji možemo uticati našim radom. Iz tog razloga zajedničkom odlukom odlučili smo da Adis zamjeni tadašnji posao i da otvorimo DARBOX. Naravno u tome nije sam jer i ja, nakon radnog vremena u jednoj privatnoj firmi, radim sa Adisom na jačanju DARBOX-a, kako je i zamišljeno od samog početka.

Naravno kao i svaki početak i naš je bio težak. Dosta toga sam naučila na sadašnjem poslu i to sam mogla primijeniti u DARBOX-u, ali opet dosta toga je bilo nepoznato pa smo morali istraživati, učiti, tražiti pomoć. Iako je iskustvo u prodaji na našoj strani, nismo bili sigurni da ćemo uspjeti iznijeti i realizovati svoju priču, a gle, 07.08.2022. slavimo našu prvu godišnjicu.
Prošli smo prvu godinu kao pozitivna priča Zenice koja je sve više prepoznatljiva na našim prostorima. Sa pratiocima na FB i Instagramu kao i posjetiocima raste i naša priča, raste DARBOX.
DARBOX je poklon kutak u kojem su vrijedni kreativci ustupili svoje proizvode i uljepšali DARBOX svojim radovima. U svom asortimanu koji se iz dana u dan proširuje s ponosom prezentujemo razne radove od drveta, prirodnu kozmetiku, nakit, levhe, unikatne šolje, šolje sa printom, ruksake handmade, ručne satove, već tako poznate BIBS i FRIGG dude i unikatne uramljene slike. Moramo napomenuti da nisu svi navedeni artikli djela kreativaca, ali su dovoljno zanimljivi i idealni za poklon.
Najzanimljivije od nas i na što smo najviše ponosni jesu naši radovi koji imaju svoju priču i koja je prihvaćena od strane naših Zeničana ali i naših pratioca širom BiH.
Početkom osnivanja DARBOX-a predstavili smo nešto novije na našem tržištu i to digitalni akvarel na platnu naše divne Zenice. Iako nisu slikane rukom dovoljno su unikatne i zapažene od strane kupaca.
Da bi upotpunili ponudu, pored znamenosti našeg grada uvrstili smo portrete po narudžbi, a odrađene kroz tehniku digitalnog akvarela. Idealan način da uspomenu na dragu osobu zabilježite na unikatan način koji će trajati vječno.
To nije sve! Novitet naše male radionice je uspješno realizovan projekt unikatnih radova sa simbolima BiH. Crne uramljene slike sa zlatnim detaljima kao što su ljiljani, grbovi su kreative koje su dobile pozitivne reakcije naših kupaca. One krase domove naših sugrađana ali i domove širom svijeta (Amerike, Austrije, Njemačke, Irske, Mexica,Norveške itd).
Da bi priča bila još zanimljivija uveli smo i opciju izrade postera po želji kupca, za rođendane, svadbe, praznike uz željenu posvetu.
Naši kupci radove mogu naručiti i preko fb i Instagram profila. Ukoliko je artikal iz naše ponude, za preuzimanje je spreman u roku 24 h. U koliko je narudžba po želji kupca onda ide po dogovoru s kupcem. Artikal po narudžbi bude gotov u roku 48h.
Inspiracija za naša djela uglavnom dolazi spontano, uočimo nešto što je zanimljivo, dodamo naš dašak i pridružimo našoj kolekciji ili jednostavno zamislimo sliku za koju mislimo da bi bila zanimljiva našim kupcima i realizujemo je u djelo. U čestom slučaju inspiracija su nam upravo narudžbe kupaca koji su toliko kreativni da potaknu našu kreativnost i napravimo djelo koje uz pomoć njih uvrstimo u našu kolekciju.
U narednom periodu očekujemo dosta novih djela koji će zasjeniti sadašnju kolekciju, nove kreativce s kojima ćemo surađivati, dosta novih poznanstava, kupaca i dobrih poslova.
Dok radimo na našim radovima pokušavamo se približiti našim kupcima i sa smiješkom zamišljamo pogled našeg kupca kada stavi artikal koji je kupio na mjesto koje je namijenio za taj artikal.
Kreativnost je danas poprilično podcijenjena, ali zajedno se možemo izboriti s tim. Pokažimo našim kupcima da su naši radovi napravljeni s velikom ljubavlju i da smo povezani sa svakim kupcem.
U moru proizvodnje na veliko mi biramo snove svakog kreativca, svakog malog obrta, svake male radnje.
Zadovoljstvo naših kupaca vrijedi mnogo. Ako smatrate za sebe da ste kreativni, pokušajte biti novi kreativac na našem tržištu, shvatit ćete o čemu pričamo.
Mogli bi dosta toga još pisati, ali mislim da smo dovoljno probudili vašu znatiželju i da ćete nas posjetiti na adresi Maršala Tita broj 34, Zenica, na ulazu u Kočevsku džamiju kod Robne kuće Zeničanke.
Do tada zapratite FB i instagram profil

Leave a Comment