Objavljeno: 08/12/2022 Objavio: admin omentari: 0

Omerović Melika i po struci je softverski inženjer. Ima 26 godina, sretno udata i majka jednog dječaka. Kad pogledamo njen Instagram profil pod nazivom “ommelia_studio” pronaći ćemo radove na akrilnim pločama.
Ommelia studio izrađuje akrilne ploče sa natpisima različitih dimenzija i oblika za Vaše najbitnije događaje. Pored toga u ponudi možete pronaći i personalizirane predmete poput ofingera za mladence, kao i ispis na predmetima po Vašem izboru. Svi su oni rađeni na isti način, razlikuje ih samo primjena i opseg posla potreban za određeni proizvod
Njena kreativna priča počinje za vrijeme njenog porodiljskog odsustva kada joj je trebalo nešto da upotpuni svoje slobodno vrijeme, ali i da je opusti. Na internetu je pratila dosta stranih profila novopečenih mama koje su tako započele neku svoju novu radinost. I sama je poželjela da bude jedna od njih te se odlučuje na kupovinu mašine koja će joj omogućiti rad
Na početku je bila jako optimistična, vjerovala je u sebe i danas može reći da je ispunila sva svoja očekivanja.
Za svoje proizvode Melika kaže da su unikatni, dekorativni, estetični te rađeni sa puno ljubavi, a ona najviše voli da izrađuje ploče dobrodošlice i njih pravi sa velikom lakoćom i uživanjem. Ploče su zapravo njen prvi proizvod i od njih je krenula njena kreativna priča.
“Klijent izrazi želju za određeni proizvod. Mi onda radimo digitalni dizajn po dogovoru sa klijentom vezano za boje, fontove… Kada je dizajn finalno potvrđen, potrebno je par dana, ovisno od količine posla, da se narudžba završi (3-7 dana). Narudžba se onda predaje klijentu i tada se vrši i plaćanje. Narudžbe šaljemo i brzom poštom na teritoriji BiH”, opisala je Melika svoj način rada ukratko, a njena najveća inspiracija je kako kaže svaki osmijeh zadovoljnog kupca. Također veliku inspiraciju pronalazi prateći rad svojih kolege iz inostranstva – Amerika & Kanada.
Kao uspjeh smatra svaku novu narudžbu bilo da je to od novog kupca ili od nekog kupca koji je već naručivao od nje, a svojim najvećim uspjehom smatra narudžbe od firmi/kompanija za njihov business i to je ono što je posebno veseli.
U nekom narednom periodu nada se većem obimu posla, većim projektima. Ko zna, možda ovo što danas radi nekad postane njena glavna preokupacija i posao.
“Dok sam u procesu izrade u meni vlada veliko uzbuđenje da napokon ugledam fizički gotov proizvod, koji me svaki, ali baš svaki out oduševi, jer uvijek bude bolje od onoga što se očekivalo. Osjećam se kao da mogu uraditi bilo šta jer sreća koja tad prevladava je veća od bilo čega”, kazala je Melika za naš portal.
Melikina poruka za sve kreativne osobe je da nikad se nikada ne izgube u onom što rade, da rade ono što vole, što ih uveseljava i opušta, a njene radove možete pogledati na Instagram profilu.

Leave a Comment