Objavljeno: 07/03/2023 Objavio: admin omentari: 0

Edina Karalić rođena je u Zavidovićima gdje je odrasla i završila srednju tehničku školu, smijer hortikultura. Jednu godinu svog života provela je u Americi gdje je stekla jedno divno iskustvo. Iako je imala veliku želju nikad nije uspjela da pronađe posao u struci. Za sebe kaže da mnogo voli da putuje i da je putovanje ono što je opušta i inspiriše. Od 2019. godine živi u Sloveniji.

Kad je upitanju kreativni rad pokušavala je dosta toga, ali sebe je pronašla u izradi kozmetike. Poželjela je da ima proizvod kojim će očistiti I njegovati svoje tijelo u isto vrijeme.

“Mekana koža je nešto što svi želimo da imamo. Pomoću interneta sam došla do recepata raznih proizvoda, ali ni jedan mi nije odgovarao 100%. Tada sam napravila sama svoj recept. Nakon nekog vremena korištenja primjetila sam razlike na koži, na bolje naravno, da sam od uzbuđenja htjela da to svi probaju. Radilo se o pilingu za tijelo. Pililng je odlično skidao mrtve stanice, pjena koja se stvarala trljanjem je čistila, a ulja koja su se nalazila u proizvodu su njegovala kožu I ostavljali je glatkom I mekanom”, isprićala nam je na početku Edina o svom početku i prvom proizvodu.

Kada je napravila prvi proizvod za sebe i uvjerila se u njegov kvalitet dobila je ideju da to i prodaje. Napravila je par probnih pilinga za svoje prijateljice da probaju i kažu svoja mišljenja. Nakon što su i one probale i dale samo pozitivne kritike Edina je odlučila upustiti se u kreativni i prodajni svijet. Krenula je u prodaju sa željom da to kupuje što veći broj ljudi. Na početku je bilo teže, ali vremenom se biznis počeo razvijati.

Za svoj brend Edina je rekla da je prepoznatljiv po boji, mirisu i učinkovitosti na koži.

Kad govorimo o asoritmanu Edina je istakla kako u njenoj ponudi imam pa proizvoda kojih se drži i koji dobro idu. Kada je vrijeme nove kolekcije pokuša ubaciti nešto novo. U ponudi ima ”whipped” pilinge za tijelo, tjeme i usne.” Whipped” sapun za tijelo, putere i sapune u čvrstom stanju. Asortiman je prilagođen svima, kako ženama i muškarcima tako i djeci. Za nove kolekcije se priprema 2 mjeseca unaprijed otprilike. Toliko joj je potrebno da istraži ideje, isproba, a zatim i napravi zalihu tog proizvoda i plasira ga u prodaju. Njen omiljeni je pjenušavi piling za tijelo, sa mirisom Lemon Cake.

Najviše ju kako kaže pokreće činjenica da to nije posao na koji mora da ide. Nije posao na kom bude 8 sati i vrati se kući umorna bez da ima vremena za sebe. Ovaj posao joj pruža mnogo toga. Ima vremena za sebe, svoj dan organizuje kako želI. Nekada se izradi proizvoda posveti u 10h ujutro, nekad u 7 uvećer, uglavnom sve prilagođava svojim potrebama i hobijima koje ima.

Svoje proizvode Edina je opisala u par rijeći: učinkoviti, pjenušavi, nježni i sigurni za kožu.

“Narudžbe primam na facebooku i instagramu, a od nedavno i na tik toku. Mušterija kaže koji miris želi, boju i količinu, a sve ostalo je na meni. Dezinfikovanje radne površine je prva stvar koju uradim. Zatim pripremanje smjese, boja, bočica, izrada proizvoda i na kraju pakovanje. Dostavu vršim putem pošte, a moguće je i lično preuzimanje ako je osoba blizu.”, objasnila nam je proces od narudžbe do dostave ova mlada kreativka i dodala kako u svemu što radimo treba uvijek biti optimistićan i vjerovati u vlastite mogučnosti.

U nekom narednom periodu istakla je kako očekuje veći broj narudđbi i više zadovoljnih kupaca koji se vračaju po još. Kada joj se kupci vrate i naruće još tad sa sigurnošću zna da svoj posao radi kako treba. U planu joj te također poraditi na promovisanju njenih proizvoda putem društvenih mreža.

Kao svoj poseban uspjeh izdvaja uspješnu prodaju na teritoriji cijele BIH, a pogotovo je ponosna na prodaju u svom gradu jer joj je i želja bila da svom gradu ponudi nešto novo i to je i uradila.

Cijenite svoje ruke i svoj rad. Ne odustajte! Pogotovo ako ste na početku. Možda ide sporo, ali kroz neki period dođu bolji dani. Svaki proizvod ima svog kupca”, poručila je na kraju Edina čije radove možete vidjeti na njenom Facebook profilu te Instagram profilu.

Leave a Comment