Objavljeno: 01/03/2022 Objavio: admin omentari: 0

Adna Muratović, živi u jednom malenom gradu, Breza. Udata i majka dvije prekrasne djevojčice. Zbog situacije koja je zadesila cijeli svijet, trenutno kući uživa u društvu njenih kćerkica. Ispunjavanjem njihovih želja u kuhinji se i rodila ideja da započne svoj mali biznis. Prvenstveno je bila odlučna da će raditi samo slatke boxove, u kojima će se nalaziti, mini čokoladna srca i zimski sladoled kao i torte iznenađenja. Sada, to je preraslo u sve vrste slatkiša za slatke stolove na proslavama.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Adna:Pa kao i svaka majka i ja većinu svoga vremena provodim u kuhinji, a ustvari je to i moja velika ljubav, ideja je sama došla. Ustvari, već određeni period sam razmišljala o tome, ali sam se prije skoro godinu dana i odvažila da krenem sa tim. U početku je to sve išlo sporije, ali zadovoljne mušterije dale su mi vjetar u leđa. Mislim da će se moja upornost i trud isplatiti.

Kada je počinjala, rekla je svome mužu, da je ovo nešto što zaista voli i u čemu uživa. Zarctala je sebi cilj da će za godinu dana biti na pozitivnoj nuli kad je rijeć o ulaganju i zaradi. Danas zaista nakon godinu dana svog rada se time može i pohvaliti, a odala nam je kako sad nakon godinu dana ima nove ciljeve. planove i vizije kako bi to trebalo izgledati za par godina.

Adna stoji iza jednog veoma uspješnog imena “LaPopsi Krofnica” iz kojeg izlaze ukusne, a i izgledom prekrasne slatke čarolije. Ime iza kojeg Adna ponosno stoji prepoznatljivo je kako nam Adna kaže po proizvodima na kojima Adna ostavlja svoj pečat, unese mnogo ljubavi.

Kad je riječ o asortimanu rekla je da radi po željama kupaca. Kupci često pošalju njoj slike koje nađu na internetu da im ona napravi nešto takvo, ali prepuste i njenoj mašti na volju da doda nešto svoje, nešto njoj svojstveno. Njoj lično najdraže su torte.  

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?

Adna:Ono što uvijek napominjem kada me neko pita za slatkiše je, koristim uvijek svježe i kvalitetne sastojke. Valjda je to razlog zašto su u samom početku mog rada, mušterije nastavile kupovati kod mene moje slatkiše. 

Kad je rijeć o samom načinu rada Adna je za naš portal kazala kako narudžbe uvijek prima barem dan ranije,  zbog same pripreme sastojaka i prostora u kojem radi. Za svaku narudžbu, prvenstveno se kuhinja i kuhinjski pribor dezinfikuju.  Zatim priprema biskvite, kreme, i na kraju dekoriše.

“Možda ovako zvuči kao lagan posao, ali oko jednog manjeg slatkog boxa, ostanem nekada cijeli dan u kuhinji”, odaje Adna koja svoju inspiraciju crpi prvenstveno od želja kupaca, ali i pregledavajući društvene mreže.

Da li za ovih godinu dana Vašeg rada možete izdvojiti jedan poseban uspijeh ?

Adna:Do sada, najveći uspijeh, a ujedno i stres, bilo je voziti 140 slatkiša 70km na 38°C.

Adna je za kraj razgovora poslala zaista jednu divnu poruku koja glasi:” Nemojte odustati. Nekada možda ne ide kako ste zamislili, ali budite istrajni u svom radu i uspjeh neće izostati”. 

Ona zaista uživa u kuhanju, svaka njena narudžba odiše ljubavlju i posebnošću. Ako i vi želite biti dio Adninog slatkog svijeta posjetite njene stranice facebook LaPopsi Krofnica i Instagram @lapopsi_krofnica.

Leave a Comment