Objavljeno: 08/05/2023 Objavio: admin omentari: 0

Nikolina Likar (45) rođena je u Rijeci. Jedan dio svog djetinjstva provodi u malom mjestu Bribir u Vinodolskoj općini, a jedan dio u Africi, Zambiji. Završila je srednju turističku školu u Crikvenici te naknadno 2008. fakultet u Opatiji. Radila  je razne poslove od konobarisanja u kafićima i restoranima, čišćenja apartmana, u trgovini mješovite robe, cvjećari. 2000 godine seli se u Zagreb i počinje da se bavi  mrežnim marketingom za nekoliko firmi. Radila je u Sportini, Bati, bila akviziter za prodaju kahve po kafićima. Nakon toga zajedno sa svojim mužem osniva firmu u kojoj još uvijek skupa rade i prave planove za budućnost.
Kad je riječ o kreativnom radu Nikolina je istakla kako su joj najveća inspiracija njeni sinovi, a kreativnosti kojima se ona bavi su oslikavanje personalizovanih noćnih lampi te izrada nakita tehnikom tačkanja.
Sjenilo jedne stare lampe umjesto u otpadu, zahvaljujući kreativnosti Nikoline dobilo je novi život. Nikolina je za sve pratioce našeg portala, sadašnje, ali i buduće kreativce poručila da sve što rade bude rađeno iz srca i s veseljem, jer kako kaže to jedino vrijedi.
Šta je to još Nikolina ispričala o sebi i svom kreativnom svijetu možete pročitati u njenoj prići koju je napisala za naš portal.
“Moje ime je Nikolina. Imam 45 godina. Godinama sam tražila nešto što će me ispunjavati, kako bih svojim primjerom drugima mogla dati nadu da se posvete svojim snovima i željama, pogotovo ako nisu zadovoljni putem kojim trenutno kročaju. Moje putovanje i traženje moje svrhe je bilo isprepleteno voljom, željom i žudnjom za isprobavanjem raznih stvari, kako bih mogla prepoznati što rezonira sa mnom, a što ne. Jedino što sam znala je da me ispunjava jest stvaranje rukama.
Nakon prve radionice točkanja, gdje sam se jednostavno zaljubila u točkanje, krenula sam sa izradom Nikolina’s Art by Heart nakita. Tada su krenule i kreativne inspiracije, a inače moja vječita inspiracija su moja dva sina.
No ni to nije moj početak. Stranica Nikolina’s Art by Heart postoji još od 2016. nakon što sam krenula s oslikavanjem personaliziranih noćnih lampi 2014. koje sam oslikavala i poklanjala za rođendan djeci u susjedstvu i prijateljima mojih sinova. Prva lampa koju sam oslikala je zapravo bila staro sjenilo jedne lampe koju sam imala potrebu oslikati prije rođenja drugog sina kako bih ju stavila u njegovu sobu. Zatim sam oslikala lampu svom starijem sinu i tako kreće priča personaliziranih tada Nina-Nana lampi, o kojima je izašao i članak u Večernjem listu.
Važno mi je bilo da svako dijete ima svoju personaliziranu lampu sa motivom koji se njemu sviđa, sa njegovim imenom i kratkom porukom posvećenu samo njemu.
Najljepše što mi se dogodilo tijekom svih ovih godina oslikavanja bile su poruke koje sam primila od dviju mojih divnih žena kojima sam oslikala lampu kao poklon. Nedugo nakon predaje poklona zatekle su me iznenađujuće divne vijesti, naime obje su zatrudnjele nakon godina neuspjelih pokušaja. To mi je značilo više od bilo čega. A nakon razgovora s njima dobila sam osjećaj da su lampice učinile čudo. Prilikom oslikavanja lampice uvijek mislim na osobu kojoj će ta lampica biti poklonjena, a namjera mi je od prvog dana da te lampice i poruke na njima čine dobro.
Kada sam krenula oslikavanjem i izradom Nikolina’s Art by Heart nakita 2020. godine bilo mi je bitno:
• da je svaki komad nakita unikatan i jedinstven kako je i svaka žena – boginja unikatna i jedinstvena,
• da nakit bude lagan
• da je od prirodnog materijala (drvena osnova),
• da su udice i igle od antialergijskog čelika koji ne izaziva alergiju (i ja imam osjetljivu kožu),
• da uz nakit podarim još nešto posebno (sav nakit ima svoju poruku/afirmaciju koju dobijete uz odabrani nakit).
Osim nakita i lampica, krenula sam s oslikavanjem solarnih boca i točkanjem mandala i slika.
Također mi je bitno da tijekom oslikavanja i izrađivanja nakita i ostalih kreacija radim u miru i polako kako bih u kreaciju unijela trenutnu energiju, jer u energiji je sve. Time se dobra energija prenosi onome koji koristi nakit i ostale artikle te tako potiče osjećaj optimizma, dobroga i mira. I dan danas dobivam povratne poruke kako se žene divno osjećaju dok nose nakit koji oslikavam i izrađujem.
Sve što danas radim sam počela nakon osobnog razvoja gdje sam upoznala sebe i ono što želim i volim raditi. Tu energiju želim sa svima podijeliti te ohrabriti sve da rade ono što vole i da vole ono što rade, jer jedino tako mogu biti sretni oni sami i svi oko njih.
Poruka svima koji se bavite ručnim radom jest da radite iz srca i s veseljem, jer to jedino vrijedi, odnosno to se osjeti i vidi u konačnoj kreaciji. U suprotnom taj rad je samo muka za vas, a to osjete i oni koji vašu kreaciju koriste.
Sve što izrađujem najčešće poklonim ili prodam na sajmovima kao vanjski suradnik zadruge. Nikolina’s Art by Heart nije posao već hobi.
Vjerujem da ću jednog dana Nikolina’s Art by Heart pretvoriti u mali posao budući da me sve više ljudi kontaktira za suradnju. Sve što radim i nudim možete pogledati na Instagramu te Facebook grupi i Facebook stranici.

Leave a Comment