Objavljeno: 15/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Duga kosa je zaštitni znak svake djevojčice, djevojke i žene. Postoji mnogo raznih teorija o tome kako uljepšati kosu, a da istovremeno bude ‘u trendu’. Jedna od mnogobrojnih ideja su trenutno popularne ‘scrunchies’ gumice.

Tintilinić priča počela je u decembru 2020. Osnivačica ovog bh. brenda je Nejla Ugljanin, Sarajka koja se posvetila izradi modernih i unikatnih dodataka za kosu, prvenstveno Scrunchies gumica.

Za naš portal govorila je o samom nastanku njenog brenda Tintilintić, neobičnom nazivu te procesu izrade Scrunchies gumica.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
NEJLA: Ideja je došla sasvim slučajno, nakon završetka škole. Počela sam da radim kao trgovac. Kada je nastala korona, dobila sam prekid ugovora i bila sam nezaposlena. Kako sam uvijek i sama voljela male sitne dodatke za kosu odvažila sam se za izradu istih. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji, ideje nisu izostajale. Prvo sam počela izrađivati za sebe a krajem 2020 g. Odlučila sam se na taj korak da napravim Instagram strancu gdje ću predstaviti svoje gumice.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
NEJLA: Nisam, iskrena da budem mislila sam da ću ostati ne primijećena u moru kreativnih djevojaka koje se bave istim poslom. Danas je toliko puno izbora na Instagramu je bilo mnogo teško da se izborim da djevojke čuju za mene i moje Tintilintice. Prvi cilj je bio da smislim ime svog brenda koji će biti baš neobičan a u isto vrijeme simpatičan. Mislim da sam u tome uspjela jer dosta cura mi piše vezano bas za ime Tintilintic.

Tintilintic je dobio ime po patuljku iz bajke, on je mali simpatičan i sladak. Patuljak nosi crveno odijelo s velikom šarenom kapom i čizmama. Jako je mali, blage naravi, pametan, snalažljiv, sretan i ima ljubavi prema svim stanarima čarobne šume. Tintilintić – malo, lijepo i simpatično”. Bas takvi su i Nejlini Tintilintici, mali slatki i posebni.

Kad govorimo o ovom prepoznatljivosti “TINTILINTIC” brenda možemo reći da je osim po imenu prepoznatljiv po jedinstvenom obliku modela koji se ne mijenja u odnosu na prve modele koji su izišli iz Nejline radionice.
Naravno trendovi se mijenjaju iz dana u dan, a Nejla nam je kazala kako se trudi da bude u korak sa svim trendovima koje dolaze i da ponudi proizvode u must have bojama.

Tintilintic trenutno ima svoj mali asortiman od 10 proizvoda. To su gumice, šnale za kosu, rajfovi i uvijač za kosu. Nejlin najdraži model je Mia koja je ujedno i prvi model koji je izradila. Od početka nastajanja do dan danas kaže da ih je napravila preko 5000 komada.

PROCES IZRADE, OD NARUDŽBE DO DOSTAVE
“Obično prije nego počnem odredim dan za jedan model, izmjerim materijal i odredim boje i krojim. Zavisno od modela, svaki nosi svoju težinu rada i mjerenja. Nakon toga ide lagani dio šivanje i vezanje gume. Testiranje koliko guma može da se razvlači, stavljanje završne tekstilne etikete koja opisuje i koja je pecati svake gumice. Nakon toga ide kartonska etiketa
s deklaracijom i opisom materijala i barkodom. I za par dana ona je na policama”, odaje Nejla.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
NEJLA:Kada me.pitaju kako nastaju modeli da li imate inspiraciju , ne sasvim slučajno. Ja volim često dok spremam narudžbe starih modela da razmišljam šta bih mogla novo da uradim. Ako sam zatrpana u trenutku poslom zapišem ideju i prvim slobodnim vremenom realizujem. Tako je nastao svaki model.

Što očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
NEJLA: Sto se tiče planova nisam nikada ništa planirala. I sve mi se desilo u najbolji mogući period. I onda kad sam se najmanje nadala. Život je takav nepredvidiv. Nikada ne znamo šta nas čeka. Tako je i sto se tiče Tintilintica. Ako nova godina donese nešto novo i neke nove izazove plovit ćemo s njima i pokušati se nositi s tim najbolje sto možemo.

Nejla je kao svoj najveći uspjeh u svom dosadašnjem radu izdvojila to sto je uspjela da svoje proizvode plasira na tržište i da se nađu u prodaji u Bingo i DM drogerija marketima sirom Bosne.

Za kraj našeg razgovora ova Sarajka poslala nam je i jednu lijepu poruku:” Zelim da poručim djevojkama da se nikada ne prestanu boriti za svoje radove. Da budu istrajne i jake na tom putu. Svaki početak je težak i nosi svoje prednosti i mane ali na kraju nas uvijek čeka nešto lijepo. I za to se treba boriti”.

Nejline radove osim u Bingo i DM drogerija marketima možete vidjeti na njenoj Instagram stranici.

Leave a Comment