Objavljeno: 31/01/2023 Objavio: admin omentari: 0

” Drveni Studio” brend sa sjedištem u Sarajevu iza kojeg stoje otac Safet i kćerka Selma baziran je na ručnoj izradi drvenog nakita drveni privjeska za ključeve, drveni sunčani naočala..
Kreativnost ovog oca i njegove kćeri proizilazi iz njihove ljubavi prema prirodi i uvjerenju da drvo može revolucionirati modu. Oni nastoje koristiti održive izvore drveta i sve rade ručno.
Svoj posao Safet i Selma pokrenuli su iz želje da na tržište donesu nešto jedinstveno i održivo. Za svoj brend kažu da je prepoznatljiv po njihovom fokusu na ručnu izradu, kao i jedinstvenom dizajnu njihovih proizvoda
Iako su po našem skromnom mišljenju Safet i njegova Selma u svom poslu ostvarili vidljiv uspjeh, oni su skromno kazali kako to zaista na samom početku svog rada nisu očekivali.
Njihov razvojni put kao i put svakog kreativca uključivao je učenje o različitim vrstama drveta, eksperimentiranje s različitim dizajnom i pronalaženje najboljih metoda za ručno kreiranje proizvoda.
Danas su veoma zahvalni na podršci i priznanju koje su dobili, ali i dalje neumorno traže načine da unaprijede i razviju njihovo poslovanje.
Svoje proizvode opisuju kao stilski održive i ručno izrađeni s pažnjom. Istakli su da vjeruju kako njihovi proizvodi nude osvježavajući i jedinstven pogled na modne dodatke.
“Naš proces prilagođene narudžbe počinje primanjem zahtjeva i razgovorom o detaljima s kupcem. Zatim prikupljamo potrebne materijale i počinjemo ručno raditi na proizvodu, koristeći različite tehnike oblikovanja i završne obrade drveta. Nakon što je proizvod gotov, pažljivo ga pakujemo i organizujemo isporuku”, ispričala je njihov način rada za naš portal Selma te dodala da kad bi morala da odabere omiljeni proizvod bilo bi joj jako teško jer je u svaki uloženo mnogo ljubavi i truda.
Vole da pronalaze nove i zanimljive vrste drveta za rad i inspirisani su prirodnim šarama i zrncima koje svaki komad ima. Dok izrađuju radove kazali su kako se osjećaju ponosno što mogu oživjeti nešto jedinstveno i ručno rađeno. Također u momentima izrade osjećaju posebnu povezanost s prirodom i drvom s kojim rade i naravno uživaju u svakom procesu izrade komada.
“Pripremamo se za nove kolekcije skicirajući dizajnerske ideje, eksperimentirajući s različitim drvetom i tehnikama i tražeći povratne informacije od naših kupaca”, ispričao je Safet i dodao kako u narednom periodu priželjkuju rast njihovog poslovanja i proširenja asortimana.
Kao svoj poseban uspjeh istakli su priznanje koje sy dobili od poznate modne blogerke, koja je na svojoj Instagram stranici predstavila njihove proizvode i pomogla da svoj brend predstave široj publici.
“Za sve ljude koji prave ručno rađene stvari, želimo reći da je stvaranje nečega svojim rukama ispunjavajuće i nagrađujuće iskustvo. Potrebno je vrijeme, trud i posvećenost, ali krajnji rezultat je vrijedan toga. Nastavite da eksperimentišete, učite i stvarate i nikada ne gubite iz vida svoju strast prema svom zanatu”, poručili su na kraju razgovora otac i kćer čije radove možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Leave a Comment