Objavljeno: 29/10/2021 Objavio: admin omentari: 0
proizvode anela balace kosmetika prirodna

“Kako je balans zaista jako važan u svakom segmentu života, tako je važan I za naše tijelo. Sve u prirodi je u balansu, a tako I naša koža teži tome, kako bi bila zdrava, svježa, mladolika, nježna I mekana”. – Anela Hodžič – Musić

Anela Hodžić-Musić (26), magistar farmacije, supruga, majka jedne djevojčice i izrazito  je veliki zaljubljenik u prirodu, prirodnu kozmetiku i uopšteno sve što je povezano sa prirodom. Bavi se proizvodnjom prirodne kozmetike, a njen brend se zove Prirodna kozmetika Balance”. Svi njeni proizvodi su 100 % prirodni I ručno rađeni od najkvalitetnijih biljnih i eteričnih ulja.

Šta nam je to još Anela rekla o sebi, svojim proizvodima I svom brendu pročitajte u intervju koji vam donosimo u cjelosti.

Recite nam nešto o sebi!

Moje ime je Anela Hodžić-Musić. Imam 26 godina. Magistar sam farmacije, supruga i majka jedne djevojčice. Bavim se proizvodnjom prirodne kozmetike. Moj brend se zove Prirodna kozmetika Balance. Svi moji proizvodi su 100 % prirodni I ručno rađeni od najkvalitetnijih biljnih i eteričnih ulja. Moj cilj je izabrati najbolje iz prirode, te kroz pažljivo, detaljno i s ljubavlju formulisane recepte omogućiti svima dostupne prirodne, kvalitetne i efikasne proizvode.

Zašto ste se baš odlučili za proizvodnju prirodne kozmetike ?

Prvenstveno moja svrha je bila pomoći drugima. Prirodna kozmetika je nešto što naše tijelo voli i što nam pomaže da tretiramo i riješimo brojne kožne probleme, kao i da efikasno čistimo i njegujemo našu kožu. Osim toga, moj životni san je bio da imam svoj brend prirodne kozmetike. Polako, sada se taj san ostvaruje.

Kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Iako sam dugo vremena imala želju da pokrenem svoju proizvodnju, zvanična odluka za tim je došla iznenada. Taj dan sam sebi rekla da nemam sta čekati i da želim od danas da krenem u realizaciju svoje ideje i jako sam sretna zbog toga. Od toga dana pa do danas, gledam da iskoristim svaku priliku i vrijeme da svoje proizvode unaprijedim I poboljšam, kao i da konstantno pripremam nove proizvode. U svoj posao sam unijela jako puno ljubavi, volje, kreativnosti i truda. Divno je kada čovjek ima priliku da radi ono što voli i u čemu uživa.

Jeste li u momentu kada ste krenuli sa proizvodnjom mogli zamisliti da ćete postići uspjeh kakav danas imate ?

Nisam ni blizu mogla zamisliti da ću napredovati ovako brzo. Imala sam veliku želju za napretkom, ali sam imala manja očekivanja nego što se to u stvarnosti desilo. I sad mi je ponekad nevjerovatna činjenica da se zaista tako brzo realizovalo ono čemu sam dugo težila. Najljepši je osjećaj kada ljudi probaju vaše proizvode i jave se sa pozitivnim utiscima. A na taj način i vi rastete i napredujete.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Prirodna kozmetika Balance predstavlja 100 % prirodne, ručno rađene proizvode namijenjene njezi kože lica i tijela. Bavimo se proizvodnjom prirodnih sapuna, napravljenih hladnim procesom ručne izrade sapuna od najkvalitetnijih biljnih i eteričnih ulja. Osim sapuna, u našoj ponudi možete naći i kreme za lice, deo kreme, serume I eliksire za lice, biljna ulja za njegu kože, losione I putere za tijelo, piling za tijelo, balzame za usne, kreme za ruke i tonike za lice.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?

Moguće je naručiti putem Facebook stranice Prirodna kozmetika Balance, kao i putem Instagram profila prirodna_kozmetika_balance. Uskoro ćemo imati i web shop pa će biti moguće i na taj način naručiti. Što se tiče dostave, lično preuzimanje je moguće za osobe koje žive u Sarajevu. U sve ostale gradove šaljemo i preporučenom i brzom poštom.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?

Inspiracija mi je uglavnom želja da pomognem drugim ljudima, a i želja da sebi i ljudima oko sebe pružim proizvode koji su prirodni, a pri tome efikasni, sigurni i kvalitetni. Imam dosta planova i ideja za nove proizvode. Kada odlučim koji će mi biti idući novi proizvod, posvetim se detaljnom, stručnom i pažljivo formulisanju recepta. Nakon toga pripremim proizvod prema receptu, te mijenjam recept ukoliko je potrebno. Zatim proizvod isprobam prvenstveno ja prije nego ga plasiram u prodaju.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?

Ciljeva je mnogo. Prvobitni cilj mi je proširenje asortimana proizvoda, unapređenje proizvodnje, recapture I dizajna proizvoda.  Također želja mi je da plasiram svoje proizvode na police drogerijskih radnji I bljnih apoteka, nadam se da ću to i uspjeti u skorije vrijeme. Nekad u budućnosti bih voljela otvoriti vlasitu radnju za prodaju  prirodne kozmetike.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?

Radujem se svaki put kada trebam da pripremim neki proizvod. Posebno kada taj proizvod uključuje dodatnu kreativnost, igranje s bojama i mirisima kao što je slučaj kod pravljenja sapuna. Pripremanje mojih proizvoda mi predstavlja neopisivo zadovoljstvo, radost i ushićenje. Zaista je divno raditi ono što voliš i što te ispunjava.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?

Moja poruka bi bila da nikad ne odustaju od svog cilja, pa i onda kada nije sve po planu. Važno je da čovjek nauči da ustane kada padne i da se pokrene i kad mu ne ide.

Aneline radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici i na njenom Instagram profilu.

Leave a Comment