Objavljeno: 17/11/2022 Objavio: admin omentari: 0

Đurđina Jeličić ima 46 godina živi i radi u Pančevu. Završila je šumarski fakultet u Beogradu te radi u struci. Kad je riječ o kreativnom radu bavi se izradom nakita i privjesaka od epoxy smole. Za njen brend rekla je da je prepoznatljiv po autentičnosti i živim bojama. U svom radu doživjela je i peh, ali odustala nije- Čak šta više nastavila je jača i sigurnija nego prije.
Šta nam je to još ova kreativka ispričala pročitajte u njenoj priči, a njene radove možete vidjeti na Facebook te Instagram profilu.
“Moje ime je Đurđina Jeličić(46 g),živim i radim u Pančevu.Završila sa šumarski fakultet u Beogradu i radim u struci, a ovo pišem jer sam oduvek volela prirodu i volim prirodu i ona je nekako uvek sa mnom, a baveći se ovim hobijem mogu je uvek poneti sa sobom kroz raznorazne priveske i ostale stvarčice koje pravim.
U slobodno vreme volim da pravim nakit od epoxy smole a na ideju sam došla sasvim slučajno. Pošto sam oduvek volela da se „kinđurim“i imala svoj stil oblačenja ..u jednom trenutku sam poželela da napravim nešto kreativno..neki nakit za svoju dušu.
Do tada nisam ni znala da postoji epoxy smola niti sam znala bilo šta o tome već sam negde slučajno videla neki tutorijal na netu, kupila za početak šta mi jer trebalo i tako nekako je krenulo..Napravila sam svoje priveske i doživela peh.
Na početku-nisu hteli da se stegnu već su ostali tako „žvakasti“ jer sam očigledno negde pogrešila, a nisam znala tada gde sam pogrešila, no nisam htela odustati. Želja i volja su bili jači.
Pravljenjem nakita sam se ubrzo “zarazila“, a sa epoxy smolom i trajno „inficirala“
Onda se u jednom trenutku pojavio problem-mnogo nakita na jednom mestu!
Šta sad?!
Nastavila sam da ispoljavam svoju kreativnost koju sam oduvek imala u sebi, ali sada kroz drugi vid umetnosti.
Razmišljam!!!
Kako ne bi bilo loše otvoriti stranicu na Facebook. Tad ju i otvaram i dajem naziv “Forest day – nakit od epoxy smole” . Ubrzo nakon stranice na Facebook-u otvaram stranicu i na Instagramu pod nazivom ” forestdayepoxy”
Kada sam počinjala da se bavim ovim poslom koji je još uvek hobi, ali što kažu ..nikad se ne zna, možda jednom to i postane, nisam znala da ću postignuti ovakav uspeh.Smatram da se ovakav uspeh mogao dostići samo konstantnim radom, jer što više radiš sve postaje savršenije i što je najbitnije vidi se napredak, i tu nije kraj jer uvek težiš za još boljim i savršenijim.
Moj brend je rekla bih prepoznatljiv po autentičnosti i živim bojama, često koristim komplementarne boje u kombinaciji sa sušenim cvećem koje sama sušim i presujem jer volim to da nosim.
Pored privezaka,,minđuša..koje se nalaze u redovnom asortimanu mogu se naći razni obeleživači knjiga, prstenje, privesci za kućne ljubimce koje sam od skoro uvela u asortiman kao novinu, zatim šnalice i gumice za kosu…
Što se tiče omiljenih proizvoda ima ih puno i teško je reći koji mi je omiljeni, ali ponekad ostavim i neki za sebe koji mi baš priraste za srce jer znam da više nikad ne mogu napraviti sličan, a kamoli isti naročito kada koristim boje jer često mešam boje i ne sećam se šta sam mešala pa i po tome mogu reći da su moji proizvodi zaista jedinstveni.
Uglavnom sve što pravim..pravim spontano, nekad i od onoga šta imam na stolu pa mi bude polazna tačka, i ne umem praviti drugačije, možda zato sto sam od početka pravila u „letu“zbog dvoje male dece jer nikad nisam imala vremena da sednem i odvojim nekoliko sati samo za to,a možda što i većinu stvari inače radim spontano jer tako najviše volim.
Epoksidna smola je jako zanimljiva za rad i često ne znam kako će nešto ispasti do samog kraja što je još jedan razlog više zašto se bavim ovim hobijem. Epoksidna smola se sastoji iz dve komponente,same epoksidne smole i učvršćivača koji se mešaju u određenoj razmeri. Posle toga sledi izlivanje u kalupe prvi sloj gde se čeka nekih 24h da se stegne zavisno od vrste smole, zatim izlivanje drugog sloja i opet čekanje od 24h da se stegne,pa treći..četvrti u zavisnosti od toga sta se želi postići i kakav efekat. E onda dolazi momenat oduševljenja ili razočarenja-vađenje privezaka iz kalupa i taj osećaj je moram priznati neopisiv i ne može se opisati rečima..i mogu reći da mi je to jedan od najomiljenijih delova u izradi, a pre toga moram spomenuti i tu neizvesnost koja je praćena stalnim cupkanjem okolo i pitanjem..kad će da se stegne, a privezak do tad ne sme da se dotakne..mada se dešavalo i da me nestprpljivost „koštala“ , ali dobro..i to se uči. Sve u svemu je zanimljivo i najviše volim raditi kako mi naiđe inspiracija..onda sam slobodna i radim po osećaju, a kad su porudžbine u pitanju onda je to skroz drugačije i njih kao što radim povremeno,no opet..nikad se ne zna..možda se nekada budem bavila samo porudžbinama..
Kad radim porudžbine onda se dogovaram sa kupcem unapred oko detalja i onda krećem u „akciju“.
Dok radim ne stvaram posebne kolekcije, ne zavisi od godišnjeg doba već od raspoloženja pa tako zimi mogu raditi morske priveske jer sam se uželela mora ili neke druge cvetne priveske kada prizivam proleće.
U planu za ovu i narednu godinu mi je izrada veb stranice koja je već u toku tako da će kupci još više moći da se upoznaju sa mojim radom i proizvodima.
Moj najveći uspeh je taj kada mi se vračaju stare mušterije i kada preporučuju moje proizvode drugima, a posebno mi je drago kada se muškarci odlučuju da obraduju svoje lepše polovine baš mojim nakitom u moru drugih nakita.
Poruka za kraj je ta da nikada ne odustajte od svojih ideja, želja, ciljeva..jer da sam odustala na samom početku posle prvog peha ne bih bila tu gde jesam. Ako ste kreativni u bilo kom smislu ..nikako tu kreativnost ne zadržavajte u sebi već nalazite načine da je ispoljavate a načina je zaista ima mnogo”.

Leave a Comment