Objavljeno: 14/07/2023 Objavio: admin omentari: 0

“Candles Tin” obrt za proizvodnju i usluge, vl nalazi se u Slatini (Hrvatska) , ulica Kolodvorska 8. vlasnica ovog obrta je dvadesetosmogodišnja Sanela Filipović. Završila je srednju frizersku školu koja joj je kako kaže uveliko pomogla i pomaže u njenim kreacijama i dekoracijama, a naknadno je završila četvrti stepen smjer- komercijalist. Naziv njenog obrta je zapravo ime njenog trogodišnjeg dječaka – Tin., a ono što izlazi kao rezultat postojanja obrta su mirisne svijeće rađene od od čistog sojinog voska, sa eko mirisima i bojama.
“U ponudi imamo raznih mirisa kao što su: lavanda, razni citrusi (naranča, limun-limeta, grejp, naranča-cimet), jabuka-cimet, ruža, amber, božur, jagoda, vanilija, kokteli, japanska trešnja i mnogi drugi. Sada smo ubacili nešto novo u ponudu a to je Mosquito Free, naše svijeće s mirisom lavande i limunske trave protiv komaraca i raznih insekata. U ponudi imamo mirisne svijeće u čašama, imamo naše Creamy Candle (svijeće tortice), razne svijeće iz kalupa, wax meltove za tamjanice, mirisne svijeće u obliku čokolade. Sada kada su nam došli i strojevi, našu ponudu proširujemo i na izradu lampiona, krsnih svijeća te adventskih za božićne aranžmane”, ispričala nam je na početku ukratko Sanela o ponudi njihovih proizvoda.
Kad smo Sanelu pitali kako se zapravo odlučila na ovakav korak, tačnije kako se odlučila upustiti u kreativni svijet. Ona nam je onda rekla kako je još kao mala sanjala da će otvoriti nešto svoje, svoj obrt i maštala o tome kako će lično ona stvarati svojim rukama. Istakla je kako voli raditi razne dekoracije, cvijeće, aranžmane, a kako su svijeće uvijek bile dio tih dekoracija.  Kao netko tko je veliki zaljubljenik u mirise, svijeće i samim time mirisnim prostorom, odlučila je da stvori svoju mirisnu priču- sa svijećama.
“Mislim da svatko od nas prije svega mora vjerovati u sebe. Tako sam i ja. I kada dođu teški dani, a moram biti iskrena da ih bude, uvijek sam vjerovala da će se neka vrata već otvoriti. U svakom poslu, pa tako i u mom, moramo svakog dana naučiti nešto novo, educirati se, puno čitati a najviše od svega slušati naše kupce. Oni su nam na prvom mjestu. Slušati njihove želje te iste ispuniti. Moramo znati da dobar proizvod nije lako plasirati na tržište ako isti ne isprobamo I ne trudimo se napraviti ga što je bolje moguće. Iako je moj obrt još uvijek na početku, zadovoljna sam u kom smjeru ide”, kazala je za naš portal Sanela te dodala kako je njen brend prepoznatljiv po mirisnim svijećama u čašama koje su raznih oblika i kalupa.
Za svijeće koje izlaze iz njene radionice Sanela je naglasila da su rađene od sojinog voska.  Vosak ne šteti našim dišnim putevima, maloj djeci niti kućnim ljubimcima. Isto tako koristi biljna ulja, eko mirise, pamučne fitilje. Sve Svijeće mogu biti I s personaliziranom porukom koju izradu obliku naljepnice.
“Naš način rada je taj da smo uvijek tu za naše kupce i da nikada ne gledamo na sat. Ako se radi o narudžbi putem Facebook-a, viber-a, whatsapp-a pokušavamo odgovoriti u što kraćem mogućem roku. Tu smo uvijek i da odgovorimo na sve telefonske pozive, mailove i slično. Najčešće narudžbe trenutno su nam preko naše stranice Candles Tin putem Facebook-a, gdje dogovorimo sve što je potrebno, zatim izdamo kupcu ponudu koju pošaljemo na njihov mail, i nakon uplate šaljemo kurirskom dostavom koja najviše odgovara kupcu”, ispričala je svoj način komunikacije s kupcima od narudžbe do dostave ova mlada kreativka.
Sanelina najveća inspiracija su već gotove svijeće. Kako kaže kad ih ugleda bude ponosna što ih je izradila i ispunila očekivanja svojih kupaca. Iz dana u dan radi na tome da one postanu što ljepše i kvalitetnije.
Iako već u svom dosadašnjem radu ima veliko povjerenje ljudi i veliki broj kupaca, Sanela nam je kazala kako će i u budučnosti prije svega raditi na stjecanju povjerenja kupaca. Također u planu je i proširenje asortimana, kao i pronalazak većeg tržišta gdje će moći plasirati veću količinu svijeća.
Uprkos tome što je još na samom početku svog rada Sanela je kazala kako se doista može pohvaliti sa mnogo ijepih suradnji. Svaka odrađena narudžba je napravljena jednako kvalitetno i s puno ljubavi.
Sanela je izdvojila neke posebne suradnje:”Nedavno smo opremali hotel, suvenirnicu i restoran u našem gradu a sada za njih pravimo svijeće protiv komaraca za ljetnu terasu. Opremili smo I razne kafiće, također I grad Slatina će djeliti naše svijeće kao poklon. Odradili smo dosta svečanosti, bilo je tu i nekoliko svadbi”.
Dok izrađuje njene svijeće ova mlada kreativna mama istakla je kako osjeća iznimnu sreću i radost prije svega. Mišljenja je da svaki posao koji radiš, ako želiš uspjeti moraš i voljeti. Za svoj posao kaže da je predivan, a svim ostalim kreativcima poručuje da slijede svoje snove, ustraju u svojim ciljevima, te da nikad ne odustaju i ne dopuste da nešto stane na njihov put.
“Baviti se ručnim radom je nešto prekrasno, a pogotovo kada stvorimo nešto unikatno i jedinstveno”. zaključila je na kraju vlasnica obrta Candles Tin”, čije radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici te na Instagram profilu.