Objavljeno: 05/04/2022 Objavio: admin omentari: 0

Fatima Muminović , po zanimanju profesor razredne nastave ili učiteljica. Živi u Banovićima, udata je I majka dvoje djece. Bavi se tačkanjem mandala na keramici, staklu, drvetu, koži… Mogućnosti izbora kod Fatime su neograničene. Pored mandala, koje su joj i omiljene, crta slike i natpise po želji kupca. Ona smatra da je svakoj osobi potreban neki način opuštanja bilo da je to hobi, šetnja, čitanje ili nešto drugo.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
S obzirom na to da moja profesija iziskuje kreativnost, izgleda da je ja imam i viška pa pored posla ispoljavam je i kroz hobi. Tokom raspusta bih se strašno dosađivala, pa bih čitala knjige. Ali ove ruke moraju nešto da rade. Poznata sam po tome da stalno nešto sjeckam, crtam, bojim… Počela sam sa izradom nakita. Kada sam se uvjerila da mogu, da znam to raditi, počela sam istraživati nove tehnike. Istraživala sam na internetu a onda naišla na tačkanje mandala. Jako me zainteresovalo i zagolicalo maštu.
Kod Fatime ovo što danas radi sve je počelo kao hobi, kroz osmijeh nam govori da joj to dođe kao terapija. Tad je maksimalno opuštena niti koga čuje, niti vidi. Trudi se da svoje radove nadahne nekim citatom ili izrekom. Nastoji biti drugačija od drugih.
Ne radi po šablonu, sve dolazi spontano. Kada sjedne za radni stol najveća briga joj je kojim bojama će se igrati. Ostalo dolazi samo po sebi.
Fatima uspješno stoji iza facebook grupe “Fatimina ruka” na kojoj možete pronaći od nakita do šolja, rokovnika, saksije, podmetača za napitke, privjeske, magnete … sve što poželite ukrasit će Fatimina ruka.
Kad biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Proizvodi satkani od ljubavi, rađeni rukama koje svoju kreativnost nesebično prenose na svaki izrađeni proizvod.
NAČIN RADA OD PRIMANJA NARUDŽBE DO ISPORUKE
“Narudžbe primam online ili lično. Ozbiljno pristupam radu i nastojim da udovoljim željama kupca.Nakon završene narudžbe pakujem i dostavljam/šaljem na određenu adresu. Jako mi je važna i povratna informacija. Najljepši osjećaj i priznanje za moj trud je oduševljenje zadovoljnog kupca”,opisuje Fatima.
Svoju inspiraciju pronalazi oko sebe. Ako vidi neki zanimljiv oblik posude, šolje ili slično, već u glavi slaže boje i mustre. Mnogo toga pronalazi i na internetu što ju može potaknuti na novu ideju.
Nema nekih velikih želja osim da bude još bolja u ovome što radi. Iako se tačkanjem ne bavi tako dugo, brzo je kako kaže napredovala. Nada se da će se okušati u mandalama tačkanim na platnu.
Za kraj razgovora poručila je svima da vjeruju u sebe i da nikad ne odustanu. Da sve što rade s ljubavlju jer ono u šta utkamo ljubav nije napravljeno uzalud.
Fatimine radove možete pogledati na njenoj facebook grupi “FATIMINA RUKA”.

Leave a Comment