Objavljeno: 01/11/2021 Objavio: admin omentari: 0
unikatni pokloni bebe

Almedina Dedić (26) i Minela Alispahić (30) su mlade mame iz Sarajeva. Dvije prijateljice koje imaju isti hobi i isto interesovanje za ručni rad. Bave se izradom ručnih, unikatnih i personaliziranih radova.

Njihovo interesovanje za kreativnost počelo je prilično rano. Međutim, tek prije 2 godine nakon što su se ostvarile u ulozi majke počinje cijela njihova priča gdje počinju kombinovati njihovo druženje, hobi, ideje i rad. Prvobitno prave kreacije za njih i njihove bebe. Vezice za dude su bile prvo što su napravile. Zatim počinju dizajnirati i izrađivati baby postere i sve ono što su one željele kao majke da imaju za svoju bebu. Jednostavno su se prepuštale mašti i tako su nastali njihovi unikatni pokloni za mame i bebe.

Na samom početku morate se znati izdvojiti i biti drugačiji i posebni u mnoštvu različitih radova. One su  to prevazišle tako što su samo radile, uživale u radu i kreirale nove radove onako kako su najbolje mogle i znale. Jednostavno su pustile da njihov rad i trud govore o njima. Na taj način su njihovi radovi pronalazili put do svojih kupaca. U početku prodaja je najčešće išla putem preporuka, što im je s obzirom da su na početku, bilo veoma značajno i korisno.

Najteže u početnom periodu je bilo kako uskladiti privatni život I biznis jer su majke vrlo male djece. Međutim uz dogovor i kompromis su uspjele u tome. Najveća podrška su im njihovi supružnici.

Iako su u sve ovo ušle iz hobija danas već ne mogu reći da je to samo hobi, sticajem različitih okolnosti  je preraslo u biznis.

“Mi smo u suštini uvijek imale ideje koje su bile povezane sa kreativnošću, a pošto smo prijateljice i družile se često smo te ideje i razmjenjivale i pričale o ručnim radovima i nekim novim idejama. Nažalost u to vrijeme nismo radile na ostvarivanju tih ideja. Ono što je bilo pokretač i motivacija da počnemo raditi na ostvarivanju naših ideja, ali i izrade ručnih radova su naša djeca”, odaju nam ove dvije prijateljice.

Kad smo Almedinu I Minelu pitali da li mogu da nam ukratko opišu šta osjećaju u momentu izrade njihovih zaista divnih radova one su rekle da osjećaju ljubav i sreću jer sve to što rade, rade s ljubavlju, zahvalnost jer je kupac odabrao baš njih da preko svojih radova uljepšaju neki bitan događaj i trenutak. Također, istakle su da osjećaju i veliku dozu opreznosti.  Gledaju na svaki mogući detalj jer su dosta samokritične. Međutim, najviše od svega osjećaju zadovoljstvo nakon što predaju narudžbu i zauzvrat dobiju pohvale.

U njihovoj raznovrsnoj ponudi svako može pronaći nešto posebno za sebe ili svoje najmilije. U ponudi imaju: baby postere, kutije za prvo šišanje, vezice za dude, glodalice, tespihe. Također rade poklone i za druge prigode i svečanosti . U njihovom magičnom svijetu možemo zaista naći za svakoga ponešto. Njihove radove možete lično preuzeti u Sarajevu, a u ostale gradove BiH šalju brzom poštom.

Njihove radove možete pogledati na stranicama na Facebooku i Instagramu.

Leave a Comment