Objavljeno: 20/01/2022 Objavio: admin omentari: 0

Nada Antunović živi u okolini Banjaluke, ima 70 godina. Po zanimanju je mašinski tehničar, a u penziji je već 13 godina. Majka  dvoje odrasle djece i baka tri prekrasna unučeta. Svoje penzionerske dane upotpunjuje izradom unikatnog nakita. Dok pravi svoje radove, ona uživa, ona je kako kaže u svom svijetu, i ništa je ne boli. Njenih kako ona kaže 70 godinica su za nju samo broj. Dok je posvečena svom hobiju, osjeća se kao da joj je 20 i da ima još vremena za početi i nešto novo.

Nada je neko ko je još od malena zavolio ručne radove. Radila je sve i svašta, a odala nam je da se i više od 30 godina, u slobodno vrijeme bavila šivenjem. Samouka je šivelja, ali zahvaljujući Burdi, šila je od jednostavne suknje, do kaputa. Vremenom je došlo do zasičenja te Nada prestaje sa šivenjem.

ODLAZAK U PENZIJU

Odlaskom u penziju, razmišljala je, šta bih to mogla raditi, a da bude lijepo, zabavno i korisno. Slučajno je na internetu vidjela kako se lijepo ručno može uraditi unikatan nakit, a pošto je i sama ljubtelj nakita to ju je privuklo. Na početku je pomišljala kako će samo za sebe uraditi po neki komad nakita, a da li nesvjesno ili iz ljubavi uradila je toliko toga da je imala i za prodaju. Naravno odmah je krenula realizacija da se nakit plasira u prodaju. Napravila je fb stranicu, objavila svoje radove, i na njeno iznenađenje, naišla je na dobar prijem šire javnosti.

Počevši sa prodajom i plasiranjem svog nakita nije ni pomislila do kojih će to razmjera doći, i da će doživjeti toliki uspjeh. S obzirom da traje već 8 godina, znači da je postignut uspjeh, iskreno neočekivan.

Danas ova sedamdesetogodišnjakinja stoji iza veoma uspješnog brenda ”BEBA NAKIT” koji ima vrlo raznovrstan asortiman. Ogrlice, naušnice, narukvice, zanimljive šal ogrlice, marame sa ručno rađenim prstenom za marame, ukrasnim šnalama za cipele sve to možete pronaći kod Nade koja kaže da je i sama ljubitelj unikatnih stvari, a komadi koji izlaze iz njene radionice su svaki priča za sebe. Svaki komad je urađen s velikom ljubavlju i kao takav svakoj dami šalje pozitivnu energiju.

Svoje radove izlaže na sajmovima u svom gradu, i tako je zapažena od svojih sugrađanki. Ljeti se to održava na otvorenom, tako da se uspije privuči i pažnja turista, tako da dosta Nadinih proizvoda otputuje i van granica naše zemlje.

Inspiraciju za svoj rad pronlazi u želji da uradi još nešto, nešto novo, posebno I unikatno te se trudi da mi svaki njen trenutak bude inspirativno i ugodno ispunjen. Kad govorimo o planovima za neki naredni period Nada je istakla kako  priželjkuje da joj “klikne” neka nova ideja, ideja da uradi nešto neobično, nešto još neviđeno.

Kad smo gospođu Nadu pitali da li ima neki poseban uspjeh u dosadašnjem radu, nije krila svoju radost dok nam je pričala o gostovanju na TV-u:” Gostovala sam u jutarnjem programu naše TV, gdje su me pozvali da prezentujem svoje radove i pokažem kako ja to radim. Pošto sam učestvovala u cijelom programu, u studiju sam uradila ogrlicu i naušnice od kože. To je za mene bila čast, i velika reklama”.

Za kraj razgovora Nada nam je poslala divnu poruku:” Drage gospođe, bez obzira na godine, bračno, materijalno i sva druga stanja. Samo radite, pronađite nešto što vama odgovara, sklanjajte se od negativnih ljudi, negativnih tema. Učinite nešto lijepo za sebe”.

Nadine radove možete pogledati na facebook stranici “beba nakit” instragam profilu Nada Antunović.

Leave a Comment