Objavljeno: 07/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Suvada Eminović (46), supruga, majka i nana. Radi u prehrambenoj tvornici kao operater na mašinama 12 godina. Svoj odmor i mir pronalazi u izradi ruža od hladnog porcelana.

Izradu ruža od hladnog porcelana Suvada opsiuje kao stvaralaštvo od samog početka do finalnog proizvoda.

Šta nam je to još Suvada rekla o sebi i svojoj radionosti možete pročitati u priči koju nam je Suvada poslala.

“Ja sam Suvada Eminović imam 46 godina, supruga, majka i nana. Radim u prehrambenoj tvornici kao operater na mašinama 12 godina. Također se bavim i kataloškom prodajom kozmetike Avon oko 13 godina. I pored svega toga bavim se i izradom ruža od hladnog porcelana. To je moj odmor moj mir.

Za izradu ruža od hladnog porcelana sam se odlučila jer je to stvaralaštvo od samog početka do finalnog proizvoda. Prvo morate naučiti praviti smjesu, koje boje koristiti, koji alat i materijale kupiti, pronaći rezače, otiske… U suštini napraviti malu radionicu. Avantura počinje miješanje boja, pravljenje latica, sklapanje ruža, sve je to doživljaj i ushićenje koje osjete samo kreativci.

Na početku svog rada nisam ni sanjala da ću imati ovakav napredak u tako kratkom vremenu. Ovim radom se bavim godinu dana, a dnevno radim samo 2-3 sata poslje posla. Vodila me i još uvijek vodi ljubav prema kreativnom radu, ali i želja da uspijem.

Smatram da svako ima nešto po čemu je prepoznatljiv. Ja i moj rad tj. moje ruže prepoznatljive smo po mom nastojanju da moje ruže izgledaju prirodno. Kad je riječ o asortimanu moram istaći da moj asortiman proizvoda isključivo čine flower box, koji je kupac naručio. Također radim sve vrste buketa u kutijama, vaznama, korpicama.

Kad je riječ o načinu rada i isporuci to je nemoguče opisati u par rečenica. Sam put do finalnog proizvoda je dug. Kad kupac poruči svoj željeni buket kaže šta želi. Prvo što radim je da pravim smjesu bojim je u željenu boju kupca i moram sačekati da se smjesa ohladi. Ja čekam 24 sata, zatim kreće razvlačenje sječenje rađenje otiska i sklapanje ruže. Ruže se također suše 24 sata i onda u posudu koju smo kupili redamo buket. Kada je sve gotovo šaljem slike kupcu pa onda dogovorim vrijeme i mjesto gdje će preuzeti buket.

Moja najveća inspiracija je stvaralački rad koji me zadovoljava duhovno i omogućava mi da iskoristim život na najljepši način da stvaram svojim rukama. U nekom narednom periodu imam želju proširiti asortiman cvijeća, želim raditi neko zahtjevnije cvijeće, također bih voljela da imamo i više radionica gdje bi se družili i radili.

Kao najveći uspijeh kako svoj tako i svakog kreativca vidim to da ispunimo prvo svoja očekivanja prilikom izrade nekog rada pa onda I očekivanja naših kupaca. Svi buketi su moj uspjeh svaka ruža svaki list svaki cvjetić.

Na kraju moja poruka za sve vas kreativce i one koji to tek planiraju postati bila bi sljedeća: Ja znam da je posao kreativca jako težak jako dug jako spor, ali ne odustajte od svojih kreacija od svoje kreativnosti to je nešto Bogom dato i čuvajmo svoju ljepotu proizvoda jer jedan urađen proizvod je original i teško ili nemoguće je ponoviti isti”.

Suvadini radovi se mogu pogledati na njenom facebook profilu Suvada Eminovic i na instagram profilu @Suki.roses.

Leave a Comment