Objavljeno: 03/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

E.K. dolazi iz Sarajeva i uspješno stoji iza brenda pod nazivom “Design of happiness”.

Design of happiness je nastao kao spoj dječje mašte, mladosti i dugogodišnjeg iskustva u radu sa tekstilom. U ponudi kod ove Sarajke se mogu naći razne korisne stvari za bebe kao što su vreće za spavanje,gnijezda, jastuci, dekice i to je ono što njen brend čini prepoznatljiv,. Osim stvari za bebe u DoH-u možemo naći i nešto za malo stariju djecu koja imaju potrebe da sanjare I često odlutaju u svijet mašte ili da se jednostavno sakriju od roditelja, a to su šatori. E.K je istakla kako je njihov cilj da usreće svako dijete svojim proizvodima.

„DoH je puno više od brenda koji prodaje korisne stvari za bebe, djecu kao i njihove roditelje. Ovo je naša priča koja je ispunjena trudom, marljivošću, radom i strpljenjem jedne porodice i na kraju onome što je najvažnije, a to je ljubavlju prema onom što radimo”, objasnila je na početku E.K, te je odala kako su njihovi prvi koraci u svijet kreativnosti počeli od ličnih potreba gdje su šili stvari za potrebe porodice i užeg kruga prijatelja.
Ono što im se pored šivenja stvari za bebe učinilo zanimljivim i izazovnim jeste pokušati napraviti jedan dječji šator. Nakon što su ga uspješno napravili, podijeli su slike sa prijateljima, koji su bili oduševljeni. Nakon toga nizale su se nove ideje za neke nove kreacije, koje su neprekidno dijelili na društvenim mrežama.
Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Kada smo krenuli sa ovim poslom, to je bilo čisto iz ljubavi prema tekstilu i našim najmlađima. Imali smo ideju, viziju i vjeru u sebe jer smo znali da stvaramo kvalitetne proizvode. Vremenom se obim poslova povećao, postajali smo pametniji i na kraju smo uspjeli postići cilj koji smo unaprijed odredili. Kako kaže stara poslovica radite ono što volite i nećete nijedan dan morati raditi.

Iz DoH radionice posebnu pažnju privlače dva proizvoda a to su DoH šatori i DoH tihe knjige.

Izrada DoH šatora i tihih knjiga
DoH šatori su ručno rađeni dječji šatori od prirodnih materijala, netretiranog drveta i kao takvi jako su pogodni za igru mališana. Izrađuju se od raznih boja i dezena, a sve prema željama i idejama kupaca. Uz šator, prave ukrasne jastuke i korpu za igračke.
DoH tihe knjige su interaktivne knjige za mališane koje potiču njihove intelektualne, logičke, taktilne i fine motoričke sposobnosti. Svaka stranica tihe knjige zahtjeva da se nešto na njoj uradi. Uglavnom se koriste: čičak, trake, pertlice, dugmadi kako bi se ti zadaci uradili. U skladu sa polom djeteta, interesovanjem i uzrastom možete sami osmisliti svoju knjigu, a mi DoH je tu da ispuni Vaše želje.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Sve naše proizvode radimo po željama kupaca i trudimo se da zadovoljimo njihove kriterije i potrebe. U svojoj kolekciji imamo i gotove proizvode, koji su odmah dostupni i spremni za dostavu.

Za izradu DoH stvarčica E.K je istakla kako inspiraciju nalazi svakodnevici, u djeci, njihovim aktivnostima, omiljenim likovima, potrebama i slično. Novi proizvodi i nova kolekcija su u suštini rezultat dječje, ali i njene mašte.
Kad smo E.K pitali koji su joj planovi za neki naredni period istakla je kako je za nju svaki novi dan novi početak, ali I izazov. U nekom narednom periodu planiraju privući još veću pažnju stari, ali i novih pratitelja na društvenim mrežama, a to će svakako ostvariti kvalitetom onoga što iz njihove radionice izlazi kao i novim atraktivnim proizvodima koje imaju planu proizvoditi.
Najveći uspjeh u svom radu smatra zadovoljstvo njenih kupaca kojih je svakim danom sve više I više, to je nešto što je motivira i gura naprijed te pojačava želju za tim da svaki dan bude što bolja u onome što radi, da širi asortiman i zadrži kvalitetu proizvoda koji uljepšavaju ili će tek uljepšavati nečiji dom.
Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Svaki proizvedeni elemenat je ručni rad u koji se mora uložiti mnogo ljubavi, znanja, volje i vremena. U tim momentima osjećamo veliku pozitivnu energiju i bujicu ideja koje jednostavno dolaze iz naše mašte. U tom procesu stvaranja prođu mnogi momenti a svakako da je najljepši onaj krajnji kad neko primijeti i pohvali Vaš rad.

Na samom kraju razgovora E.K je poslala poruku za sve naše pratioce, a ona glasi:“Nikad nemojte odustati od svojih snova i ideja, ma koliko se oni činili u pojedinim trenucima da su daleko ili možda čak nedostižni. Osvrnite se oko sebe, razmislite o tome šta bi voljeli da radite i ponudite svijetu svoje vještine i umijeća. Jednostavno se pokrenite, uzmite stvari u svoje ruke i uradite prve korake, jer svako putovanje počinje prvim korakom”.
Radove ove Sarajevske kreativke možete pogledati na Facebook & Instagram

Leave a Comment