Objavljeno: 31/01/2024 Objavio: admin omentari: 0

Ideje za djevojačko veče bude inspiraciju i maštu kod svake djevojke. Ova dražesna i unikatna tradicija je ukorijenjena već dugi niz godina, te je prikladno da se ona proslavi na autentičan i poseban način. Ovaj momenat u životu je dragocjen svakoj djevojci. Ako je vama povjerena titula kume na vjenčanju, pred vas su postavljenja očekivanja da organizujete jedinstvenu i nezaboravnu proslavu, dostojnu vaše najbolje prijateljice.
Kada se spomene djevojačko večer, dekoracija je jedna od prvih stavki koje nam padne na um. Ona treba bude bude centralna komponenta jer će uticati na samu impresiju događaja, ali će ujedno i obilježiti i vaše fotografije.
Kada ste se odlučili za lokaciju i dekoraciju, vrijeme je da razmislite o temi djevojačke večeri Ovaj segment je savršena prilika da ispoljite svoju kreativnost i maštu te da organizujete djevojačko večer koje će odgovarati mladinom senzibilitetu.
Nakon što ste odabrali temu večeri, važno je da posebnu pažnju posvetite I odabiru dodatnih elemenata i rekvizita.
Za vas smo izdvojili nekoliko rekvizita koji će zasigurno dati lični pečat vašoj proslavi: bedževi, lente, rajfovi, majice te svi predmeti koje možete iskoristiti za fotografisanje kako biste unijeli notu autentičnosti. To mogu biti baloni u obliku vjerničkog prstena ili šampanjca, potom simpatične kartonske naočare i slično.
Ako niste sigurni gdje dobar dio, a u skoro I sve rekvizite potrebne za djevojačko večer naručiti, tu smo mi da vam pomognemo.
Na Facebook stranici https://www.facebook.com/100818469383474/ koju vodi dvadesetjednogodišnja Alma Močić naći ćete širok izbor rekvizita za djevojačke večeri.
Alma Močić dolazi nam iz Srebrenika, kao što smo rekli ima 21 godinu. Studentica je treće godine na Farmaceutskom fakultetu. Pored svih obaveza koje iziskuje studiranje Alma ma i svoj mali biznis, te uspješno usklađuje te dvije bitne stvari u njenom životu. Ona za sebe kaže da je ambiciozna, uporna i kreativna osoba koja je uvijek ni od čeg izrađivala nešto.
Okušala se u izradi raznih personalizovanih poklona poput gift box-ova, opreme za bebe, poklona za zaljubljene. Danas svoju kreativnu crtu ispoljava kroz izradu dekoracija I rekvizita za djevojačke večeri. Kroz cijelu ovu priču njena podrška, ali I pomoćnik je njena mama. Njih dvije čine jedan mali tim. Almina mama je svoju kreativnu crtu fokusirala na izradu opreme za bebe.
Svoj posao Alma I njena mama rade sa sa mnogo ljubavi i kupac im je kaže Alma uvijek na prvom mjestu.
“Naša priča je počela prije malo više od dvije godine i desila se sasvim spontano. Naime, imali smo svadbu u porodici, te odlučili da za djevojačko veče sami izradimo lente. Lente smo izradili, te su bile bolje nego što smo očekivali da će biti. Međutim, sama ideja za biznis nije se odmah javila, jer smo bili sa mišljenjem “Ma to nikome ne treba!”, te “Ma tko će to da kupi?”. Nakon perioda od skoro godinu dana, desila se i sama ideja da ovaj biznis bude pokrenut. Nakon pokretanja biznisa, desili su se prvi kupci koji su prepoznali naš rad- Vrlo brzo su nam se počeli javljati kupci iz drugih gradova BiH. Poslije toga, mi smo dobili motivaciju, desile su se i nove ideje, te je naš biznis počeo sa ozbiljnijim radom”, ispričala je Alma ukratko o nastanku biznisa.
Za svoj brend Alma kaže da je prepoznatljiv po lentama koje izrađuje prema željama njenih kupaca I koje su kod njih cjenovno najpovoljnije. Pored sami lenti u ponudi imaju također i personalizovane postere, personalizovani ram za fotografisanje, rajfove za djevojačko veče, veo za mladu, tablice za automobil mladenaca, mužomlat, gumice za kosu, balone za djevojačko veče, naočale za djevojačko veče, te mnoge druge proizvode koje i sami možete pogledati na njenim profilima.
Kad smo ovu mladu kreativnu djevojku pitali šta očekuje ili kako vidi svoj biznis u nekom narednom periodu ona nam je rekla kako su njena očekivanja skromna, ali da ima želju ostvariti veći poslovni uspjeh, proširiti asortiman proizvoda tako da kupci imaju sve za djevojačko večer na jednom mjestu

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Naš uspjeh, na početku naše priče je bio kada su prvi kupci prepoznali da naše proizvodi vrijede. To nam je bio vjetar u leđa i znak da trebamo nastaviti dalje. Mi nismo definitivno imali ideju da će naši proizvodi biti traženi u ovakvoj mjeri. Dovoljan dokaz je da se uvijek nađe put da oni stignu i do Hrvatske, Srbije, Austrije, Slovenije ili drugih država, iako mi imamo dostavu samo na području BiH. Također, mi smo jedan veoma mali biznis, ali bivamo pronađeni i doista naš mali tim uvijek ima pune ruke posla.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Asortiman je vezan je za temu djevojačke večeri i baziran je na tome, a nama najdraži proizvod su doista same lente. Na taj proizvod smo ponosni jer smo izradili nešto što je unikatno.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Prije svega, kazali bi da su naši proizvodi jedinstveni, povoljni, izrađeni da budu posebni i personalizovani, te izrađeni sa posebnom pažnjom i ljubavi.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Naš posao počinje sa pripremom traka za lente, potom pisanjem samih lenti, zatim fotografisanjem našeg odrađenog proizvoda. Te, na kraju, obavezan korak nam je slanje tih fotografija našim kupcima, kako bi oni provjerili da li je sve u redu. Nakon potvrde kupca da možemo slati pošiljku, mi kontaktiramo brzu poštu, te šaljemo paket kupcu.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Inspiracija često dođe spontano, dok radimo naše redovne poslove, desi se i neka nova ideja. Potom, od ideje idemo ka realizaciji i izradi proizvoda, te predstavljanju tog novog proizvoda našim kupcima. Također, često su nam i ideje kupaca inspiracija, jer po potrebi izrađujemo i proizvode koje čak i nemamo u ponudi, ukoliko se sa kupcem dogovorimo oko svih detalja vezanih za sam izgled proizvoda. Uvijek smo otvoreni za nove ideje i radujemo se takvim izazovima.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Mi smo biznis koji je veoma mali, ali ono što smatramo posebnim uspjehom za sada jeste broj kupaca koji nas pronađe, bez reklama i oglasa, te sam broj lenti koje izrađujemo. Dovoljno je kazati da ponekad od ovog posla možemo sedmično zaraditi i prosječnu platu u Bosni i Hercegovini.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Naš posao je vezan za ljubav, te namijenjen osobama koje su odlučile da na svoju ljubav stave krunu. Samim tim, osjećamo čast, zadovoljstvo, sreću, ljubav, te zahvalnost što imamo baš ovakav posao.

“Poruka koju uvijek kažemo jeste da vrijedi pokušati! Nema potrebe da se plaše, te da svaki proizvod uvijek ima svog kupca i uvijek pronađe svoj put do pravih osoba. Budite sigurni u sebe, jer kad Vi imate samopouzdanje i drugi će vjerovati Vama”, poručila je na kraju Alma sa svojom mamom , a njihove radove možete pogledati na njenom Instagram profilu na Facebook stranici.