Objavljeno: 30/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

“Ako se radoznalost tiče ozbiljnih tema, ona se već zove žeđ za znanjem”.

Maria von Ebner-Eschenbach

Terzić Nisveta (27) iz Sarajeva. Diplomirani je pravnik sa najljepšim zanimanjem majka. Nisveta za sebe kaže da je jako znatiželjna osoba, voli istraživati nove mogućnosti kreativnog svijeta. Upravo ta znatiželja je njena najveća inspiracija, voli izazove I uvijek se raduje novoj ideji. Bavi se decoupage, henna art, te izradom slika na alu foliji. Radi slike po narudžbi i svakoj slici daje puno ljubavi i maksimum od sebe.

„Od malih nogu sam izrađivala razne dekorativne predmete (kutije, broševe…) i uživala sam. Uvijek sam s nestrpljenjem čekala da završim određeni predmet da vidim kako to u konačnici izgleda. Naravno, kao i svako dijete sam uživala u pohvalama koje dobijem za ideju i realizaciju“, ističe Nisveta.

Otkrila nam je kroz razgovor da je ponekad imala osjećaj da sve želi napraviti, da sve želi naučiti. To je bio razlog da proba različite načine na koje bih izrazila svoje umijeće, sve dok nije „upoznala“ rad na foliji. To se jednostavno desilo. Zaljubila  se u jednu sliku na alu foliji, i naravno odlučila da proba napraviti nešto na svoj način. Sve što je radila I što radi to bude iz ljubavi . Kazala nam je kako smatra da ako se nešto kvalitetno uradi ni uspjeh neće izostati. A njen najveći uspjeh je zadovoljstvo i osmijeh primaoca njenih  slika.

Nisveta ponosno stoji iza brenda “Mebica radionica” te nam je istakla da je upravo to vrlo neobično ime ono po čemu se ona sa svojim radom izdvaja u masi.

“Ta sintagma mi se vrtila po glavi mjesecima prije nego što ću napraviti stranicu I upisati isto u rubriku za naziv. Svi ostali prijedlozi su jednostavno bili neinteresantni dok spomenem Mebicu”, odala je Nisveta,

U ponudi ovog Brenda sa neobičnim imenom možete pronaći satove, levhe I slike. Nisveta nam je rekla da su njoj najdraže personalizovane slike koje radi na mdf pločama.

Ono što radi opisuje  kao rad sa puno ljubavi i puno sati ugraviranih u foliju koja će na divnom stalku krasiti nečije police. Svaki korak u nastanku slike je poseban i svaki obavlja s posebnom pažnjom. Ono što voli kod rada na alu foliji je to što je svaka crta i tačka posebna i unkatna. Nemoguće je napraviti dva identična rada. Naravno, bude tu i slika koje imaju iste motive, isti tekst, ali svaka slika u konačnici ima nešto drugačije.

Radove naše Nisvete možete pogledati na Facebook stranici Mebica radionica, te na Instagramu mebica.radionica, a njena poruka za pratioce našeg portala je:” Nikad ne odustajte od onoga što volite i u čemu uživate. Ako volite ono što radite, onda se trudite dati sve od sebe kako bi napravili kvalitetan rad, a ni uspjeh neće izostati. I da, neka novac ne bude primarni motiv nego vaše zadovoljstvo i napredak kao i zadovoljstvo vaših kupaca“.

Leave a Comment