Objavljeno: 08/06/2023 Objavio: admin omentari: 0

Lilium serdžada je naziv brenda koji je  baziran na krojenju i šivanju udobnih prostirki za namaz sa spužvom, ukrasnih jastuka i drugih modnih dodataka. Vlasnica ovog brenda je dvadeset trogodišnja Nejla Muratović rođena Travničanka s trenutnom adresom u Sarajevu. Nejla je studentica na Fakultetu sa saobraćaj I komunikacije. Nejra je za naš portal istakla kako svoje slobodno vrijeme provodim družeći se sa prijateljima, prateći sport te radeći na svom biznisu.

“Kreativnost sam naslijedila od roditelja tako da otkako znam za sebe uvijek nešto pravim, zanimaju me svi detalji kako nešto funkcioniše I naposljetku nađem način da se u tome oprobam. Šivaće mašine mi nisu strane jer cijeli život gledam mamu kao od ničega napravi nešto jako lijepo I funkcionalno, tako da je negdje logičan slijed događaja bio da se I ja oprobam u tim vodama”, ispričala nam je Nejla.

Na početku svog rada Nejla ističe kako nije očekivala da će ostvariti neki poseban uspjeh. Znala je već za neke brendove koji se bave istim poslom kao i ona i koji su već izgrađeni. Međutim veliku ulogu u tome da Nejla uopće počne da reklamira njene radove imala je Nejlina majka koja ju je pa i 2 mjeseca kako kaže Nejla nagovarala da napravi profile na društvenim mrežama i predstavi javnosti svoj rad.

Ono po čemu je brend “Lilium serdžada” prepoznatljiv su upravo serdžade kao primarni proizvod brenda. Dosta truda se ulaže u kvalitet i dugotrajnost proizvoda koje Nejla plasira što je još jedna prepoznatljivost u masi istih. Osim serdžada u ponudi ima 100% ručno vezene jastuke koji se mogu koristiti kao ukras, ali I kao naslon za Kur’an ili neku drugu knjigu, tople I udobne papuče, a tu su još I omoti za mushafe koje poklanja kupcima uz svaku naručenu serdžadu da bi imali mini set za svoj omiljeni kutak u kući.

“Poseban je osjećaj raditi i razvijati nešto svoje i znati da kada ja završim svoj dio posla tek tada u stvari proizvod dobije svoju ulogu, nekom pruža udobnost pri obavljanju namaza ili učenja Kur‘ana, a vjerniku je to veliko”, odala nam je Muratović

Trenutna baza ovog brenda su ova 4 proizvoda kako bi se mogli stići ispuniti zahtjevi kupaca, a bez da se gubi kvalitet istih. Nejla nam je otkrila kako su njoj definitivno najdraži ručno vezeni jastuci.

“izrada jednog jastuka zna trajati I po 20 tak sati to ujedno predstavlja I vrijeme kada mogu odmoriti mozak I razgovarati sama sa sobom o nekim stvarima o kojim možda zbog užurbanog načina života baš I nemam vremena”, kazala nam je ova mlada kreativka.

Narudžbe za njene proizvode prima preko društvenih mreža facebook-a i instagram-a te nakon uzete porudžbine pristupa izradu koja traje od jednog do tri dana u zavisnosti od veličine narudžbe. Sve što poručite kod Nejle ona vam šalje brzom poštom i isto je na vašoj adresu u periodu od 24h do 48h, a ako je kupac sa područja Sarajeva tad organizuje preuzimanje po dogovoru

Nejlina najveća sreća I inspiracija je kada joj se nakon što preuzmu proizvode kupci jave I iskažu svoje zadovoljstvo ili kada u razgovoru sazna da su neki novi kupci do nje došli preko preporuke. Tada zna da to što radi je dobro.

Kad smo Nejlu pitali koji su joj planovi za budućnost kad je riječ o njenom biznisu, ona nam je kazala ovako: “Ako se sjetimo mog razmišljanja od prije 2 godine, da je po tome ovo sve danas ne bi postojalo,  zato biram da ne pravim planove I da pustim da sve ide svojim tokom I sigurna sam da će biti onako kako je najbolje za mene I moj mali (meni ogromni) biznis”.

“Ako imate želju da vaši radovi ugledaju svjetlost dana ili da vaš hobi pretvorite u posao, a strah vas da to neće ići ne razmišljajte previše, samo krenite. Velike I lijepe stvari nam se dešavaju kada se prestanemo plašiti I kada prestanemo previše razmišljati”, za kraj razgovora poručila je Nejla, a njene radove možete pogledati na Instagram profilu te Facebook stranici.

Leave a Comment